Безработен рови в кофите, за да храни бездомни кучета

Мъжът става в 4 сутринта, за да претърсва кофите за смет
Обновена: 1 фев 2017 13:08 | 1 фев 2017 13:04,
57
Безработен рови в кофите, за да храни бездомни кучета
Снимка: Reuters, архив

Мъж от София събира вторични суровини от контейнерите за смет, за да помага на бездомните кучета. Всеки ден Пламен успява да осигури храни и ваксини за десетки безпризорни животни.

Той е на 50 години, бивш шофьор на такси, а от 9 години е безработен, разказва BTV.

Денят му започва в четири сутринта, когато претърсва контейнерите за смет. След това предава събраното на вторични суровини. С изкараните пари купува храна за бездомните четириноги. "В яденето на кучетата слагам обезпаразитяващи и ги пръскам за бълхи и кърлежи", пояснява Пламен.

Той казва, че е най-трудно, когато трябва да спасява куче, ранено от човек. "Ти днес го храниш, на другия ден го намираш отровено или убито, и с отрязани лапи. А колко иска – една шепа ядене, за да ти даде безрезервната си обич", споделя мъжът.

До осем сутринта мисията на Пламен е изпълнена – той е нахранил кучетата, като е успял да изкара и 22 лева за себе си, с които и той ще яде. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
Шошо преди 5 години
Браво,Човек!Бъди здрав и щастлив!На злите и дребни душици не обръщай внимание,въпреки че те натъжават.Не ги мисли,всичко се връща на този свят.Ти си велик Човек!
27
7
 
4
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Браво на човека за добрината! Ще у се върне многократно. Само чвек с истински добродетели може да прояви такава съпричастност и състрадателност. А вие мръсни ***, защото не мога дори да ви нарека помиари, така както вие наричате животните, защото сте по-долни от тях и сте загубили човешки облик. Вие не заслужавате добрина и никга няма да намерите спокойствие в този живот. За съжаление така ще възпитате и децата си. Аз не мога да повярвам какви нещастни хори има в България като чета коментар
26
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, нема ли пийнали авджии да излязат една нощ и да изтрепят тази зараза? В Букурещ за една нощ изтрепаха всичкото по,,мияр и решиха проблема. Изчистиха града. Ние какво чакаме, да нападат още майки и деца или да изядат някой възрастен човек? Кучелюбците да се регистрират в псийиатриите, да се задължават на палтото да носят знак "Жълто куче" с което да се предупреждава обществото.
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси, този си е откачалко колкото си иска. Бездомните кучета са напаст за София, колко души загинах и бяха изпохапали? Още ли трябва да има? Да сте видяли в Лондон или Виена мършави песове да се разхождат и още по-мършави хора да ги хранят? Нашият народ откачи! Знаете ли с колко процента се е увеличила кучешката тения, а колко тона кучешки фекалии изсъхват и се дишат? Два тона!!! Този да го вкарат в психиатрията! Луда работа!!
24
3
 
8
 
! Отговори
Значи преди 7 години
за 9г да не можеш да си намериш работа в София,нещо не ми се връзва!
23
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотен човек! От щастие и здраве да не се отърве!
22
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е благороден човек ,да е жив и здрав ! - а затова че кучетата нападат хора вината е на държавата която не се грижи за хората да не говорим за животните.Мога да пиша по темата до другия февруари но полза от писане няма - проблемите се решават на улицата а не на клавиатурата.
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Котаракпредставяй си каквото искаш със злобни дребни хорица не може да се спори но ми е интересно какви ги ръсиши по доволен ли си като мразиш кучета и хората които се грижат за тяхзадоволен ли си чики?
20
12
 
12
 
! Отговори
niki преди 7 години
Господ да те закриля Пламене!!!Защото няма по - зло същество от човек, който мрази, измъчва и убива Животните!!!ЗА ДОБРОТАТА ТИ - БОГ ДА ТЕ ПАЗИ!!! КУЧЕТАТА ПОЗНАВАТ ДОБРИТЕ ХОРА!!! ЛАЯТ С А М О ЗЛИТЕ ХОРА!!!!!!!!!!!!!
19
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Котараксамотник злобен
18
7
 
4
 
! Отговори
жан преди 7 години
До КотаракАко си ми пред очите ще те заболи отзаднещастник
17
7
 
4
 
! Отговори
иВАН преди 7 години
До Котаракне се притеснявай за мена за теб такъв злобен на дали има кучета а камоли хора които да са до теб заради самия теб.и кой си ти да твърдиш такива нещада не си господ бе какго доказа това твое твърдениепразноглавец
16
7
 
12
 
! Отговори
15625 преди 7 години
Жал ми е за повечето от вас като сме хора (човеци ) не значи че дугите същества нямат душачовешка душа... нямам думиили как смело се изливат твърдения за животнитебез да има кой да ви отговори и без да има кой да ги защитиедин ден може би ще срещнем нещо по развито от нас и дано това нещо не мисли като вас!животните не са роботи алои за финал кучето ми се къпе по често от повечето хора в този вмирисан форум
15
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поклон, поклон пред човека ! Безработен, но благороден ! Който не обича животните, той не обича и хората ! Да си жив Пламене ! Поклон !
14
4
 
11
 
! Отговори
Роко преди 7 години
изкарват се по 2 лева на час... повече само от количества метал, който няма вече... някои връщат колички в Кауфланд за лев-на час... трагедия. Такива хора са достойни, но изоставени от късмета... които може да помага на бездомни животни и хора.
13
0
 
6
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До 17: този специално едва ли е на 40 часова работна сецмица и трудов договор. Най-вероятно си рови и през уикенда. Още повече и в статията не пише нищо по въпроса. Така че аз приемам, че рови по 30 дни в месеца.
12
3
 
4
 
! Отговори
# преди 7 години
Вярвахме, че трябва да обичаме хора и да употребяват вещи. А сега обичаме вещите и употребяваме хората!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един другrabotnite dni za mesec sa okolo 20-22
10
5
 
8
 
! Отговори
един друг преди 7 години
До 14: ако остана без работа ще ходя. Какво си тръгнал да ми даваш съвети без да ти искам. Гледай си работата.
9
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господ да му даде сили на този човек. Ко да кажа, нямам думи.