Борисов: Не мъст, а покаяние заради жертвите на комунизма!

Лидерът на ГЕРБ иска случилото се да се знае, за да няма носталгия по това време
483

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов се обяви за това престъпленията на комунизма да се знаят.

"Не мъст, а покаяние трябва да има", написа той в профила си във Facebook.

Борисов припомня, че днес отбелязваме Деня на признателност и почит към жертвите на комунизма в България.

Още по темата

"Покланяме се пред всички тези хора, които с цената на живота си са отстоявали достойнството и стремежа на българите към свобода. Като лидер на най-голямата проевропейска дясноцентристка партия в България моето отношение към комунизма и неговото наследство винаги е било ясно - за историческа справедливост и предаване на паметта за случилото се на младите поколения, за да не стават лесна жертва на политически играчи, които се опитват да налагат носталгия по това време", пише той.

По думите му още през първия му мандат като премиер бяха предприети стъпки, които имаха за цел да разширят обхвата на закона за досиетата и да ограничат възможностите бивши сътрудници и служители на Държавна сигурност да заемат висши ръководни длъжности.

Борисов напомня, че през 2011 г. правителството му прие решение, с което 1 февруари официално бе обявен за Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим в България. В настоящото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ имаше водеща роля за приемането на законовите изменения, които премахват давността за преследване на престъпленията на комунистическия режим, посочва той.

"По времето на управлението на ГЕРБ ние демонстрирахме, че имаме политическа воля да работим за справедливост и прозрачност, стремейки се винаги да водим активен диалог с гражданското общество и да отговорим на неговите очаквания", пише още лидерът на партията.

"Поклон пред всички жертви на тоталитарния режим!", завършва Борисов.

Как беше почетена паметта им, вижте в галерията ни!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
5
 
3
 
! Отговори
недоволен преди 7 години
Червения терор след 09.09.1944 г. е отговор на фашисткия терор започнал от 1923 г. с убийството на А.Стамболийски и приключил на 09.09.1944 г. Този "велик" капацитет има ли представа, че А.Стамболийски му е колега, действащ министър-председател свален с преврат. Септемврийското възстание 1923 т. против кого е избухнало, възможно е в Банкя това да не е изучавано, а шлеповете с които са давени в река Дунав разбитите възстаници, един има в градинката до реката в гр. Лом, а Въпцаров, Гео Милев и др.
335
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГНЕВЕНСамо моля те не сравнявай Тато с боко. Толкова колкото Тато е построил, освен че всички крадоха и станаха милиардери, ми и боко стана милиардер след 20 годишно крадене преди него.
334
2
 
12
 
! Отговори
Ghost преди 7 години
Най големите антикомунисти гледам са бившите комунисти. това им е нещо като алиби. А ти Борисов си ползвал и привилегии от комунизма. За такива има една дума и тя е знаеш коя.
333
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, пък на Боко Тиквата дядо му толова са го били по главата, та се е отразило на акъла чак на неговия внук-пожарникар.
332
3
 
17
 
! Отговори
Дедовия преди 7 години
Аз съм жертва на ЦРУ и диктатурата на Борисов. Мен кой ще ме компенсира !?
331
2
 
3
 
! Отговори
H преди 7 години
Не се доверявайте на никого, пълно е със зомбита-двойници, подменили близките ви или представящи се за тях!Ако ви нападнат, съпротивлявайте се! Много, много зле са!Ще се разбере какви сте ги вършили и ще приключите много лошо! Колят бебета!
330
3
 
15
 
! Отговори
кмета на Симитли преди 7 години
Честит 2-ри февруари Боко. Ще ти подаря геврече за празника!
329
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименшумкарите, взели власта убиват интелигенцията на страната ни.Не плачи, оставили са проваления интелект Александър Йорданов за семе.
328
3
 
17
 
! Отговори
неразбрал преди 7 години
Цеца Стругарката ,щатния партиен секретар, кога ще иска прошка?То май цялото Политбюро на Герб трябва да иска прошка.
327
4
 
20
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Боко , покай се! Никога няма да ти простим , но все пак се покай! Кажи си как влезе в БКП на 18 години , как отказа да се деполитизираш ,как разтрива врата на Тато и се виж в огледалото.Това което виждаш е същия Тато ,комуто служеше като куче.
326
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизма е създаден и почитан от чудовища.
325
2
 
9
 
! Отговори
шопето преди 7 години
Глеам и Шашо Йо ,горкия тъжи, тъжи, тъжи, абе мнього тъжи мончето, сал дека не разбрх за кого тъжи, за шесте ястребинчета ли, за Стамболийски ли, за Гео Милев ли или запосланическио мандат?
324
2
 
3
 
! Отговори
соли х преди 7 години
КАКВО - Я ПАК!!!
323
3
 
3
 
! Отговори
WC преди 7 години
FAMILIATA ZLATEVI OT PRAVEC E PODSKAZALA KAKVO DA IZRECHE BORISOVA
322
3
 
20
 
! Отговори
НИКО преди 7 години
а вие Борисов не сте ли част от тая система а родителите ви ? или келепира свърши ? за цачева също как и двамата се оказахте с избити дядовци а бяхте комунисти а плевналиев ? и той от вашето котило безсрамници
321
2
 
9
 
! Отговори
BG IZMET преди 7 години
NALI BORISOV BESHE OXRANA NA KOMYNISTA TODOR GIVKOV>>>KAK E VAZMOGNO DA GO PAZI KAPITALIST A NE KOMYNIST>>>VASHTA MAMA KAKVI PRAVOSLAVNI XRISTIANI STE VIE DIAVOLI
320
2
 
16
 
! Отговори
факт преди 7 години
Нашите първи комунисти-първи капиталисти!
319
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Относно Папата и еврогейците-убийци свежо от днес в Авдеевка.https://youtube/watch?v=U00zBvBtQtIТанкове за атака (танка не става за отбрана в градски условия) и зад тях автомобил на OSCE. Организацията за НЕсигурност и НЕсътрудничество в Европа
318
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споменавайки Иван Костов значи имаш предвид Корнелия Нинова съучастник в грабежите на националните богатства.
317
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога се кая за Адолф Хитлер една от жертвите на комунизма изобщо не ми липсва.