Хюриет, който уби на пътя и избяга: Намериха ме, обиждаха ме...

Мъжът отишъл в Германия и станал "строителен предприемач", но го спипали
Обновена: 1 фев 2017 11:12 | 1 фев 2017 10:44, Петя Славова
118
Хюриет, който уби на пътя и избяга: Намериха ме, обиждаха ме...
Снимка: Кадър, Нова тв

Помните ли Хюриет Сюлейманов? Мъжът, който затри на пътя трима младежи. Обясни, че няма книжка, но не тя карала колата и след като бе осъден, избяга в чужбина.

Три години бяха необходими той да бъде издирен и екстрадиран у нас, като през това време не властите, а родителите на жертвите непрестанно предупреждаваха за неговите стъпки.

Днес той е в софийския затвор за 15 години.

Още по темата

"Опитвал съм да изкарам книжка, но нямам 8 клас. Но книжката не кара колата”. Така Хюриет обясни преди почти 3 години защо цял живот сяда зад волана без книжка. Малко след това той изчезна.

След себе си остави една неслучила се сватба между Цвети и Влади. Той умира още в колата, а тя по-късно в болницата. Загива и техният приятел Ники. Хюриет ги удря челно в тяхната лента.

"Това е било екзекуция. Буквално екзекуция. Човекът, който е шофирал БМВ-то е избягал", разказва Галя Горанова, майката на Влади.

Все пак е арестуван. Опитва се да излъже, че не той е карал колата, а приятелката му. След 2 месеца е пуснат под домашен арест, въпреки притесненията на прокуратурата, че може да се укрие. За бягството му предупреждаваха и родителите на жертвите.

"Най-голямото ми очакване беше, че ще избяга и ще се укрие. Съгласете се, че човек, лежал 12 присъди в затвора, този човек не го стряска нищо, да хване границите и да напусне страната си е една опция", коментира още тогава Валя Таслакова.

Днес мъжът обяснява, че родителите на жертвите го открили и заплашвали в социалните мрежи.

"По интернет, по Фейсбуци, мейбуци. Бяха ме намерили, обиждат ме. От тая гледна точка аз взех едно трудно решение, след като ме пуснаха под домашен арест, казах си, че ще излизам, защото все пак ме заплашват. Казаха ми, че съм циганин, ще ме трепят. Уплаших се да се явя на дело. Освен това приятелката ми отива да свидетелства и там, в съдебната зала, са я хванали за косата."

Разказва, че избягал от България с автобус през Русе и отишъл при близките си в Германия.

"Започнах да работя като строителен предприемач. Наемаш работници да работят", разказва Хюриет пред Нова тв. Арестували го в Щутгарт.

Мъжът коментира и катастрофата. "Тяхната кола стига до мен на 100 метра, отклоняват се от тяхното платно, удрят ме мен, в лявата страна, челно. Смятам, че експертизите, които са направени в Червен бряг, са манипулирани от родителите на загиналите. Те си плащат, не аз", заявява Хюриет.

Попитан защо се е опитал да обвини приятелката си, че тя е карала, Хюриет заявява, че тя му е предложила.

"Тя ми казва аз да бягам", заяви Хюриет. Шофира 15-16 години без книжка, защото нямал време да си изкара.

Родителите на загиналите отричат да са отправяли заплахи, но не скриват, че са съкрушени.  "Хюриет е убиец на деца. Уби Влади, Цвети и Ники. И осакати Иван за цял живот”, заяви майката на Влади Галя Горанова.

Тя обясни, че експертизите са направени много преди те да стигнат до мястото на трагедията и да видят децата си. "Той е карал срещу детето ми и Влади не е могъл да избяга, защото там има скали и се вижда как той е задирял скалите, опитвайки се да избяга и е поел целия удар".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичен представител на етноса.
70
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неграмотния Хюриет Сюлейманов автор на думите "Книжката не кара колата, човека кара колата".
69
4
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
До 75.То и за това,че си се родил е виновен Б.Борисов,ама ней се.
68
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи по 5 год. за убито дете!.Жалка държава с жалки съдии.Това никъде го няма по света.Пак му изписаха веждите на тоя убиец,защото той ще излезе след около 12 год.,но убитите деца -не.Как можаха съдиите да осъдят убиеца на студентката от В.Търново,мисля,че се казваше Виктория на доживотен затвор,а този за три човешки живота само на 15г.?Г-да съдии,опомнете се и поправете грешката си.
67
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимени ще излезе след 8 години за добро поведение.Сега въпрос към съдебната система - след 8-9 години хранилка, смятат ли че този екземпляр ще бъде нормален човек?за нормален не знам, но с разширена халка - да :)
66
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕй, тия турци все в Германията бе. Как не се запътиха към Китай или Русия.те нашите *** не щат да ходят в Русия, кво остава за турците.
65
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колегата по надолу пита---'''Защо м,ъсният садия, пуснал тоя извeрг да избяга от правосъдието, все още не е осъден и хвърлен в затвора ???? ''''ами ще ти кажа ...8 години Бойко до там докара нещата ,,,,но пък се накрадна здрави и сга внучета е взел да си развъжда
64
1
 
58
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Корумпираните съдии които очакват само да получат пари от роднините на престъпниците, трябва да бъдат обесени по уличните стълбове. Да им мушнат по една лампа в зад.ниците да светят да не се спъват хората които минават хората да ги гледат! Мръ.сна корумпирана държава ! Продадохте си честа на мюсюлмани и ***. Само линч ще ви оправи !Защо им криете имената ??
63
3
 
47
 
! Отговори
Kукловодът преди 7 години
Българино не знам какво ти става , но явно си дебелокож и непокист . ПОсегнаха на всичко в животати и т продължаваш да седиш като прасе в *** . Убиват децата Ви а вие чакате ли чакате . Е питам аз за какво му остава на човек да живее ако му убият детето ? За какво ? Лично аз мисля че ако един такъв почернен родител отиде и уби след това някой полицай и това се повроти с 3 - 4 - 7 то нещата ще се оправят . Вината не е в Хюриет , а в инстетуциите които създават Хюриет .
62
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
15 години шофира без книжка!! А какво прави КАТ през това време?!!! Спи ли? Зад храстите ли дреме или просто си кеси на хранилката за глоби на КАТ?
61
0
 
59
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Днес бг, суратя му покажете на тоя, да го запомним и след 2-3 години като излезе, да го линчуваме. Кво сте ми показали някакъв врат с две ужи? Муцуната искам да видя, муцуната.....
60
0
 
53
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Такива трябва да ги хващаме и съдим по народному. А като разберат органите на реда, ще искат да съдят нас че сме се саморазправяли. Ама какво ви пука, ние да го обесим, пък то правосъдието в тази държава нали го виждате. Присъдите за убийство са почти никакви, все едно си откраднал вестник. А и кой ще осъди 100 човека наведнъж??? Така че има шанс. Щом съда не може да вземе решение, да го вземе народа, кво толкова.
59
0
 
48
 
! Отговори
Уважаващ преди 7 години
Напишете имената на съдията!Само това,дайте инфо!
58
2
 
43
 
! Отговори
Циник преди 7 години
След 2-3 години примерно поведение в кауша..БХК може и за "мъж на годината да го номинира" след още 2 - 3 може да си ходи - чист като сълзица!
57
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Трябва да се да се въведе разграничението между човек и ***. Попадащите във втората категория да се съдят по законите на джунглата.
56
1
 
17
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
До Анонимен66Там още на влизане ще им резнат и горната глава, затова не отиват към Китай и Русия. А баба меркел им се радва много на рязaните карабини... затова там отиват
55
0
 
41
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Убийство на трима човека = 15 години затвор???????????????????????????????????? Кой го е осъдил тоя, я му напишете имената на съдията. Ще го намеря и ще убия трима от семейството му. Нека и на мен да даде 15 години.
54
0
 
32
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Докато имаме комбинация от закони с хиляди вратички в тях и корупция ще продължаваме да четем такива новини! Тези закони нямат възпиращо действие което е основната им функция!
53
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, тия турци все в Германията бе. Как не се запътиха към Китай или Русия.
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагъл пси.опат, не е обида, диагноза е.