Eдна майка, която мечтае детето й да прави бели, да тича...

Малкият Боби е с тежка диагноза, надеждата е лечение в Турция
3 фев 2017 14:21,
14
Eдна майка, която мечтае детето й да прави бели, да тича...
Снимка: bgonair.bg

Вече 11 години Полина Божилова живее само с надежда. Надежда, че ще дойде денят, в който ще види детето си да прави бели.  Съдбата обаче й поднася сериозно изпитание – да бъде една от многото майки на деца с увреждания.

"На около 8-месечна възраст на Боби му беше поставена диагнозата церебрална парализа, впоследствие направиха ЯМР, на който беше установено, че всъщност го има това рядко заболяване", разказа пред Bulgaria ON AIR Полина Божилова.

А реалността е жестока - освен с церебралната парализа, 11-годишният Боби живее и с рядко заболяване на мозъка и епилепсия. И въпреки огромните усилия на Полина, състоянието на детето се влошава.

"За съжаление Боби е резистентен на много от медикаментите и там са най-големите трудности. Променяме медикаментите, дозите, но за съжаление не се повлиява благоприятно. Казват – "очаквайте най-лошото" и всеки вдига рамене. Прогнозите са за съжаление - смърт!", каза още майката.

Но Полина не се отказва и намира лъч надежда в Турция. Изходът е присаждане на стволови клетки, но цената е непосилна за самотната майка.

"Надеждата ни струва 38 хиляди долара. Не мога да се похваля, че дори и половината е събрана, но пък вярвам, че ще се случи. Когато гледаш как му е тежко и как го боли, когато го виждаш, че той не може да направи нищо и когато зависи само и единствено от теб, ти нямаш право като родител да се откажеш", сподели още Полина.

Въпреки това признава, че й остава време за мечти... макар и прости.

"Дай Боже да направи някаква крачка, да чуя и аз думичката "мамо". Всъщност всички онези неща, които всички майки изпитват, когато гледат своите здрави деца. Искам Бобчо да иска да прави бели, да прави всякакви пакости, да тича, да се смее...", призна майката.

И така надеждата си Полина оставя в ръцете на хората, защото е убедена, че все още има истински хора с големи сърца.

Да помогнем на 11-годишния Боби!

Божидар Спасов

BG81UNCR70001521373481


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
13
 
! Отговори
tarbuh преди 7 години
Не ви ли е срам да говорите глупости бе, я си представете дали няма да направите ВСИЧКО възможно, дори да има само искрица надежда, че може детенцето да се почувства по-добре или да е живо по-дълго?
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТоя съвет е хубаво и на твоята майка да го дадеш, че като те гледам к'ъв си ***, няма смисъл да ни дишаш въздуха.
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля да спрете да натрапвате асоциацията на думите "надежда", "лечение" и "Турция".Надеждата е в лечението. "Турция" е добавена само за да се спестят пари от качеството, но, както знаем, там лекуват успешно само хемороиди.
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Дай Боже..." като гледам дал е като все на него чакате. Така е като вярвате в литературни герои...