Виновен за гибелта на детето си: Абсурд от родните съдилища

Кон изскочил на пътя и 15-годишно момче умира. Но виновен е... баща му
Обновена: 3 фев 2017 11:38 | 3 фев 2017 11:38,
68
Виновен за гибелта на детето си: Абсурд от родните съдилища
Снимка: bTV

Родители, изгубили сина си при катастрофа заради кон, са осъдени на мизерия.

Разследващите не откриват собствениците на животното, причинило инцидента, но за сметка на това съдът отнема шофьорската книжка, а с това и прехраната на почернения баща, който е управлявал автомобила във фаталната вечер.

Трагедията се случва на 18 май миналата година. 15-годишният Павлин и баща му от гр. Николаево возят момче от града до болницата в Стара Загора и се връщат привечер.

Изведнъж на пътя изскачат коне. Следва удар. Момчето е откарано с тежка черепно-мозъчна травма в старозагорската болница, но лекарите не успяват да го спасят.

Делото се води срещу неизвестен извършител. След като разследващите не откриват собствениците на конете, обвиняем за смъртта на момчето става бащата, въпреки че не е шофирал с превишена скорост и не е употребил алкохол.

Съдът му отнема книжката за 10 месеца. Той е шофьор и изкарва прехраната с два камиона, купени на кредит. Ако спре работа, семейството губи жилището си и е обречено на мизерия.

Кметът на град Николаево – Косьо Косев, е шокиран от присъдата, а местните хора са готови дори на протест.

"Аз детето си не мога да го върна, но искам да намерят собственика на коня. Да го открият и присъдата му да бъде да обезопаси целия участък“, казва пък майката на Павлин – Радостина Василева пред bTV.

Бащата на Павлин отказва да говори.

Съдебното решение ще бъде обжалвано на 6 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До онбашиятаСъгласен, но донякъде.Добре знаеш, че коланът е безопасен и ефективен до 60 км/ч. Иначе и той може да те убие, ако е поставен или се ползва неправилно. Да не говорим за множеството незакрепени предмети държани в купетата на колите ни, които могат също да се окажат смъртоносни при катастрофа. Възможности много, а отговорността за ставащото в колата е винаги на шофьора. Но като читатели, няма как да знаем подробности.
24
18
 
8
 
! Отговори
Teo преди 7 години
Трябва да се научим на отговорност.Според мен статията е тенденциозно написана.Липсват важни данни.Момчето с колан ли е било?Ако не,след като е малолетно за него отговорност носи баща му!Точка!Тук не става въпрос за морал,а за отговорност на родителите към децата си.Когато семейство загуби детето си това е трагедия но ако причината е немърливо отношение от страна на родителите?Отделно,щом с това си изкарва хляба и има кредит за камионите да обжалва.Ще му върнат книжката иначе ще съди България!
23
0
 
24
 
! Отговори
До Дрегера, Киро, преди 7 години
муата и т.н.За да не спорим излишно, влезте в Гугъл Земя и със Стрийт Вю-то хвърлете едно очо на подбалканския край Николаево. Предполагам ще видите същия фраш от храсталаци досами пътя, както го виждам и аз. И като се има предвид, че събитието е от 2-та половина на Май, значи и ошумили се.Ако кон пасящ зад някой от храсталаците се подплаши и хукне към пътя, за тия няколко метра отстояние ще можеш да го видиш и спреш само ако буташ колата на ръце отзад, а жената е стъпила на спирачката.
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни *** коментират тук. Вече ми е ясно, защо положението в държавата е такова. Само който не е шофирал по родните пътища може да напише/каже, че бащата е виновен. Масово няма мантинели, млежи и разделителна линия, храсти и дървета са завзели наполонина плантото, дупките са като след бомбандировки.
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нощно време със някой стар автомобил двищещ се с 90 километра и водачът освен афектиран от българската медициина е ангажиран ментално, астрално и физически да следи пътя за изненади. Кара на къси. И втози момент заради шума от автомобила изкачат няколко коня на пътното платно. Резултатът е ясен ?Но не сме станали напълно джадаи и неможем да усещаме опасността от далеч. Що не вързаха конете със светлоотразителни жилетки а?
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ограниченията на скоростта в кочинистана нямат никакво значение! и спрял да си, пак си измиват ръцете с 'несъобразена скорост' или несъобразил, че коне изскачат на пътното платно. вчера писаха за човек, който си спукал гумата в дупка на пътя и му написали пак акт за несъобразена скорост, наложило се съдията да обяснява на кат, че никой няма нарочно да си пука гумите в дупки.
19
0
 
36
 
! Отговори
Рюхо преди 7 години
Големи сте философи, човек ще си помисли, че и вие сте били в колата.Преди няколко месеца баща ми удари кон така. След залез слънце тъмен кон изскочил между дърветата встрани от пътя - а реагирай да те видя.
18
0
 
24
 
! Отговори
FUCK OF преди 7 години
Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА...
17
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
просто това жалко подобие на държава е дивият запад, пардон..изток. коне изскачат на пътя, индианци хвърлят камъни по огнения кон и нападат поселищата на белите, шерифите са корумпирани. в такива случаи накрая се появява буфало бил с картечницата, а хората слагат едни бели качулки и почват да бесят по градските дървета. натам сме тръгнали, за съжаление.
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мой близък е в момента в Румъния, там ври и кипи, не сте виждали такива протести от времето на Чаушеску! По нашите новини - нищо. И знаете ли защо протестират - политиците им решиха да замажат реформите и да амнистират съдии и политици. С овчедушие няма да стане у нас, разберете го! Хората там не търпят свинщината, на нас май ни харесва.
15
38
 
4
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 7 години
Нищо абсурдно няма в присъдата. Жалко за детето и да се радва че е на свобода. Това че не са намерили оня от малцинствата да го осъдят И него не променя факта че шофьорът е виновен. Ако беше диво прасе ловната дружина ли щяха да съдят?Да се хванем ли на бас че коня има принос ама и скоростта е била мало више?
14
0
 
36
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Бог да събори родните съдилища, щом са допуснали това!
13
2
 
37
 
! Отговори
военен преди 7 години
Къде ми е базуката, кои са съдиите и кеде живеят. НАПИШЕТЕ ГИ.
12
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова не позволиха на Борисов да направи реформа в Съдебната система, защото съдиите искат да си правят своеволия!
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдиите са виновни, а собственика на конете не искат да го открият.
10
5
 
32
 
! Отговори
реалист преди 7 години
В тази наша страна виновните не ги съдят, а невинните. Бойко това ли ви е реформата?
9
1
 
29
 
! Отговори
Хаплантик-нервобей преди 7 години
Съдияяяяята, съдияяята ... нататък знаете. Той оня отгоре гледа, не мислете, че ще ви се размине. И не, няма нужда да умрете, за да ви настигне. По-рано ще е.
8
0
 
29
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
В Б.г. това е " нормално" да те пребие полицията, да те осъди съдя без да имаш вина... бягайте от там докато има Е.с.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми така е, карал е с несъобразена скорост. То май друго нарушение милиционерите не знаят как да пишат. Освен това за чий да си мърдат задниците - нали ще си получат 20-те заплати при пенсиониране? Да не би тоя да я някакъв депутат или министър, че да се разработят?
6
2
 
32
 
! Отговори
Няма нищо случайно преди 7 години
Намирате ли връзка със случая с "чиновническото бездушие" умъртвило коне без регистрация и с неизвестен статус ?Ако конете бяха с маркирани щеше да се знае и кой е виновен, че не ги стопанисва и така е причинил смърт.