Късметът споходи баща на дете в будна кома

Реджеп спечели от лотарията и я обави за чудо на фона на мизерията
44
Късметът споходи баща на дете в будна кома
Снимка: Булфото, архив

Баща на 12-годишно момиче от доспатското с. Змейца, което е в будна кома, спечели 100 000 лева от лотария.

38-годишният Реджеп Газиев обяви късмета си за чудо на фона на мизерията, в която от години живее семейството му, пише "24 часа".

Детето му е на специална храна и парите за нея обикновено се събират с дарения. Газиев купил сутринта билета, но го забравил в колата, без да го изтърка. Сетил се към полунощ и видял печелившите числа.

“Разплаках се, казах на майка ми и така осъмнах", разказва той.

На следващия ден почерпил приятелите си. Сега чака да му връчат чека и да му изплатят печалбата.

Решил е с парите да направи разсадник и да подарява дръвчета на хората. Освен това ще ремонтира сам римския мост край Змейца, който сега е занемарен.

Реджеп има две дъщери. Голямата - Мирела, повече от три години е в будна кома. Малката е на 8 г. Съпругата му Магдалена получава пари като личен асистент на дъщеря си за 4 часа.

Мирела се нуждае от постоянни грижи. Тя се храни само с фризубин със сонда. На ден са ѝ нужни 4 шишета, едното от които струва 3,60 лв. За лекарствата ѝ всеки месец трябват 700 лв.

Цяла година в Смолян организираха дарителски кампании за храната на болното момиче. Деца от Смолян дори продадоха играчките си в помощ на Мирела.

"Много е трудно. Майка ми е с удар и от две години е на инсулин. Баща ми се принуди да напусне работа, за да я гледа, но не ѝ е асистент, защото не му позволиха. Двамата се издържат с една пенсия от 200 лева. Храната на Мирела е специална. Работил съм къде ли не, миналата година отидох на гурбет в Германия два месеца, да има пари за детето и майка ми", разказва Реджеп.

Според Газиеви след упорита работа на рехабилитатор от Доспат детето им постепенно си възвърнало гълтателния ефект, но го съкратили преди два месеца и половина. А важното е да не спират грижите за нея. Реджеп е убеден, че печалбата е Божия помощ.

По Коледа отец Иван от Нови хан му изпратил картичка и 10 шишета храна за Мирела и икона.

"Мюсюлманин съм, но не хвърлих иконата. Видях знак на самата Коледа на една ябълка. Посегнах да я изям, беше изсъхнала, но на нея имаше кръст", казва Реджеп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: печалбатотолотария
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
БАща преди 7 години
Какво разбирате Вий коментиращите от гледане на болно дете?Защо изобщо се е насъбрала толкова злоба у Вас?Успех човече, дано се намери лечение на детето ти , а парите не са важни, те са само по-лесен начин да се постигнат целите, но няма как да заменят самите цели.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gospod chudo da stori deteto da se opravi.amin
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма го предишния коментар 1 ?!?!?!Май днес някой е бил в настроение да си прави гаргара с нас!
24
3
 
4
 
! Отговори
batmario преди 7 години
Може би ако си беше пожелал детето му да излезе от кома,сега нямаше да има нужда от пари...
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До русофиль от Германиябог не закриля хората на земята а ги оставя сами да докажат дали са достойни. Чак след края на земния им път решава дали да прибере душите им в рая, където да ги закриля или не.
22
6
 
8
 
! Отговори
Парадокс преди 7 години
Реджеп Газиев обяви късмета си за чудо на фона на мизерията, в която от години живее семейството му-----------Хем мизерия, хем се дават пари за хазарт.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кривондел"негово, неоткраднато, честно левче, нали?" - а от къде си толкова сигурен а? И дали е само 1 левече а?
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо триете, бе?Коментар 1 е добър и разумен. Този, който го е написал, в повечето случаи пише тук пубертетски щуротии, но сега е написал свестен коментар и аз го поздравих.Изглежда има някакви правила, които аз не знам.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментар 20 се отнася до коментар 1.Не знаех, че никът му не бива да се споменава тук.
18
1
 
14
 
! Отговори
Сф преди 7 години
Дано да се оправи детето и жената на този човек да се възстанови от инсулта.Да са живи и здрави да се радват на печалбата като едно задружно и щастливо семейство!Амин!
17
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И нека тези, които подклаждат "война" на верска основа да се замислят. Не сме различни, всички сме хора, независимо кой е над нас и дали го има.
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като прочетох заглавието, реших, че детето е излязло от комата. А то - пари, които ще свършат, колкото и много да са.... Да даде господ не пари да получи, а здраве за децата си!
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не е написал едно писъмце на бащицата Доган - с неговите милиони левово хонорар можеше да му трепне сърцето и да даде някоя хилядарка за болното дете на гласоподавателя си. За мерцедеси и сараи пари има, за хората пак няма..... Ама те са си виновни - защото като дойдат да ги лъжат, трябва първо с развалени яйца, после с камъни да ги замерват... Дано да се оправи момичето.
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Респект!!! Нека всички крадци Милионери на Прехода да се учат от този обикновен селски човек2
13
7
 
18
 
! Отговори
НЕ ВЯРВАМ преди 7 години
Лотарията е в ръцете на ДПС , явно са му дали билета за ПР .Съвет - не купувайте билети от Лотарията , в момента продават само празни билети за да съберат пари за Изборите .
12
1
 
32
 
! Отговори
Teo преди 7 години
Жив и здрав да е, и дано детето му се оправи! На фона на мъките на семейството му, това е най-малкото, което Господ може да му даде!
11
1
 
48
 
! Отговори
Maks преди 7 години
Радвам се за този човек , да е жив и здрав и дано с част от парите да създаде и малък бизнес . Всички знаят, че лесни пари най-лесно се харчат. От изследване се знае , че около 80% от спечелилите в лотарийни игри до 2 години губят всичко.
10
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
радвам се за режеп,ама ...още не е взел парите и вече черпил приятелите....мостове ще ремонтира.....фиданки ще раздава......... нали е цъфнал и вързал......! човеко,почни си някакъв бизнес,и без това семейството ти го е закъсало от всякъде. работи за детето си,опитай да го лекуваш в чужбина. богатите за това са богати,защото като хванат,не пускат. на теб джоба ти още празен,и почна да се раздаваш. а щом искаш да правиш добро,просто помогни и на друго дете в беда !
9
1
 
40
 
! Отговори
Жабок преди 7 години
Еййй и тия да направат нещо хубаво с техните билетчета. Браво.
8
3
 
31
 
! Отговори
до всички по долу преди 7 години
много бързо забравихте тежките години , а аз помня как обикаляхме из квартала та дано намерим някое шише за да го върнем и да купим един черен хляб и как си давах 20те лева от закуската за едно билетче и си мечтаех че ще се измъкнем от мизерията , и няма да трябва да спя с шапка и да се събуждам с 2-3 градуса над нулата в стаята и че няма все майка ми да ме постригва сега и аз си давам сметка що за наивни сме били, ама когато единственото което чуваш и виждаш е "НЯМА" ти остава едната надежа