Радев показал в Брюксел, че еврофилията не означава русофобия

Политолози допускат, че служебният кабинет може да управлява по-дълго
Обновена: 4 фев 2017 20:32 | 4 фев 2017 20:30, Екип на Bulgaria On Air
144
Радев показал в Брюксел, че еврофилията не означава русофобия
Снимка: БТА, архив

С първото си посещение в Брюксел президентът Румен Радев разби клишето, че ще води проруска политика, поне засега. Това каза в предаването "Брюксел 1" политологът Любомир Стефанов.

Политологът Мария Пиргова пък коментира, че с визитата си държавният глава е поставил на масата важните за България въпроси като бежанския поток и промяната на Дъблинското споразумение. Според Пиргова – още в първите си дни на управление Румен Радев се е проявил като национална обединителна фигура.

Любомир Стефанов смята, че визитата в Брюксел е показала у нас, че еврофилията не означава русофобия. По думите му Радев има добра комуникация с НАТО, но не така стоят нещата с ЕК. Трябва  да му се обясни какво всъщност представляват санкциите на ЕС срещу Русия. На Радев трябва да му се обясни, че това не е желязна врата, която спира всичко към Русия, посочи той.

Мария Пиргова каза, че България показва на ЕК, че не е заинтересована да номинира еврокомисар, заради политическата ситуация в момента. Тя е учудена от изказването на Юнкер, че имат "достатъчно момчета" в ЕК и да търсим жена за еврокомисар.

Пиргова коментира още, че е нормално решението на Румен Радев служебното правителство да не номинира еврокомисар. Пред  държавния ни глава в момента има важни задачи като работата на служебното правителство. Но допусна, че след вота през март може да се окажем в изборен хаос и кабинетът "Герджиков" да продължи да управлява. "Има много политическа работа през 2017 г. Възможно е да влезем в политическа спирала и невъзможност за съставяне на кабинет“, каза още политологът.

Любомир Стефанов допусна, че ако България влезе в този сценарий, ще трябва да бъде свикан Консултативният съвет за национална сигурност и политическите партии да се разберат как ще председателстваме ЕС през 2018 г.

Пиргова смята, че България закъснява с подготовката. „Това ще е предизвикателство за българската администрация и ЕС, пред който често показваме, че не спазваме срокове, нямаме нюх за европейска администрация“. А Любомир Стефанов акцентира върху това, че всички говорят за ремонта на НДК, а не за приоритетите и посоките, които ще зададем по време на председателството.

Вижте още във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
Мич преди 7 години
По-*** коментари не бях чел!
94
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма да изкара дълго народа скоро ще го грабне и тези дето гласуваха за него също ще се извъртят
93
7
 
3
 
! Отговори
ДОНОСНИКОВ преди 7 години
Не разбрахте ли ,че червения пропутинистки уж генерал продава за пореден път България . Само че не директно в Москва ,а чрез брюкселски игри,но пак на Москва. Така е по-сложна играта и за да я усетиш трябва да следиш добре картите. Гледаите ,слушаиге и ще разберете ...Летецът на руски самолет няма да иска България да има американски изтребители Ф-15 или Ф-16 ,както и европеиските Таифун.Искал уж шведски Грипен - един слаб самолет ,за да могат руснаците по-лесно да избиват български пилоти .
92
8
 
9
 
! Отговори
неразбрал преди 7 години
Как се казваше оня дебел чичка ,дето се хвалеше че трима папи са го шляпали по плешивата кратуна?Абе , един дето се правеше на майстор-асфалтаджия , санировчик и голям футболист.Дето гастролираше из цялата страна със свита от кокошки-министри и правеше шоу с гламавите си хвалби и обещания.
91
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ха-ха-хаНе е проблем ,че ги пишеш тези неща! Проблемът е,че си вярваш!
90
6
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
Тук един прогнил от злоба герберунгел плюе по генерал Радев.А генерала показа характер на еврогейците ,за разлика от герберунгелите, които 8 години се кланяха да земята и чакаха да ги тупат по празните кратуни за верността си.После ги изпращаха като просяци и най-много с някоя снимка ,за да се хвалят на роднините колко са велики.Пътници сте бе герберунгели ,пътници към бунището.
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано са разполагали с достатъчно дълго време да го слушкат.
88
13
 
3
 
! Отговори
Народна заръка! преди 7 години
Румене, Жълтия Молец чака да отидеш в Московията и да го погалиш по високото чело.Кажи му няколко окуражителни думи и му кажи какви са нашите условия за приятелски взаимоотношения.И нищо да не му даваш докато не се извини за думите които каза в Анкара по адрес на България!
87
13
 
5
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Радев на практика е острието на изнудването на БСП към ЕК и целия ЕС. Който и за каквото да ти говори, все едно става дума за пари. Пак ще ни продават и ще ни предават...
86
19
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
До даХА ха ха! Не работвл за чужда държава! Ами всяко трето изречение от устата му е да се свалят санкциите му срещу Русия, и че щом над Крим се вее руски флаг, значи Крим "де факто" е руски. Ами по тази логика, руснаците като изкупят още 100-200 хиляди имота по Черноморието, ще обявят някой хубав ден НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ за руско. Само НЕБЪЛГАРИН може да говори така.
85
5
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
До даСамо плиткоумен, да не кажа слабоумен може да напише това! А зщо тогава ни приеха в ЕС? За да ни експлоатират ли? Вноските на България в ЕС са в пъти по-малко от субсидиите на еврофондовете, които получаваме. Друг е въпросът, че немалка част от тези пари се крадат или харчат неефективно. Но крадене и неефективно използване в големи размери е документирано и в Испания и Италия. Просто трябва да въведем строг контрол при харченето на тези пари.
84
3
 
7
 
! Отговори
как мислите преди 7 години
Има ли пилот в самолета?
83
12
 
6
 
! Отговори
Помните ли Жан преди 7 години
Той и той се кълнеше в Русия. Отиде да купува танкове когато имаше да реорганизира икономиката. После народа нямаше хляб да яде, а танковете подарихме на Македония.Този явно е с промит мозък или сбъркан чип както се е изразил пенсионера по-доло.
82
6
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
До жалкоАми как да случим, като си ги избираме измежду нас? Явно чипът ни е сбъркан. Трябва да се рестартира. Когато спрем да се интересуваме само от себе си и развием чувство за СОЛИДАРНОСТ, когато не ни мързи да излезем на улицата и гласно изразим желанията и недоволството си от нещата, които вършат управляващите. Когато търпеливо, и неотклонно защитаваме правата си ясно и категорично при всеки опит за нарушаването им, тогава ще си "отгледаме" по-читави политици. Ще изградим НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!
81
18
 
12
 
! Отговори
че кой мрази Русия преди 7 години
Хората си гледат работата и не ги интересува Русия. Руснаците са тези дето постоянно досаждат и искат хората да се занимават с тях. Това че се дразнят от постоянното натякване не е образа а досада.Явно господина Радев не е разбрал тази проста истина и е отишъл да досажда на ЕС с натрапчивата си невроза.За него ще е по-добре да отиде на лекар и да вземе хапчета за успокоение. Добре е да фокусира на проблемите пред България за да стане един уважаван президент. Все още има време.
80
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много политолог, много нещо и от независими ,по независими. Вбрюксел кРадев не показа нищо, разходи за наша сметка двайсетина клакьори, които сега описват величието му и ролята на обединител. ПР му се е взел на сериозно и ако я кара така не може да изкара и една година!Ако си се родил магаре 100% няма да умреш кон, казва една италианска поговорка. От фуражка *** за зеле не става!
79
14
 
7
 
! Отговори
тъпаци преди 7 години
Глупави хора управляват България за които не е важна България в Европа и света ,а някакви максими от типа на Борис - никога срещу заедно със....Та и Радев тръгнал по тази безперспективна линия.
78
8
 
11
 
! Отговори
жалко преди 7 години
Не случихме на политици и това е.
77
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Озверени а и опростели българи като чета коментарите! Добре, че се махнах от тази африканизирана държава. България умира и агонията ще е ...
76
14
 
20
 
! Отговори
да преди 7 години
истинската омраза и истинските врагове на България са в Брюксел и това ЕС го е добре демонстрирал не един път