Понеделникът облачен, но пък топъл

Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса
0
Понеделникът облачен, но пък топъл
Снимка: Булфото

Облачен, но топъл ще бъде първият ден от новата седмица, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта от запад облачността ще започне да се увеличава и утре ще бъде разкъсана, средна и висока, след обяд ще се вплътнява.

През деня ще бъде без валежи, но вечерта и през нощта срещу вторник от запад-югозапад ще започнат превалявания от дъжд. В източната половина от страната ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, максималните - между 9 и 14 градуса.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна. През деня ще се задържи почти без валежи, но привечер в масивите на Югозападна България ще има превалявания от дъжд, над 2000 м - от сняг.

Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от югоизток. Максималните температури ще са от 9 градуса на север, до 14 градуса на юг. Температурата на морската вода е 3-4 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари