Жената, строила "Ечемишка": Все едно къщата ми падна

Инж. Веселина Нинова е ръководила строителството на тунела преди 32 години
Обновена: 6 фев 2017 20:36 | 6 фев 2017 20:11, Красимир Ангелов
78
Жената, строила "Ечемишка": Все едно къщата ми падна
Снимка: Bulgaria ON AIR

Една жена е ръководила строителството на тунела "Ечемишка" на магистрала "Хемус", който вчера стана печално известен с инцидента, при който загина жена.

Още по темата
След своя успех преди 32 години, инженер Веселина Нинова си спомня мига, в който преминава през тунела, който е построила.

"Къщата ми все едно е паднала. Те им казват тунелите на Веси Нинова… Да , така ги знаят", сподели жената пред телевизия Bulgaria On Air.

В началото на 80-те над 600 мъже-инженери гледат в очите тогава 35-годишната Веселина Нинова. Тя е жената, оглавила създаденoто от държавата предприятие, което да пробие хълмовете и да ги превърне в път.

"Ечемишка беше най-качествения тунел. Цялата заготовка я доставихме тогава от военните заводи в Лом. Но това е преди 32 години. За 32 години и аз съм станала…..виждате какво", сподели Веселина. И изказа своята болка:

"Боли ме, защото не се поддържаше това нещо. Защото и аз ако не пия лекарствата, на 70 години няма да изглеждам като що годе нормален човек! Знам, че 2008 година е правен проeкт за ремонт на осветлението, но е останал в небитието поради липса на средства", допълва още тя.

И споделя, че няма да забрави 1985 година. Двата тунела са готови – единият кръщават на местността Топли Дол, а другият на малка река в близост – Ечемишка.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма какво да притеснявате жената. Тя си е свършила работата, когато е било нейна работа. След това вече, поддръжката е от тези, които прибирар парите от данъци и винетки. Доколкото разбирам 2015 е имало ремонт на тунела. Освен това би трябвало да се правят огледи периодично (примерно всеки месец) за проблеми, включително и корозия. Тия тунели не са пипани от както са построени.В момента шефът на АПИ, както и предишния министър трябва да са следствени.Защото те са били отговорни за безопасността
7
7
 
62
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 7 години
Ееееее,къде може да се мери инж.Веселина Нинова със инж.доктор на нЕуките,ГЕНЕРАЛ лйтенант,Началник на държавата Бойко Тикводаров.Този корифей е ненадминат във всяка област!
6
5
 
98
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ечемишка беше най-качествения тунел. Цялата заготовка я доставихме тогава от военните заводи в Лом. Но това е преди 32 години."Когато всички звена в държавата работеха. И когато се държеше на качеството, вместо като днес да се реже лентата и след 2 години ремонт.
5
0
 
107
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената, добре, свършила си е работата преди 30 години. Ама защо нея търсите, а не отговорните за инцидента? Да не би да се крият? Щото още не ми стана ясно кой ще я понесе тази отговорност за един невинен човешки живот..
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***!
3
6
 
87
 
! Отговори
до художника преди 7 години
2008 е изготвен проекта, от 2009-та насам е правителството на Тиквата. Питай го защо до днес не е ремонтирано.
2
55
 
23
 
! Отговори
художника преди 7 години
2008г. правителство на Сергей Станишев.... БЕЗ КОМЕНТАР !
1
0
 
104
 
! Отговори
???? преди 7 години
През година се затварят тези тунели или за ремонт на осветлението или за течове. Сега се оказва, че не е извършвана поддръжка. Е, тогава защо ги затваряха за по няколко дни - някой е прибирал паричките.