Шивачки без заплата – продали ги заедно с цеха

Собственикът продал цеха на нов собственик, но заплати – няма
6 фев 2017 09:00,
55
Шивачки без заплата – продали ги заедно с цеха
Снимка: bTV

Шивачки от Дупница вече три месеца живеят без заплата. Причината - фирмата, за която работили спряла дейността си. Служителите били прехвърлени към нова фирма, която стопанисва цеха, но заплати няма.

Според един от протестиращите, съпруг на жена, която работи в цеха, тя трябва да получи между 1000 и 1500 лв. от неизплатени заплати. По думите му има множество заведени дела и от други служители, имало е и разговори с омбудсмана Мая Манолова, но не са успели да се преборят.

Една от потърпевшите е Ели Димитрова, която е прехвърлена в новата фирма. По същото време откриват на жената рак и тя излиза в болничен, за да се лекува.

"В един момент собственикът Луиджи Каприоти продава фирмата заедно с мен", пояснява Димитрова. Тя показа документ, според който фирмата е продадена за 10 лв. на новия собственик.

"Така се оказах без доходи за празниците. Колегите бяха хората, които събраха за мен почти една заплата, благодарение на която аз оцелях", каза Димитрова пред bTV.

Според хората ръководството на фабриката е променило договорите на служителите и от редовни са минали на временни, като по този начин са ощетени служителите през пенсия.

Ръководството на шивашкия цех и бившия шеф Луиджи Каприоти са неоткриваеми. Няколко шивачки успели да го осъдят заради неизплатени заплати, но въпреки това пари нямат.

По-късно днес шивачките и служителите на фирмата организират протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Дупницашивачки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
22
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Много лошав беше социализЪма, ама такива идиощини нямаше !!!! Демокрацията е чудесна - обаче евтиният си е евтин. Него за човек го нямат! Нямало било робство, били сме цивилизовани и дрън, дрън ярина.....Точно заради тази народопсихология от 1944 до 1950 год. бяха избити стотици от "скъпите"!!! Бяха дотегнали на "евтините " ....
4
1
 
24
 
! Отговори
ГМО ален мак=гербер преди 7 години
До ЗападноевропеецМи кой друг!?Ако беше въвел ред в държавата вместо да краде като за последно,това нямаше да се случи!
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗападноевропеецС Бойковото развитие,бавно и полека,ще станем европейци,след шест седем века.
2
0
 
35
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Заавлийките....даже и в Бангладеш...шивачките получават поне чувал ориз! Бареков...Стани-шеф ...Корумбашев..все отбор юнаци..представят България в Европарламента...за какъв у&й?!То верно Стани-шеф - без 1 фъкин ден трудов стаж...не знае що е работа ама...Омбудсман/ки ..дрън-дрън! Всеки си прави -каквото му е кеф! Скоро се оплакваха РАБОТОДАТЕЛИТЕ, че нямали персонал! Ако има чалъм - да им работят без пари...има явно чалъм!
1
28
 
15
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Сега пак ли Бойко ви е виновен?