Шивачки без заплата – продали ги заедно с цеха

Собственикът продал цеха на нов собственик, но заплати – няма
6 фев 2017 09:00,
55
Шивачки без заплата – продали ги заедно с цеха
Снимка: bTV

Шивачки от Дупница вече три месеца живеят без заплата. Причината - фирмата, за която работили спряла дейността си. Служителите били прехвърлени към нова фирма, която стопанисва цеха, но заплати няма.

Според един от протестиращите, съпруг на жена, която работи в цеха, тя трябва да получи между 1000 и 1500 лв. от неизплатени заплати. По думите му има множество заведени дела и от други служители, имало е и разговори с омбудсмана Мая Манолова, но не са успели да се преборят.

Една от потърпевшите е Ели Димитрова, която е прехвърлена в новата фирма. По същото време откриват на жената рак и тя излиза в болничен, за да се лекува.

"В един момент собственикът Луиджи Каприоти продава фирмата заедно с мен", пояснява Димитрова. Тя показа документ, според който фирмата е продадена за 10 лв. на новия собственик.

"Така се оказах без доходи за празниците. Колегите бяха хората, които събраха за мен почти една заплата, благодарение на която аз оцелях", каза Димитрова пред bTV.

Според хората ръководството на фабриката е променило договорите на служителите и от редовни са минали на временни, като по този начин са ощетени служителите през пенсия.

Ръководството на шивашкия цех и бившия шеф Луиджи Каприоти са неоткриваеми. Няколко шивачки успели да го осъдят заради неизплатени заплати, но въпреки това пари нямат.

По-късно днес шивачките и служителите на фирмата организират протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Дупницашивачки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Бла бла преди 6 години
Това е КАПИТАЛИЗМА. Нали не ви харесва Комунизма. Така че мълчание и повече да се работи.
44
1
 
4
 
! Отговори
Laio преди 7 години
Sindikatite na besilkite.
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и доста български президенти на фирми които правят същото, Ако държавата искаше да си събира парите, то в Симеоново, Драгалевци и Бояна, щяха да са останали само кучетата по дворовете.
42
0
 
10
 
! Отговори
световен опит преди 7 години
В Китай е имало такава тенденция неплащане пред тяхната нова година (за 2017 28 януари) , което води до позор на работещите пред семействата им.Та проблема бил решен елегантно от официални фирми изискващи плащане-кръвнина.Специалистите по ситно чукане на кости пращали провинилия се "собственик" и мошеник за 12 месеца в болница.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Луиджи Каприоти италиански ром
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Луиджи Каприоти италиански ром
39
2
 
5
 
! Отговори
СВЯТ преди 7 години
КАКВО ДАСЕ ПРАВИ ШОМ НЕ ОБИЧАТЕ ТУРСКИТЕ ФИРМИ ШЕНИ ТАКОВАТ ГЪРЦИТЕ
38
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Липсата на държава и неработеща съдебна система прави България сборище за всякакви мошеници. Сега ние си пишем, а държавниците обещават предизборно, за политиците е важно КОЙ бие на изборите. Ясно е, че бития е българския народ.
37
0
 
31
 
! Отговори
жалки сме преди 7 години
Няма държава! Само тук на тази територия могат да те продадат като роб, заедно с предприятието, само тук адвокати ти източват влога в банката с някакъв Запис на заповед, според който уж дължиш пари на непознат ц-и-г-а-н-и-н, само тук ц-и-г-а-н-и-т-е принудиха бабите да хвърлят последните си спестявания от терасите и още ред други гаври с обикновените хора! И няма държавност, която да спре тези гаври!
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При капитализма в България всичко е за продан.Търсене и предлагане...Пазарна икономика, демокрация...Евроатлантическите ценности и те са за продан, ама вече никой не ги иска!
35
0
 
1
 
! Отговори
imigrant преди 7 години
https://facebook/citatiteotfilmi/photos/a.409565865840207.1073741827.409562885840505/940475176082604/?type=3&theater
34
1
 
16
 
! Отговори
Scarpe e Scarpe преди 7 години
Понеже виждам , че се е изписало доста материал за въпросната фирма "АМ Шуус" която в последсвие бе преименувана на "Май пикус" искам само да кажа , че съм ужасно щастлив , че взех всичките пари които ми дължаха.Луиджи Каприоти е един обикновен техник , той е Г-н Никой , собстееника се казва Клаудио Мароки !Такива като тях трябва да биват разстрелвани или по-лошо убити с камъни.Сложили за началници две фитки едната мисля се казваше Караджова а другата Владимирова, и двете не знаят къде се намират , а единсвените обувки (от което би трябвало да разбират) са тези на краката им.Докато държавата н
33
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
До Анонимен"И стига драми, тези хора ще получат обещетение за безработни."А дотогава да си ипотекират или продадат жилищата, за да си платят сметките и да не ядат горски гъби и коренчета? Обезщетението за безработни и заработените жълти стотинки са две различни неща. На кой свят живееш?
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко броиха за работничка?Има ли разлика в цената според възраста и пр..
31
2
 
18
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Всеки инвеститор преди започване на дейност да внася в някакъв гаранционен фонд поне по три заплати на назначените работници. Щом започне изплащане на заплати от този фонд да светва сигнална лампа на бюрото на някой задрямал чиновник.70290
30
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата е виновна, по-точно съдебната система, че няма контрол, няма наказания, всеки си прави каквото иска.В нормална държава, няма как да работиш и да не вземеш пари 3 месеца.
29
1
 
31
 
! Отговори
ТЕРИТОРИЯТА РБ преди 7 години
Нещо нормално е в КОЛОНИИТЕ да се гаврят с ***. А басните за равноправие в ЕС и демократичните "английски" традиции в АФРИКА и ИНДИЯ всички сме ги слушали вече 27 години
28
1
 
13
 
! Отговори
ник преди 7 години
Просто са продали фирмата на някой извън ЕС, за да се отърват от ддс и данъци. Правят нова.
27
4
 
17
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
Не е виновен тоя дето яде баницата.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това в войколандия - чуен на ЕС - тъжна история!