Нашенците с нагласа за покупка на кола скоро

НСИ: Потребителите са позитивни към спестяване
26
Нашенците с нагласа за покупка на кола скоро
Снимка: архив, БулФото

Българите са с позитивна нагласа за покупка на кола през следващите 12 месеца, според наблюдение на потребителите, проведено през януари 2017 г. от НСИ.

През януари 2017 г. общият показател на доверие на потребителите се покачва с 2.5 пункта в сравнение с равнището си от октомври 2016 г., като при населението в градовете увеличението е 3.3 пункта, а при населението в селата - 0.6 пункта, отчита статистиката.

Общата оценка на потребителите за развитието на икономическата ситуация в страната през последните дванадесет месеца леко се подобрява, като и прогнозите им за следващите дванадесет месеца са по-малко негативни спрямо предходното наблюдение.

По-благоприятни в сравнение с октомври 2016 г. са и оценките и очакванията им относно промените във финансовото състояние на техните домакинства.

Потребителите продължават да считат, че през последните дванадесет месеца има покачване на потребителските цени, но с по-слабо темпо спрямо оценките, регистрирани от предходната анкета. Същевременно и инфлационните им очаквания за следващите дванадесет месеца са по-слабо изразени.

По отношение на безработицата в страната през следващите дванадесет месеца прогнозите се изместват към по-умерените мнения, в резултат на което балансовият показател се понижава с 4.2 пункта.

Последната анкета отчита и подобрение на общата оценка на условията за спестяване при настоящата икономическа ситуация в страната, като се наблюдава и известна положителна промяна в очакванията за следващите дванадесет месеца.

 

 


26
Още по темата: НСИпокупка на кола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Липсата на пари за нова кола определя нагласата, стрино веселино!
16
2
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 година
То и нагласа и яз да нещо като бодна кака като на гришо..ама само се Нагласям!!!даже се нагласям да я бодна на Хавайте че топло!!!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още една ли да купувам?? Две ми стигат :)
14
0
 
19
 
! Отговори
Ура! преди 1 година
Май само с тази нагласа ще си останем.
13
8
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Какви ги дрънкаш? Ти ако си клошар по природа, българите не сме.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колите на старо доста поскъпнаха в последните 15 години и вече трудно ще се намери да кажем един 10 годишен Опел Астра хечбек за под 7-8 хиляди лева, а преди 15 години струваше около 3000 лева. Затова не я виждам реализацията на тази нагласа, т.е. нагласа да си купят кола има, но кога ще стане е съвсем друг въпрос.
11
7
 
13
 
! Отговори
Харчете умно преди 1 година
Точно пък кола ще си купя, как ли не. По-добре спестените пари да ги изхарча за почивка, за обучение, за нещо, което ще ми придаде по-голяма добавена стойност. А просто така да си пръскам парите за глупости не виждам смисъл.
10
1
 
13
 
! Отговори
баю преди 1 година
Нагласа за кола е като да търсиш под вола теле! Е нема как вол да роди теле! Освен ако е станал триполов и да е с евроантлантически ценности! Старите хора са го казали преди тази статия да бъде стъкмистована. ЕДНО Е ДА ИСКАШ ДРУГО Е ДА МОЖЕШ И ТРЕТО ДА ГО НАПРАВИШ. Така че джурналята да вземат да се образоват и да не пишат врели некипели!
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И татко е с нагласа да ми купува колело ама ....?
8
16
 
14
 
! Отговори
Друг българин преди 1 година
До Един българин

Пазара е заринат с автомобили и то такива на високи цени.8-10 годишни автомобили в зависимост от марката варират с цени между 20000 и 30000лв!Искаш да ми кажеш, че седят и няма кой да ги купи ли?Текучеството е огромно, българина никога не е купувал повече от сега.Не само коли, каквото се сетиш.Лошото е, че ще докарате БСП на власт и ще станем скъсаняци като руснаците.
7
6
 
29
 
! Отговори
ЛУд преди 1 година
Друго си е "нова кола" на старо с върнат километраж (некоя милионница) да се пукнеш от ремонти по нея, няма по сладко от това. После като караш и ти е по-свидна като знаеш колко пари си нашил по нея.
6
1
 
20
 
! Отговори
смут и смутита преди 1 година
Абсолютно мъглява и отнесена статия -повече щеше да подхожда на НИМХ при БАН !
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Вихър Райчев

карай си москвето и не се мъчи
4
11
 
22
 
! Отговори
Берлин преди 1 година
Като си купите таралясник, не забравяйте да му отрежете катализатора с флекс. И не слизайте от него. Кофата за изхвърлиш - с таралясника. И давайте повечко газ,
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак не са ме питали за статистиката.
2
4
 
25
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 1 година
И аз скоро ще закупя автомобил,но ще е стар понеже бати бокич много забави онези заплати от по 1500 лева.........
1
2
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Що за малоумно заглавие! Скъсайте си диломата, ако изобщо имате завършено средно образование! Моля!!