След трагедията в "Ечемишка" - уволнения в Пътната агенция

Герджиков обеща трафикът по "Хемус" да тръгне от понеделник
Обновена: 8 фев 2017 17:25 | 8 фев 2017 16:21, Веселина Йорданова
35
След трагедията в "Ечемишка" - уволнения в Пътната агенция
Огнян Герджиков. Снимка: архив, БТА

Очаквано служебният кабинет направи рокади в Агенция "Пътна инфраструктура", след като в неделя паднали лампи убиха жена в тунел "Ечемишка".

Още по темата
"Престъпната небрежност трябва да се санкционира", заяви служебният премиер Огнян Герджиков в МС.

Предложението за председател на Управителния съвет на мястото на освободения Дончо Атанасов е Пирин Пенчев. Той е бил зам.-директор в несъществуващата вече ИА "Пътища", когато неин шеф беше Веселин Георгиев.

Дружеството "Автомагистрали" ЕАД също ще е с нов началник - Валентин Николов, който сменя на поста Парашкев Кръстев. Уволненията са по решение на премиера, а предложенията кой да заеме постовете обяви регионалният министър Спас Попниколов.

С поста си се разделя и Георги Златев от дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура", който сам е подал оставка.

Премиерът посочи, че настоява министър Попниколов да освободи от длъжност директора на Областно пътно управление - София Веселин Николов и началника на Районна пътна служба "Хемус" Боян Игнатов.

Герджиков допълни, че поема ангажимент движението по затворената част от АМ "Хемус" да бъде пуснато в понеделник, 13 февруари. Тръбата на "Ечемишка" беше затворена заради експертизи и ремонтни работи след инцидента. Другата тръба на тунела също не работи от миналата година заради ремонти.

Ще бъде направен и пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите -  тунели, мостове и други, за да се гарантира безопасността на пътуващите.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Таня Нинова преди 7 години
Е,като ги уволнихте тези господа ,как така обещавате да бъде отворен за една седмица?Това да не е да си изпеете лекцията в СУ?Как ще стане много се чудим?...
25
0
 
1
 
! Отговори
Антонимен преди 7 години
Най-после нещо Европейско да се случи и при нас. Щом получаваш диржавни пари значи носиш отговорност за тази длъжност. Не трябва да чакаш уволнение, а веднага да подадеш оставка. Както това е в цивилизованите страни. Да не говорим за Япония, където се самоубиват. Освен оставка и обещетение за пострадалите- от виновниците. Иначе всеки опирайки се на партийното службарско назначение може да трие *** на меко кресло.
24
5
 
9
 
! Отговори
ветрен преди 7 години
Герджиков да продължи с уволненията - наред са Директор дирекция Обществени поръчки - Ивайло Иванов , Директор на института по пътища - Веселин Димитров
23
5
 
13
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Незабавно трябва всички тиквени началници да бъдат изритани от меките кресла.Саботират държавата!Да отиват в Банкя да пасат овце и да садят картофи ,както ни учеше техния дебел Вожд.
22
4
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
25! Всички стари областни управители бяха некадърни калинки и слуги на Боку Тиквата , известен като агент Буда и като личния телохранител на Тодор Живков!Гербавите сте късопаметни , но останалите сме нормални.Омитайте се ,тикви!
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11 Този старец на 70 години наречен Герджиков е луд по цялата глава. Всички т.н. нови областни управители са от БСП и доносници на ДС . Това просто няма аналог при никое служебно правителство . Затова явно ще има война .
20
6
 
3
 
! Отговори
бобо преди 7 години
СЛ министзр е една шушумига червените друг като него няма да намерят
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да му писне на човек от безотговорни политици и управници .................... Стига с тия популистки мерки - уволненията са ''след дъжд качулка''.............. а изгубеният човешки живот..................??????????????????
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Герджиков и червените калинки да не си мислят , че са вечни!
17
0
 
21
 
! Отговори
Христо преди 7 години
От кога убийството на човек се наказва с уволнение....И нека престанем да го наричаме нелеп инцидент...Това си е 100 % УБИЙСТВО
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По татово време бях бригадир на бригада която подържаше тези съоръжения на целият софииски окръг. Ако се беше случио това което се случи в тунела отивах директно в затвора за 10 г. Защото съм проспал и недогледал очевидни неща като тези елементи които се срутиха под тежеста на осветителните тела. Нямам оправдание че видите ли носещите елементи били корозирали. КаКва корозия? Корозия се получава когато няма подръжка! Ако се боядисваха тези носещи елементи едвали щяха да корозират и да паднат!
15
0
 
12
 
! Отговори
чоека преди 7 години
Браво на Герджиков. Друго да спомена навсякъде в сайтовете използват думата "извънредна" за проверяване на всички тунели. Добре де господа журналисти кажете ми колко да е извънредна, като смъртта си намери една жена. Да не би проверката да им е през шест месеца и сега изведнъж, бам - извънредна. Съвсем адекватна си е проверката на тунелите, не е извънредна и за това сте учили по пет години, и на вас браво!
14
3
 
5
 
! Отговори
знаещ преди 7 години
пирин пенчев е човек на веселин георгиев(батко и братко) значи всичко е под контрол
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То хубаво са ги махнали, но прокуратурата кога ще ги обвини за случилото се и за починалата жена заради тях?
12
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 7 години
уволнения трябва да има, но всичко е прах в очите със стари доказани батко и братко нова агенция няма да стане..
11
3
 
21
 
! Отговори
Ивана преди 7 години
Хайде и Лилето.
10
4
 
28
 
! Отговори
th преди 7 години
Така трябва да се действа. Нали разбирате, че ако бе друго правителство, в случая ГЕРБ, чиито човек е Дончо Атанасов, никога нямаше да го уволнят за подобно нещо. ГЕРБ си пази хората, дори когато са виновни измислят всевъзможни причини, за да не го уволнят. Или излиза ББ и казва нещо от сорта - "Вие да не би да очаквате шефа на АПИ да следи лично всяка лампа във всеки тунел", и всичко се замита. Впрочем, и БСП и НДСВ и СДС действаха по подобен начин и за това никога няма наказани.
9
6
 
18
 
! Отговори
Мале, мале... преди 7 години
Тия действат със замах. Даже *** не са били толкова скоростни при смените по високите етажи на агенции, дирекции, областни и т.н., когато са идвали на власт. Явно са си повярвали, че отново ще дойдат на власт и от сега започват с рокадите.
8
35
 
10
 
! Отговори
цьзццьзЦЬ преди 7 години
Този бавноразвиващ се олиго.френ ще напълни с червени калинки всичко за 2 месеца. А работата му е съвсем друга... Справка новите областно управители...
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СтефЕ то така става от днес за утре.