След трагедията в "Ечемишка" - уволнения в Пътната агенция

Герджиков обеща трафикът по "Хемус" да тръгне от понеделник
Обновена: 8 фев 2017 17:25 | 8 фев 2017 16:21, Веселина Йорданова
35
След трагедията в "Ечемишка" - уволнения в Пътната агенция
Огнян Герджиков. Снимка: архив, БТА

Очаквано служебният кабинет направи рокади в Агенция "Пътна инфраструктура", след като в неделя паднали лампи убиха жена в тунел "Ечемишка".

Още по темата
"Престъпната небрежност трябва да се санкционира", заяви служебният премиер Огнян Герджиков в МС.

Предложението за председател на Управителния съвет на мястото на освободения Дончо Атанасов е Пирин Пенчев. Той е бил зам.-директор в несъществуващата вече ИА "Пътища", когато неин шеф беше Веселин Георгиев.

Дружеството "Автомагистрали" ЕАД също ще е с нов началник - Валентин Николов, който сменя на поста Парашкев Кръстев. Уволненията са по решение на премиера, а предложенията кой да заеме постовете обяви регионалният министър Спас Попниколов.

С поста си се разделя и Георги Златев от дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура", който сам е подал оставка.

Премиерът посочи, че настоява министър Попниколов да освободи от длъжност директора на Областно пътно управление - София Веселин Николов и началника на Районна пътна служба "Хемус" Боян Игнатов.

Герджиков допълни, че поема ангажимент движението по затворената част от АМ "Хемус" да бъде пуснато в понеделник, 13 февруари. Тръбата на "Ечемишка" беше затворена заради експертизи и ремонтни работи след инцидента. Другата тръба на тунела също не работи от миналата година заради ремонти.

Ще бъде направен и пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите -  тунели, мостове и други, за да се гарантира безопасността на пътуващите.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.