Благотворителността като ежедневие: Компания с кауза да помага

Това е една фирма, в която дарението е корпоративен навик
9 фев 2017 10:20, Боряна Павлова
4
Благотворителността като ежедневие: Компания с кауза да помага
Снимка: Bulgaria ON AIR

Това на пръв поглед е една обикновена софтуерна компания със 160 служители. Различното е, че вече 5 години дарителството тук е навик. Повече от половината работещи във фирмата отделят част от заплатата си в името на добра кауза.

"Това е нещо, което наистина чисто емоционално дава някакъв заряд на хората", обясни Любомир Чолаков, управителят на "Екомера".

Събраните суми и изборът на каузи са в ръцете на служителите. Ставрос Ставро е част от комитета, който разпределя средствата. Разказва, че благотворителността им е насочена в няколко основни направления.

"Тази година започнахме много мащабна ИТ кампания с други ИТ компании, която има за цел да съживи отдалечените кътчета на България, където възрастните хора се чувстват доста изолирани. Компанията удвоява всяка сума на служителите към този фонд за благотворителност, така че всеки от нас знае, че като даде 10 лева ще станат 20", обясни Ставрос пред Bulgaria ON AIR.

Освен с пари от джоба си, служителите на компанията отделят и от личното си време. Пример за това е Елица, която не се колебае да посвети уикендите си в правенето на добро.

"Преди няколко месеца, една събота отидохме и помагахме в един дом за деца – посадихме им нови дръвчета, цветя – децата също много се забавляваха и бяха много щастливи. Просто когато виждаш щастието в очите на децата е огромно признание и е достатъчно голяма награда за времето и за денят, който си отделил", сподели Елица Василева.

А всички дарители смятат, че няма нищо геройско в постъпката им. Напротив, смятат, че повече хора трябва да последват техния пример.

"Ти се чувстваш полезен, чувстваш се добре и че от твоите усилия има някакъв ефект", смята Елица.

"Аз не смятам, че е голямо геройство или голям подвиг, по-скоро го приемам като нещо нормално", посочва Ставрос.

"Гордеем се с редовността на даренията, но това което е по-важно е силата ни да знаем, че начинът по който сме организирали процеса по дарения може да се разпростре в много други компании и по този начин да увеличим обема на даренията в цялата индустрия и в страната като цяло", посочи Любомир Чолаков.

Така служителите с големи сърца успяват да дарят почти 45 хиляди лева годишно. И се надяват за в бъдеще да успяват да събират още по-сериозни суми.

5112 гледания   |  Още видео


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и масоните уж са благотворителна организация на богатите, ама ако знаехте какви неща правят, как ви манипулират, контролират и ощетяват, щяхте да скочите моментално. Всички страдания на хората днес идват от тях.
2
4
 
0
 
! Отговори
Ohanna преди 2 години
Bravo na krumovgradskata kmetica g-ja S. Mehmed i na muftiata g-n B. Mehmed! Zlatni hora sa s zlatni carca. Zatui bejancite mnogo savsem choveshko iskat pri tiah da otivat.
1
4
 
6
 
! Отговори
цитат Христо Ботев преди 2 години
Филантропия! Благотворителност! Колко души шарлатани покриватъ своите мръсни дела чрез тия благозвучни думи, които не принасятъ никаква съществена полза на мястото, дето се те практикуватъ, ако полето на тяхната деятелность и да е обширно. Благотворителностьта не може да изкорени злото, тя не обяснява причините на страданията на човечеството, не унищожава тия причини, а лекува само следствията. Тя само затуля устата на гладния, приспива страдащия и приучва недоволния на робство и на търпение.