Две седмици министър и вече уморен: Рашко Младенов на 70 г.

Вече 10 дни той се занимава с непривична за него дейност
9 фев 2017 18:00,
9
Две седмици министър и вече уморен: Рашко Младенов на 70 г.
Снимка: Bulgaria ON AIR

Две седмици след като пое министерството на културата Рашко Младенов обяви, че се чувства изморен. Това разказа в предаването ДНЕС служебният министър на културата, който отбеляза 70-годишния си рожден ден. 

Рашко Младенов отбеляза, че вече 10 дни се занимава с нещо, което е непривично за него и вече се чувства уморен от срещите и проблемите в сектор "Култура". 

"Това е голяма отговорност във време, когато култура има нужда от инжекция и духовен мир. Ще съм щастлив ако за това кратко време в министерството направя нещо,  за да тръгне малко работата", помечта Младенов пред Bulgaria ON AIR.

За краткото време на министър, Рашко Младенов иска да доизпипа методиката за делегираните бюджети на театрите, да проведе конкурсите за назначаване на служители в културните институти в страната, да намери пари за ремонт на националната библиотека, Художествената галерия и още няколко подобни институции в страната, които се нуждаят от ремонт.

"През последните 10 дни при мен е върволица от хора с искания и желание да помагат", каза министъра.

На следващия министър на културата, Рашко Младенов иска да препоръча няколко законови промени. Очаква от следващия парламент да приеме стратегия за развитие на културата в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
11
 
! Отговори
Министър с ПЕНСИЯ преди 7 години
ЧОВЕКА СЕ УРЕДИ, ЩЕ СИ ПОЛУЧАВА МАКСИМАЛАНАТА ПЕНСИЯ ЗА СТАРНАТА БЕЗ ТАВАН ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИ (НАЛИ Е БИЛ МИНИСТЪР) , ТОВА Е ЦЯЛАТА ДАЛАВЕРА ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ МИНИСТЕРСКИ ДЛЪЖНОСТИ, ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ЗА ДРУГО СЕ НАТИСКАТ ДА СТАНАТ МИНИСТРИ.А народа да бере душа и да се култувира.
7
0
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 7 години
не му се сърдете , той е внук на Мутафова
6
1
 
6
 
! Отговори
БАЙ ОЙ преди 7 години
ДА СИ ВЗЕМЕ НЯКОЙ ДА МУ ВЪРЗА ОБУВКИТЕ
5
1
 
8
 
! Отговори
!? преди 7 години
Уморил се е от върволицата хора, които искали да помагат.Сега да не му ли помагат или на стари години да започне да се учи да слуша?
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека поработи и той. Артистите са мързеливи и все се имат за специални. Сами се похабяват рано-рано от безделие и истерия.
3
0
 
16
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Пайсий Хилендарски как ли не се умори да ни набива в главите , че сме Велик народ с изключително прости и алчни политици !
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Герджиков е пенсионер на 70 г. и трябваше да е пенсионер но заради хубавата заплата и хоп премиер.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пенсия