1 млн. лева за мониторинг на интеграцията на ромите

С парите държавата купува софтуер и обучава 600 експерти
49
1 млн. лева за мониторинг на интеграцията на ромите
Снимка: Булфото, архив

Министерският съвет обяви обществена поръчка за "разработване, тестване, внедряване на софтуерна платформа, чрез която да функционира система за мониторинг, оценка и контрол за изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г.", съобщи "Дарик".

Стойността на мониторинговата система и на софтуера е в размер на 1 044 000 лв., с ДДС, а средствата са по европейската програма за развитие на човешките ресурси.

До 30 ноември 2017 г. Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси  ще трябва да е въвел в експлоатация системата, позволяваща извършването на мониторинг на дейностите по Стратегията за интеграция на ромите, приета с Решение на Народното събрание през 2012 г.

В сумата от над 1 млн. лв. се включва, освен изработването на софтуера и на самата система, но така също и обучение на около 600 души експерти, които са ангажирани на централно и регионално ниво с интеграцията на ромите.

Всяка година Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към МС изготвя подробен доклад за изпълнение на стратегическите насоки, зададени от Народното събрание през 2012 г.

От Доклада за 2015 г. става ясно, че продължава да бъде незадоволителен обхвата на профилактичните медицински прегледи сред ромската общност, както и се запазва тенденцията на нередовност при здравното осигуряване, липсата на избор на семеен лекар, ниската грамотност и липсата на здравна култура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
33
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 7 години
Само 1 милион ?Един билион трябва !
3
2
 
45
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
Със 1 милион колко хубава ограда с двоен кльон може да направим.......и да ги мониторинговаме зад нея!
2
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как се прави мониторинг на нещо, което не съществува?
1
3
 
38
 
! Отговори
НЯМА СРАШНО преди 7 години
Между 5 и 10 години, те ще ни интегрират НАПЪЛНО !