Гробът на Левски – в "Позорни гробища" - Кюлюците?

Мочурливо е, лесно се копае, спекулира криминалист
Обновена: 10 фев 2017 13:45 | 10 фев 2017 13:40,
98
Гробът на Левски – в "Позорни гробища" - Кюлюците?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Гробът на Васил Левски се намира в градинката срещу Софийската математическа гимназия, близо до Сточна гара. Това разказа в предаването ДНЕС криминалистът от Военна полиция подполковник Венцислав Радков. Според него Апостола е погребан в т.н. "Позорни гробища" - Кюлюците.

Подполковник Радков разказа, че Левски е бил обесен във вторник. Бил е полумъртъв, когато е качен на бесилото,  заради травмите при залавянето му. Обесен е рано сутринта, когато всички са спели. А след като никой не прибирал тялото му, то е взето от роми и погребано на мястото, за което говори криминалистът. 

До изводите си стига от книгата "Осъден ли е Васил Левски" на Здравко Даскалов. В нея пише още, че тялото на Апостола е пренесено от цигани до блатиста местност.

Разследването на Венциалав Радков е показало, че това е мястото около градинката до Софийската математическа гимназия.

"Градинката е точно такова място - тук има водосбор, почвата е мочурлива, лесно се копае", разказа криминалистът пред Bulgaria ON AIR.

Венцислав Радков обясни, че теорията му е обсъдена с учени, които го подкрепят. Необходимо е да се направи теренно проучване на мястото и всички открити човешки останки могат да бъдат сравнени с генетичния материал на близките на Апостола, смята още криминалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
1
 
! Отговори
OSMAN AGA преди 7 години
SLED 100 godini USAMA BILADIN TERORIS ILI GEROI
67
4
 
2
 
! Отговори
OSMAN AGA преди 7 години
ISTINATA VINAGI BOLI
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Народе ????
65
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До измислен геройАми как няма да е мразен от тогавашните българи след като Левски е бил крадец , изнасилвач и убиец ! Изнасилил и убил 14 годишно българско девойче ! Това нашите историци го крият ,но в архивите в Турция има запазени документи по престъпленията на Левски ,документи със свидетелски показания и много други ! Ако българските историци се интересуват ,Истанбул не е далеч ,нека да отидат и да проверят ! Затова нито една пушка не гръмна по конвоиращите го турци !
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До измислен геройДа как не е скочил нито един.. нито един член на БРК, камули един обикновен (който не е в БРК) българин.. Там е работата, че българите са били разединени и продължават да са.. все се делят на какви ли не.. и за т'ва са мачкани, спящи "лъвове", ''безстрашни". Няма значение етноса, важно е обединението.. На герба го пише: Обединението прави силата.. ама нали трябва да сме българи и да сме слепи
63
19
 
11
 
! Отговори
измислен герой преди 7 години
От мястото на залавянето му до транспортирането му в София пътят е бил дълъг и труден ! Как пък нито нито една дружина не се реши да го спаси нападайки конвоя ?! Как пък нито една пушка не гръмна по конвоиращите го турци ?! Това е ясен показател ,че Левски тогава не е бил уважаван от българите ,но в последствие следващите поколения го провъзгласяват за национален герой ! Левски е герой за онези които не го познават тоест герой за следващите поколения ! Мразел го е всеки който го е познавал !
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роми са го погребали просто защото те са вършели това.Както и сега де.Ако почине беден,клошар или престъпник,кой го погребва на разноски на общината?Роми в повечето случаи.А не че българите не ги било грижа за Левски,пък ромите видите ли ги било,както някои го разбират.Много малко хора тогава са знаели кой е Левски и за какво се бори,да не мислите че информацията е била повсеместна като сега!
61
3
 
23
 
! Отговори
Чърчил преди 7 години
Не ми трябва да зная къде е гроба на Левски, за мен той е жив и живее в сърцето и душата ми...който падне в бой за свобода той не умира...
60
10
 
7
 
! Отговори
akud преди 7 години
здраствайте братушки, новата пропаганда на русия , роми погребали левски, сега разбирате ли кой подкрепя ромите
59
5
 
7
 
! Отговори
Бре преди 7 години
Тоз явно не е копал, как ще рече иначе, че мочурлива почва било лесно..?!
58
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според изследването на един фатматк, гроба на Левски е доказано, че се намира на Луната. Има много исторически личности чиито гробове със сигурност не са доказани къде са, но това не пречи хората да ги почитат като светци. За мен това е поредният опит да се омаловажи българина, да му се втълпят разни глупости.
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво пък,има логика в това което казва криминалиста!
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази градинка от край време й викат Дълбоката,защото се намира в долчинка.Може и да е била блато навремето.Тя е единствена в района,който иначе много се застрои.Преди махалата беше в къщи,които обаче бяха от началото на 20 век
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип тази градинка не е далече от паметника на Левски където е обесен.Само че вече много версии за гроба му станаха,а пък тази книга която цитира криминалиста,също не знаем доколко е достоверна
54
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много турци и русофоби в тази тема. Ашколсун ...Йес, на вас, мъррши!
53
2
 
12
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Вангя добре го е казала- костите на Левски са под вода но не защото са в Искър,а защото са в някое мочурище като Кюлюците.
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поданиците на султана са записвани САМО според религията им - толкова християни, толкова юдеи и толкова мюсюлмани, никога по етнос. затова в родопите е имало 50% мюсюлмани и 50% християни, но от тях 98% - българи. същото е в сирия или либия - 90% мюсюлмани, но 3% от турски етнос и 88% араби. именно това и до ден днешен предизвиква конфликти и граждански проблеми в новосъздадената държава турция - там, освен всички етноси и племена, има и доста религиозни различния.
51
6
 
14
 
! Отговори
Божил преди 7 години
След Освобождението властта в България е взета от русофили- затова нашите поборници,включително роднините на Левски не могат да се доберат до нея!
50
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам София на какво е приличала по турско,и каква е само 20 години по-късно.много почвам да се чудя на мозъците на тия родни застъпници на Турската Империя!Или няма значение,важното е да изкараме руснаците лоши!
49
1
 
27
 
! Отговори
Балкански синдром преди 7 години
Не знам дали си давате реална сметка какво е направил този човек - създал е революционен комитет, който да вдигне възстание, така че в Европа да се чуе ,че тук има някакъв забравен народ който спи 500 годишен сън...другото велико дело е Съединението, което е било абсолютно недопустимо според Великите сили, вкл и Русия.Може би и до днес щяхме да сме 2 държави ако не са били родолюбците навремето...