Гробът на Левски – в "Позорни гробища" - Кюлюците?

Мочурливо е, лесно се копае, спекулира криминалист
Обновена: 10 фев 2017 13:45 | 10 фев 2017 13:40,
98
Гробът на Левски – в "Позорни гробища" - Кюлюците?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Гробът на Васил Левски се намира в градинката срещу Софийската математическа гимназия, близо до Сточна гара. Това разказа в предаването ДНЕС криминалистът от Военна полиция подполковник Венцислав Радков. Според него Апостола е погребан в т.н. "Позорни гробища" - Кюлюците.

Подполковник Радков разказа, че Левски е бил обесен във вторник. Бил е полумъртъв, когато е качен на бесилото,  заради травмите при залавянето му. Обесен е рано сутринта, когато всички са спели. А след като никой не прибирал тялото му, то е взето от роми и погребано на мястото, за което говори криминалистът. 

До изводите си стига от книгата "Осъден ли е Васил Левски" на Здравко Даскалов. В нея пише още, че тялото на Апостола е пренесено от цигани до блатиста местност.

Разследването на Венциалав Радков е показало, че това е мястото около градинката до Софийската математическа гимназия.

"Градинката е точно такова място - тук има водосбор, почвата е мочурлива, лесно се копае", разказа криминалистът пред Bulgaria ON AIR.

Венцислав Радков обясни, че теорията му е обсъдена с учени, които го подкрепят. Необходимо е да се направи теренно проучване на мястото и всички открити човешки останки могат да бъдат сравнени с генетичния материал на близките на Апостола, смята още криминалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
10
 
! Отговори
Младши преди 7 години
Сърбия дава на турците архива на БРЦК,който й дала жената на Каравелов (сръбкиня) а турците намират в него снимката на Левски,по която го разпознават. Граф Игнатиев държал Левски непременно да бъде обесен,както видяхме наскоро в блоговете и казал на сърбите да дадат нашия архив на турските власти. Тогавашните софиянци не познавали Апостола- те не знаели кого бесят този ден а Игнатиев казал на първенците,че това е някакъв криминално проявен човек. А никъде нямало телефони,с които да се информираш
27
5
 
8
 
! Отговори
Много тъжно преди 7 години
Тъжно ми стана от тази "новина".Шапкарчето прочело нещо, недочело, гледало едно филмче и повече от век след *** на една от последните светли фигури в българската история Разгадало тайната!Пази боже.Светла му памет на Апостола за свободата на България, България, която се вижда, че не ще успеем да опазим.
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите сме страхлив и слабохарактерен народ. Затова се мразим едни други, а на чуждите потслогунаме. Защото сме страхливци. Затова нашата държава ще изчезне. Помнете ми думата.
25
1
 
15
 
! Отговори
що триете преди 7 години
Уважаеми г-н Редактор,защо ми изтрихте коментара? Защото споменах за тенденциозност в статията ли ви? Май не търпите критика а? Ама май и за редактор не ставате?Вие въобще филология завършили ли сте?
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кюлуците - това е нещо насред зеленчукови градини, които обхващат една относително голяма площ - приблизително един тъпоъгълен триъгълник с страни 800 метра, 900 метра и 1200 метра. Четох, че градинката на ул. Искър (наречена Кюлуците) е малка част от това гробище. Четох още и че една от версиите е, че нарочно са пуснали слуха, че Левски е заровен в Кюлуците, за да не го търсят турците, а българите го били погребали до църквата при сегашния ЦУМ.
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава Севрюкова беше казала къде е - май някъде под чешкото посолство.Но каза и че народ като нашия - не заслужава да знае де е гроба му.
22
5
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 7 години
Това не е вярно. Който го интересува може да прочете как и къде убит и колко часа са го пазили . Онзи ден гледах и филм със стари снимки ...целия път от Дупница до Петрич е бил пълен със хора стоящи на колене и плачещи и пеещи " Още ли шеташ Делчев Войвода ..." Не бъркай борбата за власт във ВМРО след смъртта му . Аз със това се занимавам професионално .
21
0
 
24
 
! Отговори
. преди 7 години
До МладежПоп Кръстю е наклеветен бе,човек,той няма нищо общо с предаването на Левски!Истинския предател е Марин Поплуканов,който е прибрал комитетските пари за оръжие!След това отива в Цариград и прави търговска кантора!След Освобождението се завръща и изкупува евтино турски имоти!Става най-богатия човек в района!След време синът му завършва право във Виена и става депутат!Цяла сев.България знае кой е предал Левски,само нашите сияйни историци са на друго мнение!
20
1
 
12
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До Куха Лейка"До тези дето плюят. Ако изгубя ,губя само себе си.Ако спечеля печели цял народ. Поклон пред такъв. МЪЖ ..."Драги поне за себе си мога да кажа, че не плюя Левски," Ако спечеля, печеля цял народ" Народ, които са предатели! Ако питаш някои българи са големи патриоти, АМА САМО НА ДУМИ!
19
1
 
9
 
! Отговори
Македонец преди 7 години
А Гоце Делчев е предаден от "макето" Сандански- не от Тефик бей! Същия този е предал и Даме Груев,и Гарванов,и Сарафов- все ръководители на ВМРО,които го питали къде са пушките,"купени" от него с парите на мис Стоун!
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Младши"Левски е предаден от сърби и руснаци- не от Българи!"Едни академисти бяха, казали, че и Баташко клане е нямало, че това е било руска пропаганда на времето. Изгониха ги от България, май за това, че има и вероятност да е вярно.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тогава всичко, което е на изток от сегашният бул. Васил Левски е било извън София и Левски може да е погребан навсякъде там, а не само е малката градинка, за която се пише в новината. По-вероятното е Левски да е погребан някъде по-далеч от къщите, а не в непосредствена близост до тях - в тази градинка срещу СМГ-то.
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато фактите говорят и боговете мълчат . Последните написани дум на Левски са " Българийо... !!!" Какво ли разочарование е изпитал в последните си дни от тези за които се бореше
15
0
 
20
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
До тези дето плюят. Ако изгубя ,губя само себе си.Ако спечеля печели цял народ. Поклон пред такъв. МЪЖ ...
14
15
 
5
 
! Отговори
Младши преди 7 години
Левски е предаден от сърби и руснаци- не от Българи!
13
4
 
2
 
! Отговори
Македонец преди 7 години
До АнонименОх, ще умра от смях :))))))
12
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите са предателско и долно племе . Не се е намерил един да отиде да свали Левски и да го погребе ,никой не е отишъл две седмици когато са го водили и съдили да направи опит да го освободи Още не знаете гроба муИ Ботев предават и убиват като куче Иначе се бият в гърдите какви патриоти са Аз не съм българка -имам македонско съмосъзнание и ние сме пазили тялото на Гоце от турците до последния убит четник .Има разлика нали ?! Цяла Македония е плакала и сега в Скопие боготворят гроба му .
11
5
 
21
 
! Отговори
1453 преди 7 години
Българите нима не знаеха, кога е заловен, кога му беше делото, каква му е присъдата, кога ще е обесен??? Какво като е рано сутринта! Според мен явно не са искали да си развалят съня. Съжалявам мили сънародници ама май е така и попа дори не е изчакал да му вземе трупа и да го погребе според религията!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите никога не спят
9
6
 
34
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Предаден, воден пеша от 3ма човека, без никой да опита да го спаси, обесен и после дори не го прибрали да го погребат като Християнин...Само това му стига на човек да разбере цялата ни нация колко струва.