Кабинетът "Герджиков" – засега по-скоро харесван

"Галъп": Голяма част от българите тепърва ще го оценяват
21
Кабинетът "Герджиков" – засега по-скоро харесван
Снимка: БТА, архив

Първите впечатления от служебното правителство са по-скоро благоприятни. 37,9% споделят позитивни оценки, а 5,6% - негативни.

Закономерно, висок е делът на хората, които тепърва ще формират позиция - 45,4%.

Още по темата
Д

анните са от експресен телефонен сондаж, възложен, проведен и финансиран от "Галъп интернешънъл". Сондажът е проведен на 7 и 8 февруари сред 800 пълнолетни българи в цялата страна.

Положителното впечатление от служебното правителство идва и от високите стартови оценки на президента Радев, регистрирани в предходен сондаж на социологическата агенция – 79% положителни оценки срещу 8% отрицателни.

Все по-любопитен става въпросът с машинното гласуване. Най-голям дял от 44,4% смятат, че ако се създаде проблем, вина носи най-вече законодателят, който е поставил трудно изпълними изисквания. 19% виждат вината в ЦИК, а 6,6% - в служебното правителство.

"Очевидно българите са склонни да отнесат проблема към недостатъците на законодателната дейност у нас – вероятно в синхрон с общото ниско мнение за парламента. Ниското доверие в съда също се отразява", коментират социолозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Бай Асен от с.Ясен преди 7 години
Бая добре се справя, дано остане за повече.Ще усети още несправедливости отколкото знае. Само по отношение на ЕС не бива толкова да е запален.Той един раздут с народни пари памперс, който взе да пропуква и мирише. Едно разширяващо се сбирщина от скъпо платени чиновници, които взеха да диктуват коя държава какво да прави,какви закони да прилага с други думи дявола си нямал работа.Добре, че има държави като Анг,Унгария и още някои които рано или късно също ще се роят и ще останат по бедни за доене
11
3
 
1
 
! Отговори
Ваниашвили преди 7 години
До Анонимен 11 .... Добре , че този *** професор ще се бърка в политиката само още 34 дена ...Иначе ще оплеска всичко ... Който не става ... просто не става за нищо ...
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уви, заради това правителство, личните асистенти трябва да си върнат заработките.
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е най доброто правителство от 681г. насам.
8
10
 
5
 
! Отговори
МРАВКА преди 7 години
ТОВА Е НАЙ ДОБРОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 100 ГОДИНИ.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджокера досега какво направи? Веднага се хвана за обществените поръчки - проверява кой-що, спира, пуска на друг. Изборите - кво па толкова, то и машини няма.
6
3
 
8
 
! Отговори
Нане Марсианецо преди 7 години
Фани Близнаков, удари Герджиков. К'во да им харесвам на отходните партийни екскременти?
5
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
категорично сьм против правителство на ндсв
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министрите в правителството на Герджиков са привидни експерти, но всъщност са "сламени хора". В действителност колят и бесят заместник - министрите, назначени от Нинова, които са си откровено кадри на БСП.
3
8
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
След управлението на цар Тиква дори управлението на цар Плъх се струва приемливо на българите.Аз пък казвам - един дол дренки са !
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ААА,много бързате,чакайте да видим!
1
8
 
5
 
! Отговори
Жабок. преди 7 години
Тц.