Съботата облачна, почти без сняг

На север студено, на югозапад температурите до 13 градуса
10 фев 2017 20:24, Красимир Ангелов
0
Съботата облачна, почти без сняг
Снимка: Булфото

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще е предимно облачно. На места в Северна и Източна България ще има слаби превалявания от сняг, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Над югозападните райони и западната част на Горнотракийската низина облачността ще е разкъсана, намаляваща до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между минус 1 и минус 6 градуса, в Североизточна България до минус 11 градуса.

Максималните температури в Северна България ще са от минус 5 до 0 градуса, а в Южна и по Черноморието - между 2 и 7 градуса, в крайните югозападни райони до 13.

Над планините облачността ще е разкъсана, по-значителна ще е над Стара планина и на отделни места там ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на отделни места със слаби превалявания. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 2 и 4 градуса. Вълнението на морето ще е около 4 бала. Температурата на морската вода е 3-4 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари