Пращат агенти под прикритие в ромските махали за вота

Армия от тайни ченгета - в Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Враца и Русе
Обновена: 11 фев 2017 07:36 | 11 фев 2017 07:30, Елка Василева
54
Пращат агенти под прикритие в ромските махали за вота
Снимка: архив, Булфото

Агенти под прикритие влизат в битката с търговията с гласове. Решението за войната срещу купуването на гласове да бъдат вкарани и те освен досегашния арсенал от СРС-та е на служебния кабинет, пише "Монитор".

Агентите ще влизат основно в ромските махали, за да следят за купуване на гласове, като мярката е разписана в план на МВР за противодействието на предизборната търговия.

Вече имало получени оперативни данни къде ще се извършва измамата. Именно за въпросните райони вече се подготвяли командировките на служители, които да противодействат на далаверите с вота за НС на 26 март.

Според информацията, с която службите разполагали, вече се развихряла търговия с гласове в Петричкия край покрай Благоевград, в ромската махала в Пловдив, в Костинброд, в Пазарджик, както и на няколко места в Северна България около Русе и Плевен. Ченгета под прикритие щяло да има и във Враца.

По всички райони и селища щяло да има цивилни полицаи, които дори ще правят опити да си купят гласове.

Идеята е дилърите да се хващат на място, тъй като иначе било трудно да се докаже това престъпление.

За да щракне капанът, за пръв път щели да се използват и роми, които да подават информация на службите. Те също щели да влизат в ролята на агенти, но щели да бъдат под постоянно наблюдение и да дават непрекъснат отчет на разследващите кой предлага и кой купува гласове.

В екипите щяло да има и командировани и прокурори от районните държавни обвинения, които да гарантират, че събраните материали ще са достатъчни за подвеждането под отговорност на нарушителите.

Идеята идва от представителите на временната изпълнителна власт, чиято основна задача след подадената оставка от кабинета „Борисов 2“ е да подсигури честно провеждане на предсрочните избори. Битката срещу измамите е напълно резонна с оглед на броя на жалбите срещу тях, който достига в отделните райони до 70-100 на ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да има и в градинарово провадийско.там кмета ги разпределя по равно м/дпс,бсп и кой да е трети-който даде повече
27
0
 
2
 
! Отговори
Роксана преди 7 години
Трябва да се заплаща! Къде е проблема? Политиците са държанки... Продавам си гласа....мой си е. За ДПС-200лв.За Марешки-50лв.Запазвам си правото да размисля!
26
0
 
6
 
! Отговори
смешко преди 7 години
Агитацията, фалшивите предизборни обещания, пропагандата, рекламите, измислените дебати и диспути, разни интервюта и политически предавания, Брошури, плакати и т.н - всичко е купуване на гласове! Разликата между едната и другата покупка е че в единия случай получаваш в брой нещо, в другия нищо! Резултата и от двете сделки е провалената държава! Та....питам се с кое точно ще се борят ...???
25
3
 
13
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Практиката показва че в махалите основно търгуват герберунгелите и чат-пат някой от ДПС.И затова няма осъден нито един за търговия с гласове. Полицаите на Боко гонеха само тези , които не купуваха гласове за ГРОБ.
24
0
 
13
 
! Отговори
ми да преди 7 години
И почват да дебнат собственото си дебнене!
23
3
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ще бъдат маскирани като индианци нарисувани с цветовете на войната срещу корупцията по етажите на властта.
22
1
 
12
 
! Отговори
Гласоподавател преди 7 години
Защо до сега търговията с гласове не е прекратена? Ами как ще я прекратят като оня от Банкя провежда широка и мащабна търговия в цялата страна преди избори,а ординарецът му Цецко минава на проверка и който не гласува за ГРОБ ще остане или без работа,или без помощи,или без дръвца за огрев ...или без каквото още се сетите.Не само търговия,но и насаждане на страх по бойковски.Тоя му тирал индивид и неговите придворни ,веднъж за винаги трябва да бъдат изче гъртани от властта.Аман от тях и шут в г-за
21
1
 
8
 
! Отговори
наблюдаващ преди 7 години
ДПС дават 50 лева, но хората не ги искат. Даже на последните изборизагубиха в 90-100% турски села, хората изгониха пощальоните с парис брадви и ножове. Този път само роми и печелещи от монопола на ДПС ще гласуват за тях.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Облечени в дълги шлифери, с тъмни очила и вестник пред носа.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
евала пращат агенти под прикритие като това се пази в тайна знаем само дваминка и останалите хора много мъдро решение така ще хванат на дядо ми старите ***
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
евала пращат агенти под прикритие като никои не трябва да знае само ние дваминка и останалите хора много мъдро решение
17
1
 
9
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Не само ще си продават гласа,а хитри индианнци взимат пари от неколко различни места.
16
0
 
9
 
! Отговори
Ути преди 7 години
Нашите ченгели по манталитет са близки до бакардитата; трябва им само лека катранена заливка и ето - агента е готов!
15
0
 
12
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 7 години
Приказки за лека нощ.58920
14
0
 
15
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
Направете не задължителни а платени.На всеки пуснал билютина по 10 или 20 Или 50 лв.Тогава купуването на гласове ще е законно.
13
1
 
13
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Трябва да се платят на няколко от ромите във всяка махала, повече пари и ще изпеят всички тартори които организират купуване на гласове и за коя партия . Иначе всичко е кьорфишек ! На последните парламентарни избори цели села гласуваха за ДПС в северозападна България ,където няма жив турчин ,но е пълно с римляни !?
12
2
 
11
 
! Отговори
Чудомир преди 7 години
Страхотен виц!Тоя дето го е измислил в ромска махала не е влизал.И по добре да не прави опит.Там или влиза с придружител от техния етнос или с жандармерия рано сутрин за арестдокато още спят.Единствено учителите влизат и то по двама .Сега и върху тях ще хвърлите подозрение *** такива.
11
1
 
12
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Това съм аз, Льоклер!Малей, тия ченгета ще се приберат дома с пачки!
10
0
 
11
 
! Отговори
Karaaslan преди 7 години
Няма да е зле да се затегне положението ама, законно!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, като казахте "А", защо не кажете и "Б"-списък на агентите под прикритие. Ще си вдигнете рейтинга веднага. Впрочем, кой ви е информатора (предателя). Явно е вътрешно лице.