Движението в "Ечемишка" ще бъде пуснато двупосочно утре

Министър Попниколов провери заключителния етап от дейностите в него
12 фев 2017 20:16, Анисия Иванова
37
Движението в "Ечемишка" ще бъде пуснато двупосочно утре
Снимка: МРРБ

Очаква се движението в лявата тръба на тунел "Ечемишка" да бъде пуснато двупосочно утре, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство Спас Попниколов инспектира днес инсталирането на електрическите кабели, с които ще се осигури аварийното осветление, за да се пусне движението в тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус".

При пълна мобилизация приключват дейностите за възстановяване на двупосочното движение в тръбата. Предстои тунелът да бъде основно почистен и проверен от комисия от АПИ и МВР за установяване на безопасното му състояние, се посочва в съобщението.

В него се припомня, че веднага след приключването на следствените действия и на база на решението на специално назначената от АПИ комисия, пътноподдържащата фирма е започнала демонтиране на старата осветителна конструкция в тунел "Ечемишка".

Целта е била движението в тръбата за София да бъде възстановено възможно най-бързо и да се улесни трафикът при осигурена безопасност за пътуващите, при индикативен срок най-късно до 14 февруари.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
14
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Както се разбра някакъв катаджия споменал устно някъде че тунела може да е опасен.Учуден съм че няма официален канал през който пътна полиция, бъдейки постоянно по пътищата да подава официално сигнали които задължително да бъдат проверявани. Ето пример за една мярка която задължително трябва да се въведе.