Технологията V-Ray на Владимир Койлазов - в над 150 филма

BG компания Chaos Group е световен лидер в областта на компютърната графика
12 фев 2017 17:29, Анисия Иванова
25

Снимка: Chaos Group

Владимир Койлазов получи най-престижната награда в киноиндустрията, връчвана от американската академия за филмови изкуства и науки.

На 11 февруари в Лос Анджелис тя отличи нашия сънародник за цялостен принос в категорията "Научни и инженерни технологии"  за "оригиналната концепция, дизайн и прилагане на технологията V-Ray", която е използвана в продукции като "Игра на тронове" (Game of Thrones), "Доктор Стрейндж" (Doctor Strange), "Дедпул" (Deadpool) и много други.

"Бих искал да използвам възможността да благодаря на всички от екипа ни, с които през годините създадохме и усъвършенствахме V-Ray и без чиито усилен труд нямаше да постигнем този успех“, сподели Койлазов, главен технически директор и съосновател на софтуерната компания Chaos Group.

"Огромна чест е да бъдем избрани за тази награда сред толкова достойни кандидати", допълни Петър Митев, изпълнителен директор и съосновател на Chaos Group.

За разлика от филмовите номинации за Оскар, които се връчват за постижения за изминалата година, наградата за "Научни и инженерни технологии“ е демонстрация на утвърдени постижения в сферата на киното. Академията присъжда наградата на новатори, чиито "изобретения допринасят значително за качеството на кино-продукциите“. 

Именно софтуерната програма V-Ray, разработена от българите в Chaos Group, е определена като усъвършенстваща 3D визуализациите в киното. Технологията помага на творци и дизайнери да създават фотореалистични изображения, неразличими от реалността, както и анимации и виртуална реалност.

Доказателство за успеха на технологията V-Ray е приложението й в над 150 игрални филма от 2002 г. насам, включително "Господарка на злото" (Maleficent), "Аватар" (Avatar), "300: Възходът на една империя" (300:Rise of an Empire) и много други.

Българската компания Chaos Group е световен лидер в областта на технологиите за компютърна графика. В офиса на компанията в България работят над 200 специалисти. Chaos Group има офиси в САЩ, Япония и Корея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Гробаря, Да те открехна, Трифонов е ***, алчен, стиснат и не особено талантлив ***, който още от предаването Ку-Ку знам, че паразитира върху гърба на така наречените си приятели, някой от които са много по-талантливи от него. Нито един от победителите в продуцираните от Трифонов предавания не е постигнал професионално развитие точно по-причина, че Трифонов не желае да инвестира в друг освен себе си, а задушава изявите им с обвързващи договори! Сравни с Халваджиян, Саня, Влади Ампов.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, наборе!
15
0
 
7
 
! Отговори
dido преди 7 години
Евала! Заслужават си го!
14
0
 
20
 
! Отговори
None преди 7 години
Това е българин достоен за уважение и подражание. Истински успех с истински измерител. Гордея се с него и му благодаря !
13
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е пък тази фамилия КОЙЛАЗОВ? От койлазер ли произлиза? Е много български имена бе да се чуди човек българин ли е или някакъв друг!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Да са здрави, да работят и още награди да печелят!
11
7
 
6
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
Петров! Стига простотии бре! Българите уважават таланта на мнозина, скоро не си бил на театър, изложба, кино? Трифонов е направил много за популязиране на децата-таланти и българската музика...А,това момче е програмист...В България програмистите печелят повече от средния българин... Стига с този КУЛТ на личности
10
2
 
37
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Не е проблем, че сме *** народ, всички народи са такива в мнозинството си. Това, което ни прави изключително *** народ е, че не изпитваме респект към интелигентните българи, като Владимир Койлазов примерно, а вместо това уважаваме нагли, селски тарикати, амалгама от Бай ***, Андрешко, Хитър Петър и Настрадин Ходжа , като Трифонов, Първанов, Борисов, Доган, Каракачанов, Сидеров и т.н. политическа ***.Докато идеалът ни за съвършенство са чалгари и селски бекове ще мизерстваме!
9
7
 
2
 
! Отговори
Роко преди 7 години
Скоро очаквайте Ицо-шамара или камата да рекламира продукта...
8
4
 
3
 
! Отговори
Крали Марко преди 7 години
Кога ще направите български супер герой!Левски или Боримечката да лети, стреля, минава през стени... Стига с тези доскорошни продукции
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Доказателство за успеха на технологията V-Ray е приложението й в над 150 игрални филма от 2002 г. насам, включително "Господарка на злото" (Maleficent), "Аватар" (Avatar), "300: Възходът на една империя" (300:Rise of an Empire) и много други."А аз се чудех как Холивуд направи такъв огромен визуален скок след 90-те, а те започнали да използват българска технология.
6
1
 
25
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Евала и най важното е че ги разработват в България. Дано да има повече като тях, защото от такива хора зависи развитието на държавата, а не на популисти като Бойко.
5
2
 
47
 
! Отговори
Vray user преди 7 години
Toва е област в която мутрите и политиците ни не разбират и не могат да извлекат кирия, тази област на познание е изключително сложна и тези хора са доказателството, че когато си независим и няма кой да ти пречи може да разработиш български продукт на топ ниво, признат в цял свят. Без връзки, без привилегии, без нагласени поръчки. Само с усърдие и упорита работа година след година. Браво, успехи и за напред Chaos Group!
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми да заслужават си го. V-Ray е много добър рендер и много лесно се работи с него.
3
2
 
23
 
! Отговори
Феликс преди 7 години
Браво!!
2
5
 
20
 
! Отговори
Кой каза. преди 7 години
Кой каза, че българите не струваме.
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo na tozi chovek i balgarin. B R A V O!!!!!Oshte mnogo uspehi, gospoda haotici!:)SHAPKI DOLU!