Несебър – дестинация за сватбен туризъм

Градът е харесван за сватби и от чужди туристи
13 фев 2017 20:52, Анисия Иванова
1
Несебър – дестинация за сватбен туризъм
Архив: Булфото

Запазва се тенденцията Несебър да е предпочитано място, където се вричат във вярност влюбени двойки не само от България, но и романтици от няколко континента, информират от общината.

Предпочитанията за сключване на брак на живописния културно-исторически полуостров, превръщат единственият български град в ЮНЕСКО в дестинация за сватбен туризъм през последните години.

Кметът на Несебър Николай Димитров нееднократно е подчертавал, че от години общината работи за развитие на сватбения туризъм и за имиджа на Несебър като град на любовта.

Справка в архива на ритуалната зала показва, че регистрираните бракове за 2016 година в Несебър са на граждани от България, Канада, Германия, Украйна, Латвия, Норвегия, Руската федерация, Перу, Турция, Ирландия, Нигерия, Чехия, Египет, САЩ, Казахстан и Великобритания. За годината сключените и пресъставените бракове в Несебър са общо 102.

През миналата година, според статистиката, Менделсон е звучал най-много през септември, когато е имало 19 сватби. Предбрачните договори за 2016 година са три.

Първата сватба през настоящата 2017 г. се е състояла на 15 януари, а през втория месец от годината е записана една церемония и тя е насрочена за 14 февруари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
ПорЦелан преди 7 години
Къде са тези от Израел? Там има само религиозен брак и ако и двамата не са баш евреи не могат да се оженят. Обаче ако се оженят в чужбина им узаконяват брака в Израел. Много репатрианти от Русия и бившите републики на СССР правят така и идват за 2-3 дена в България. Не от романтика, нямат избор.