Пуснаха "Ечемишка". Герджиков оцени: За 5 дни се свърши работа за 5 г.

Според регионалния министър има и други тунели в критично състояние
Обновена: 13 фев 2017 19:01 | 13 фев 2017 17:30, Веселина Йорданова
120
Пуснаха "Ечемишка". Герджиков оцени: За 5 дни се свърши работа за 5 г.
Снимка: Правителствена пресслужба

Тръбата на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", която бе затворена заради трагичен инцидент, вече работи.

"За пет дни се свърши повече работа, отколкото за пет години", коментира служебният премиер Огнян Герджиков направеното за обезопасяване на тунела.

Още по темата

Той подчерта, че краткото време, в което са извършени ремонтните дейности, е било от изключителна важност, защото в противен случай Северна България е щяла да остане задълго със затворени транспортни връзки.

"Всички строители, които работиха денонощно, ще ги поканя в Министерския съвет да изразя лично моята благодарност към тях", каза министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

Герджиков благодари и на регионалния министър Спас Попниколов за създадената организация и на специалистите, осъществили ремонта.

Министър Попниколов заяви, че има и други тунели в критично състояние: "Възложил съм анализ на риска до 15 февруари с предложение за краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяването им".

Той се извини за неудобството, причинено от затварянето на съоръжението, но подчерта, че по-важно в случая е било осигуряването на безопасното преминаване през него.

Тунел "Ечемишка" беше затворен на 5 февруари, след като паднали лампи убиха пътуваща в автомобил жена - 64-годишната Елена Горанова. Другата му тръба е в ремонт от миналата година.

Специална експертна комисия, назначена от Пътната агенция, предложи техническо решение за възможно най-бързото пускане на движението при осигурена безопасност. При 24-часов режим на работа беше демонтирана старата осветителна конструкция, като бяха премахнати 1625 стари осветителни тела.

За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.

Освен през тунел "Ечемишка", движението е възстановено и по участъка от пътен възел "Витинска река" до пътен възел "Правец" на АМ "Хемус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
7
 
! Отговори
бг преди 7 години
Този индивид не го ли освиркаха вчера на мача Григор или на мене така ми се стори ?
24
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това къде ББ построи и ремонтира това ще ви остане, повече няма, на път сте да дадете пак властта на БСП, честито
23
12
 
8
 
! Отговори
Новата Тиква е тоя преди 7 години
Това ,че смени лампите не означава ,че си ремонтирал тунела г-н Герджиков . Утре може парче бетон да падне. Стига с този популизъм много на сериозно се взе.....
22
1
 
9
 
! Отговори
Ы преди 7 години
"Герджиков оцени: За 5 дни се свърши работа за 5 г." Не, не е вярно. 4 години и 360 дни не се е вършило нищо а сега са работили 5 дни. След това пет години пак рахат!
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
108 осветителни тела по около 100 лева бройката, + няколко километра кабели + труд МИНУС 100 тона желязо * 15ст. ~ стойността на ремонта ще е между 0лв и 5 000 лв.
20
0
 
7
 
! Отговори
2 преди 7 години
До 14. Значи като някой е загинал, кражбите да започват? Ако поради течове, утре стане утечка и още някой загине? Най-големи бели стават, когато не се мисли. Защото всичко ни е наред, дай да пилеем пари! Утре тия лампи ще ги свлят и пак нови.
19
16
 
9
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
Царо ни оправи за 800 дни, тоя ни оправи за 5 дни.... Борисов идвай, че за месец ще ни оправят сите...
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
svaleni po 13.54 lampi na 4as!! super!!a ina4e nesvaleni sa bili po 1 na~ 26.95 4asa!
17
4
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
*** държава ... Нищо не се оправя, ако не стане инцидент. Преди дни пътувах до Австрия с кола и минах през над 60 тунела - Сърбия, Хърватска, Словения и Австрия. Всичко свети, навсякъде маркировки, знаци и равни пътища. Да не говорим за няколкото тунела по над 3 км. как са поддържани.
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако отиде и го каже в лицето на Бойко Борисов ще го призная за истински мъж и държавник!
15
9
 
6
 
! Отговори
Ханонимен преди 7 години
Охх божеее.БЪЛГАРИООО !!! ?? Ако ''За 5 дни се свърши работа за 5 г.'' .. ! По-добре да пропусна този тунел... !
14
7
 
4
 
! Отговори
Бай Евро преди 7 години
До Кънчо П.Направо ще задминем американците и ще стигнем марсианците...
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Напъни се да помислиш за какво става дума! Колко души трябва да загинат докато ти броиш железата, които са свалени? Едва ли ще ги ползват пак, но и жената няма да се върне!
12
18
 
9
 
! Отговори
натюр преди 7 години
Айде и тоя взе да се изхвърля...сложили 20 лампи и вече свършили работа за 5 години. Ами то сега остана да си раздадете и по някой лев премия за добре свършената работа и всичко ще е ОК.
11
8
 
29
 
! Отговори
БРАВО преди 7 години
Значи могло с малко пари и качествено , когато няма Корупция . Сега Павлова и Борисов трябва да ги обесят на лампите - един на входа другия на изхода . Мамка им и убийците - за пари убиват хора .
10
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Тиквата и Свинетката не спираха да се хвалят и да режат ленти.Сега се видя, че всичко е било един празен балон и много, много откраднати милиони.
9
12
 
24
 
! Отговори
излъган преди 7 години
Борисов, Господ да те накаже !
8
12
 
5
 
! Отговори
До ! преди 7 години
Абе ***, за 15 000 само осветителните тела не може да купиш. Ами кабели, ами извънредни за 24 часова работа... А и по договор за поддръжка няма как някой да прави ново изграждане.
7
0
 
3
 
! Отговори
test преди 7 години
1111
6
5
 
18
 
! Отговори
амин преди 7 години
До светлото бъдещеКогато се изпълняваха петилетки се построй държавата която сега я унищожиха и ограбиха,свещи за най близките да си купят с ограбените пари.....