Пуснаха "Ечемишка". Герджиков оцени: За 5 дни се свърши работа за 5 г.

Според регионалния министър има и други тунели в критично състояние
Обновена: 13 фев 2017 19:01 | 13 фев 2017 17:30, Веселина Йорданова
120
Пуснаха "Ечемишка". Герджиков оцени: За 5 дни се свърши работа за 5 г.
Снимка: Правителствена пресслужба

Тръбата на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", която бе затворена заради трагичен инцидент, вече работи.

"За пет дни се свърши повече работа, отколкото за пет години", коментира служебният премиер Огнян Герджиков направеното за обезопасяване на тунела.

Още по темата

Той подчерта, че краткото време, в което са извършени ремонтните дейности, е било от изключителна важност, защото в противен случай Северна България е щяла да остане задълго със затворени транспортни връзки.

"Всички строители, които работиха денонощно, ще ги поканя в Министерския съвет да изразя лично моята благодарност към тях", каза министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

Герджиков благодари и на регионалния министър Спас Попниколов за създадената организация и на специалистите, осъществили ремонта.

Министър Попниколов заяви, че има и други тунели в критично състояние: "Възложил съм анализ на риска до 15 февруари с предложение за краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяването им".

Той се извини за неудобството, причинено от затварянето на съоръжението, но подчерта, че по-важно в случая е било осигуряването на безопасното преминаване през него.

Тунел "Ечемишка" беше затворен на 5 февруари, след като паднали лампи убиха пътуваща в автомобил жена - 64-годишната Елена Горанова. Другата му тръба е в ремонт от миналата година.

Специална експертна комисия, назначена от Пътната агенция, предложи техническо решение за възможно най-бързото пускане на движението при осигурена безопасност. При 24-часов режим на работа беше демонтирана старата осветителна конструкция, като бяха премахнати 1625 стари осветителни тела.

За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.

Освен през тунел "Ечемишка", движението е възстановено и по участъка от пътен възел "Витинска река" до пътен възел "Правец" на АМ "Хемус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
21
 
! Отговори
! преди 7 години
До АнонименПо договора за поддръжка трябва да е. Все пак Павлова е подписала 15 милиона лв за 2 години на единственото кандидатстващо да поддържа АМ Хемус предприятие. Обновяването не би струвало повече от 15 хиляди лева, което е едно нищо за такъв договор.
4
10
 
24
 
! Отговори
не им пука за нас преди 7 години
При първото правителство на ГЕРБ държавата е изплатила 2,5 милиона аванс!!!на фирма да започне ремонта на тунела и виждате че нищо не е почнато дори и загина човек.Умишлено се държат пътни съоръжения в тежко състояние за да се източват пари.
3
1
 
26
 
! Отговори
! преди 7 години
Тунелът в съседство докъде е стигнал с ремонта. Това че вътре имало висулки по 2 метра май говори че не се работи много много?
2
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко струва и това кой ще го плаща? Защото след месец два в тази същата тръба започва основен ремонт и това осветление ще трябва да го свалят. Кой и накъде отнесе 100 тона от предишните конструкции за осветлението? Кой и по какъв договор и най-важното кога направи проект и му го одобриха?
1
7
 
28
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 7 години
преди изпълнявахме петилетките за три години, сега направо сме на светлинна скорост