Руското посолство дава средства за почистване на паметници в Ловеч

Общината ще се грижи за прилежащите площи
14 фев 2017 18:21, Красимир Ангелов
47
Руското посолство дава средства за почистване на паметници в Ловеч
Снимка: БТА, архив

Посолството на Русия у нас ще осигури средства за почистване, обновяване и укрепване на паметниците в Ловеч, издигнати в чест на загиналите руски воини и български опълченци по време на Руско-турската освободителна война, съобщи кметът на община Ловеч Корнелия Маринова.

Представители на руското посолство у нас са посетили паметниците в Ловеч и са поели ангажимент за тяхното обновяване до 22 август, когато ще се честват 140 години от освобождението на града, добави Маринова.

"Ние като община ще се погрижим за прилежащите площи като благоустрояване и почистване от храсти, така че паркът "Стратеш", напомнящ за това героично време, да придобие един приличен вид като израз на нашата почит към загиналите за освобождението на Ловеч и България", каза още кметът, цитиран от БТА.

Със средства на Общината ще бъде освежен и паметникът на българските опълченци, който се намира на Алеята на българо-руската дружба.

От руска страна знаят, че има и други могили на загинали руски и съветски воини на територията на общината, но не могат да ги открият и молят гражданите, които имат информация, да им помогнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До34Не се притеснявай за мен. Гарант че получавам десет пъти колкото тебе--------------Това е стандартната мантра на всеки руски *** - аз получавам дес пъти колкото тебе, а? кво ше ми каеш ся? Така са им казали от централата - лъжете в пъти, не може да се провери. Само щи кажа, гъсс мотан, че за да получаваш дес пъти колко мене, треа да получаваш 60 хиляди евро на месец.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има и други могили на загинали-------------Не могили, а гробове.
27
0
 
1
 
! Отговори
До U4en преди 7 години
Казах, капитаните тук не ни имат за трето качество, но трябва да си го спечелиш.
26
2
 
2
 
! Отговори
u4en до 32 преди 7 години
Пълно е на запад с уважавани млади хора и успели БГ! Заблуден си ти...защото си отишъл за една стара кола . И тука и там ще те смятат 3-та класа!
25
2
 
2
 
! Отговори
До34 преди 7 години
Не се притеснявай за мен. Гарант че получавам десет пъти колкото тебе. Можеш вместо по балкански да ми отговаряш като п.ростак, да се замислиш малко, и може би ще намериш малко истина в това което казвам. Капитаните на яхти тук, не ни имат за трето качество:) но трябва да си го спечелиш. Не защитавам Русия, само казвам, че България трябва на първо място да бъде държава. Спрете с това сляпо почитание към ЕС. Ще се опарите много жестоко
24
2
 
3
 
! Отговори
1453 преди 7 години
Толкова сте зле и мързеливи, че и посолства вече ви отпускат помощи:-):-):-)срамота, държавата няма средсва...
23
4
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Що се мъчиш 20години като третокачествен? Как не си се светнал да отидеш в любимата ти раша да се почувстваш екстраклас?Апропо, там където си как гледат на тези които искат да им лъскаме сапагите, опс паметниците?
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Средствата които дава рубли ли са или някакви пари?
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
U4en заблуден си ти. Живея от 20 год в една от любимите ви западни страни, и ти гарантирам че за тях, българите са вярвали. Трето качество хора. Колкото по бързо си избиете от главите любовта към тях, и си дадете сметка, че за тези страни, не сте, и никога няма да бъдете европейци, толкова по бързо ще започне България да си гледа националните интереси. Махането на паметници, няма да ти подобри живота. Гледайте да вървите напред, и спрете да богословите хора, за които сте никои
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Копейкаджиите вместо да дращят тук да грабват по един пръцал и да отиват да лъскат. Да изкарат една надница.
19
11
 
3
 
! Отговори
u4en до 30 преди 7 години
Чети история....момче заблудено ! Писна ни от родоотстъпници - русофили! Кметството на Ловеч трябва любезно да благодари и откаже - това е Европеиска позиция!...А на страхливата ни софииска кметица трябва да и напомним - има решение на столичния съвет за премахване на паметника на съв.армия.......пълно мълчание !
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята се повтаря. Сега нашите европейски "братя" като ни набият шута, както винаги са правили, ще си дадем сметка колко горчива е истината. Те винаги са ощетявали България. Никога в историята не са милеели за нас, защото за тях българите, румънците итн са трето качество хора. За САЩ да не говорим. Но сега вече се обявихме и за най големите врагове на Русия, само за да угодим на ЕС нарушавайки националните си интереси. Такава к.....венска политика няма никъде по света
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бяха руснаците, сега щяхме да сме *** до един. България нямаше да я има. Дължим им много. Разбираемо е че времената се променят, че България е поела друг път, но сегашната показна неблагодарност, и оплюване по вулгарен начин от продажни политици, е шокираща наглост. На 3ти март беше поканен турския посланик, и руския не. Това е толкова грозно и отвратителното. Каква е причината? Да се помажем на Европа?? Жалка картинка.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какво като си в Британия, всеки средно интелигентен човек, може да си сложи кирилица
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се обадят на Е.Бакърджиев. Той ще даде съвет как най-добре да се очистят.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25PRISLUGA SAM NA SEBE SI, RABOTIA ZA KOITO PLA6TA DOBRE. VSEKI MESEC PATUVAM DO MOSKVA, NE ZNAM ZA6TO....AMA MI HARESVA. PRI TEB KAK STOIAT NE6TATA ? AZ SAM PRISLUGA, NADIAVAM SE TI DA SI GOSPODAR :)))))
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен....RUSOFIL, AMA V BRITANIA.....Русофилите предпочитате да обичате *** от разстояние. Я от България, я от Британия. Никой не иска да я обича на място. А ти да не работиш прислуга при Абрамович или някой друг руски олигарх? Виждаш ли, че и тене искат да живеят в Русия.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАSTRANDJA, TI PONE NE ME ZANIMAVAI S GLUPOSTITE SI- UMAT TI E NA TRETOKLASNIK, KOITO E POVTARIAL VTORI KLAS. NAMERI SI DRUG SABESEDNIK, NE SI MI NA NIVOTO.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20RUSOFIL ,AMA V BRITANIA. A TUK KIRILICATA NE VARVI IZOB6TO, OSOBENNO V MOBIFONITE.....
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
RUSOFIL SAM , KAKTO SE DOSE6TATE- AMA TAKIVA KATO MEN SA MILIONI PO SVETA- AMERIKA, CANADA, AUSTRALIA, BRITANIA, ITALIA. A NA VAS RUSOFOBITE KOI VI PRE4I DA SE RAZVIVARE NORMALNO ? PROBLEMAT VI E ,4E STE PRELASTENI I IZOSTAVENI OT GOSPODARITE SI, SKORO I DRUGIAT BALON 6TE SE SPUKA. A RUSSIA NIKOGA NE IZOSTAVIA PRIATELITE SI, ZA HUVAVO ILI ZA LO6O. RABOTNIAT MI DEN ZAVAR6I, USPEH V KVI4ENETO.