Да, ама не: МО нямало договор с РСК "МиГ"

Имало три контракта за МиГ-овете, но нито един не е с руснаците
40
Да, ама не: МО нямало договор с РСК "МиГ"
Снимка: архив, БулФото

Министерството на отбраната не е сключвало договор с РСК "МиГ" за ремонт на български самолети МиГ-29. Това уточняват от ведомството във връзка с разпространена информация в медиите, че България е подписала в края на миналата година договори с руската самолетостроителна корпорация.

Информацията за това бе обявена днес по време на изложение на авиационно-космическа техника в Бангалор от Иля Тарасенко - генерален директор на корпорацията.

От МО обаче заявяват, че в края на 2016 г. министерството не е подписвало договор с руската самолетостроителна корпорация "МиГ" за ремонт на български самолети МиГ-29, които са на въоръжение във Военновъздушните ни сили.

През 2016 г. в Министерството на отбраната са проведени процедури по Закона за обществените поръчки, на основание на които са сключени три договора, касаещи експлоатацията на тези самолети.

Това са: договор за извършване на доставка на двигатели РД-33, сер. 2, договор за извършване на доставка на кутии на самолетните агрегати КСА-2 и договор за извършване на доставка на резервни части и консумативи за самолети МиГ-29.

Изпълнител на първите два договора за доставка на двигатели РД-33, сер. 2 и кутии на самолетните агрегати КСА-2 за самолет МиГ-29 е българската фирма "Авиостарт" ООД, а изпълнител на третия договор за доставка на резервни части и консумативи е украинската фирма "Укринмаш".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
3
 
! Отговори
До Ердоган преди 7 години
Тя електрониката е купена по второ направление от Боинг. Те там не пипат рашките за да не се счупи нещо. По-скоро кофти мотериали за по-бързо износване.Трабва да се провери и да няма самоликвидатори и от този сорт.По-малко взаимодействие с ИНЗ по-добре.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАРАДОКСИ ОТ ВЕДОМСТВОТО. А УЖ СМЕЛИ ЛЮТЧИКИ НЕМОЖЕШ ДА ИМ СЕ ДОВЕРИШ.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В списъка с поръчките на МО на официалния сайт не виждам договор с Полша за ремонт на двигателите от 22 октомври 2015г. Беше обявено, че обществената поръчка за ремонт на двигателите е пусната на 11 септември 2015г. такава липсва в представената документация.
4
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто да ги бракуват и да не пилеят народна пара за субсидиране на Русия.България е НАТО вска държава и има нужда от НАТОвско оборудване.Кой знае какви динени кори ще заложат мръсни ците.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във въпросният линк обявен от МО в сайта не виждам договор с Авиостарт и Укринмаш, а заявки за поръчка на принтерна и факс хартия за министерството.
2
23
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
На мига да си прибират Миг-овете...
1
18
 
15
 
! Отговори
Онзи там преди 7 години
Ха, ха, не били компютри, а компоти...рашка му работа! Лъжи колкото можеш и плащай на *** да ти разпространяват лъжите. И всичко ще е хорошо.