Да, ама не: МО нямало договор с РСК "МиГ"

Имало три контракта за МиГ-овете, но нито един не е с руснаците
40
Да, ама не: МО нямало договор с РСК "МиГ"
Снимка: архив, БулФото

Министерството на отбраната не е сключвало договор с РСК "МиГ" за ремонт на български самолети МиГ-29. Това уточняват от ведомството във връзка с разпространена информация в медиите, че България е подписала в края на миналата година договори с руската самолетостроителна корпорация.

Информацията за това бе обявена днес по време на изложение на авиационно-космическа техника в Бангалор от Иля Тарасенко - генерален директор на корпорацията.

От МО обаче заявяват, че в края на 2016 г. министерството не е подписвало договор с руската самолетостроителна корпорация "МиГ" за ремонт на български самолети МиГ-29, които са на въоръжение във Военновъздушните ни сили.

През 2016 г. в Министерството на отбраната са проведени процедури по Закона за обществените поръчки, на основание на които са сключени три договора, касаещи експлоатацията на тези самолети.

Това са: договор за извършване на доставка на двигатели РД-33, сер. 2, договор за извършване на доставка на кутии на самолетните агрегати КСА-2 и договор за извършване на доставка на резервни части и консумативи за самолети МиГ-29.

Изпълнител на първите два договора за доставка на двигатели РД-33, сер. 2 и кутии на самолетните агрегати КСА-2 за самолет МиГ-29 е българската фирма "Авиостарт" ООД, а изпълнител на третия договор за доставка на резервни части и консумативи е украинската фирма "Укринмаш".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Ненчев преди 7 години
Нали вчера написах, че тая работа няма да стане. То бива руска пропаганда ама вече се оси**те!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какво ги ручахме жабетата?Какво излиза, че ще си купим нови части от Украйна и ще си ги монтираме в завод Г. Бенковски.
25
1
 
2
 
! Отговори
Благоев преди 7 години
За бога, вкарайте ги тези самолети в музеите и да се свършва с това , плащаш пари ,а нямаш авиация!
24
1
 
5
 
! Отговори
Какви 5 лева преди 7 години
Да попитам. Какви самолети, като се оказа, че нямаме ни 1 читав. ОБАЧЕ ИМАМЕ ВВС с офицери на заплата при нито един самолет.А какво стана с единствената ни подводница, май я дадоха за скрап. За танковете да не питам.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се лъжете България няма средства да закупи добър изтребител и да го подържа.Никой няма да ни подари самолети ,остъпка може ,ако е трета употреба.
22
4
 
8
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
Заедно с МиГ-овете можем да подарим и вас ,тикварите!Нещо като бонус.Тъкмо ще можете лично да чупите "москалски тикви".Айде , да ви видим тогава колко сте силни , кафяви тиквени зад.ици.
21
14
 
4
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
МиГ-овете подарете на братска Украйна, че това лято ще чупят москалски тикви.
20
2
 
9
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 7 години
На който тиквенофил му трябват стари краварски или *** самолети ,да отива да си ги купува.На мен и наличните са ми много.На гол герберски тумбак ,чифте краварски пищови.Омитайте се тиквииииии...Хората нямат пари за парно и лекарства , а вие сте си отворили задните бузи и чакате с изплезен език.Приоритетите на хората не са бракувани летящи ковчези , а масовото безпаричие , здравето,престъпността ,мигрантите и т.н. и т.н.
19
13
 
5
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Ф-16, дори да е трета ръка, върши много повече работа от тези примитивни пушещи бараки.
18
11
 
4
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
То беше повече от ясно, че рузкия б0клук от украински произход Тарасенко, лъже.
17
2
 
13
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
23!Вземи прочети нещо преди да ръсиш герберски мозък!Па виж и цените ,тиквар.Тогава си купи и Стелт , ама с твоите пари.Всички тиквари искате да харчите , а през живота си не сте изкарали 5 ст. Безхаберници и некадърници.
16
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е армията ни да се оборудва с шведските Gripen, и да изхвърли руското скапано желязо.
15
11
 
7
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
"Поддръжката" на Миг-овете е все едно да биеш инжекция с витамин С на тридневен мъртвец и да чакаш резултат. С едно леко уточнение: "Приживе" "мъртвеца" е бил кьорав, куц и сакат.......
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да дадеш на руснаците да ти поправят военните самолети е все едно да дадеш на жена си да ти пази ключа от апартамента на любовницата.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев искаше да купи от Америка самолети 4-та употреба за стотици милиони лева.Не знам докъде му стигна далаверата.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите за нови самолети отидоха за саниране.ПР-акция за спечелване на "простия мат'рял".
11
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре купувайте нови самолети, стига сте ни занимавали с тия руски трошки
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко.Тези,които са ги произвели,трябва да ги ремонтират.
9
1
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Е споко де, за българската фирма не вярвам, че сама може да произведе двигателя. Просто ще го купи от руснаците и ще го продаде на МО. Хем вълка сит, хем агнето цяло ;)
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕРДОГАНАбе Словакия и Германия ги ползват в армията си,Словакия на всяко авиоизложение има такъв с натовски пакет.Да се чуди човек как ли го правят а пък ние пак коментираме с професионализъм.Да ви завиди човек на компетенцията.