Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!

Човекът, при когото живеят сирийците, не би ги изгонил
15 фев 2017 11:30, Боряна Павлова
179
Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!
Къщата, в която живеят Фатима и Фахим Снимка: bTV

Дни след напрежението в Елин Пелин срещу семейството сирийски бежанци ситуацията в града изглежда спокойна. Kакво обаче смята хазяинът на Фатима и Фахим? Той е категоричен, че при никакви обстоятелства не би ги изгонил от дома си.

Още по темата

Семейството на Фатима и Фахим обаче не беше в къщата в Елин Пелин, в която живеят от август.

"Хората са кротки, спокойни, живеят без проблеми. Наемът не им е скъп, може и без пари да ги задържа. Все пак ние сме българи, християнски народ. Кичим се с това име, а иначе сме злоба и омраза. Може ли такова нещо?", възмути се хазяинът Петър Паунов пред bTV.

Петър казва, че не е имало оплаквания и от съседите на Фатима и Фахим.

"Всички се притесняваме, защото не ги знаем какви са. Може да са много добри, но може да излезе и друго", каза Марина Георгиева - жител на Елин Пелин.

"Аз горе-долу ги приемам. Бил съм зад граница 9 години и знам какъв е животът на имигранта", каза Петър Петров.

Aдвокатът на семейството Николай Хаджигенов подчерта, че отказът на кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов да регистрира семейството в града е незаконосъобразен.

"Действията на кмета спокойно могат да се изтълкуват като престъпление, защото той има законови задължения, които отказва да изпълни. Това е от правна гледна точка", отбеляза той.

Самият Симеонов отново повтори тезата си, че защитава интересите на хората от Елин Пелин.


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
До Анонимен

НЯМА ДА ГИ ИЗГОНЯТ ЗАЩОТО --РАБОТЯТ А ТЕЗИ ТУК ПОЛУЧАВАТ 1070 ЛЕВА НА МЕСЕЦ КАТО ИМ ГИ ДАВАЛИ ПИТАЛИ--АМА ТЕЗИ ПАРИ ЗА1 СЕДМИЦА ЛИ СА---МАЛКО ИМ СЕ ВИЖДАТ
116
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хазяинът в затвора за укриване на криминални лица (нелегални пришълци). И пришълците вън от нашата България. И толкова.
115
0
 
1
 
! Отговори
Адам Смит преди 2 години
До Ddd

Кога за последно албанците са били десетина хиляди в Косово? 14-ти век?
114
15
 
2
 
! Отговори
Адам Смит преди 2 години
Поради невероятната омраза към бежанците и техния живот предлагам да им се даде правото да притежават. носят и използват оръжие за самозащита.
113
2
 
20
 
! Отговори
Ddd преди 2 години
Когато албанците в Косово бяха десетина хиляди си бяха кротки. После като се намножиха и нароиха до два милиона, видяхте какво стана с Косово, гражданска война и отцепена територия. Същото в момента се случва и с Македония, в скоро време ще бъде част от велика албания. И всичко това защото са били толерантни към една малка група бежанци в началото. Търсете аналогия.
112
6
 
4
 
! Отговори
1453 преди 2 години
До Edna:-)

Благодарение на българските легални мигранти в ЕС държавите, европейската икономика и развитие били на крак:-):-):-) Преди българите тези ЕС държави, нямаха никакво развитие, никакви, згради, не ядяха ягоди и старците живееха в мизерия:-):-):-)поуправихте ЕС икономика и развитие, ами ВАШАТА КОГА:-):-):-):-) :-):-):-):-):-):-):-):-) Съвет: "Мисли преди да кажеш"!
111
1
 
9
 
! Отговори
1453 преди 2 години
До edna:-)

Точно пък държавите, където си изброила си развиха държавите икономически заради това, че ти береш ягоди някъде си:-) Преди ти да отидеш да береш ягоди и да гледаш старци, какво ли са правили без българина, явно според теб бяха в лошо икономическо състояние:-):-):-) Да:-) Германия, Испания, Холандия, Англия, без българина са нищо:-) Мисли преди да пишеш:-) Знаеш ли какви старчески домове има в тези държави:-) не като мизерните български, без българина нямало згради и ягоди:-):-):-)
110
0
 
1
 
! Отговори
опорни точки преди 2 години
рус, стига спами от "босфорския ресторант", никой не те чете,
минавай към следващата тема, че проспа и днес половината новини
109
3
 
5
 
! Отговори
Edna преди 2 години
До Aнонимен 130

Никой не им е развалял "гнездата", тия въпроси ги задавай на Б.Б. Ама не той и онези около него, а обикновените хора ще ги издържат тия нелегални имигранти с данъците си! И да знаеш, не се пише "Либийа", смеш-ни-ко!
108
5
 
9
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Kakви бяха тия трамбовки и кмета на Елин Плин. Единият отгледал децата си с либийски пари. Не го е срам да каже. Араби са му отгледали децата сега емгранти нещял, абе серсем ако западна Европа изгони нашите икономически емигранти ти какво шъ ядеш тук. Да не бяхте развалили гнездата на хората в страната им. Защо Б заедно с ЕС се съгласи да се удари Либийа, Ирак Сирия Афганистан. Къде да идат тия хора? Америка ги неще. Нашите "миротворци" какво правят в Афганистан?
107
5
 
10
 
! Отговори
Edna преди 2 години
До Анонимен 120
И ЗАЩО ДА ГОНЯТ БЪЛГАРИТЕ - КОЙ ЩЕ ИМ ВЪРШИ НАЙ-ЧЕРНАТА РАБОТА?
Кой ще им бере ягодите в Испания и кой ще им гледа бабите и децата в Гърция? Кой ще строи в Германия? Не сравнявайте тези нелегални имигранти, дето чакат да ги храним доживот с гурбетчиите, прогонени от мизерия и безработица от родината ни!
106
0
 
10
 
! Отговори
1453 преди 2 години
Америка и европейците, които вленаха в Сирия, кой ги покани там? А и отделно не искаха да бръкнат ръката в джоба за сигурна зона! Сега, да не се оплакват! Лицемери! Заради тях, сега положението е така сега!
105
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"който иска таpaмбуки да си ги взима у тях, не съм длъжен да издържам сульо и пульо, искам да осигуря нормален живот на децата си, а не с моите данъци да се издържат подобни бaцили, същевременно на децата ми в училище да им дават един резен кашкавал и половин филия хляб за закуска.. ай сиктир"

Да бе мислил като гласуваш! :)))
Да не бе пращал контингенти в чужди държави... Да не бе се радвал на чуждото нещастие, като тях ги бомбят самолетите... Заради такива като ТЕБ сега ТЕ са тук!
104
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който иска таpaмбуки да си ги взима у тях, не съм длъжен да издържам сульо и пульо, искам да осигуря нормален живот на децата си, а не с моите данъци да се издържат подобни бaцили, същевременно на децата ми в училище да им дават един резен кашкавал и половин филия хляб за закуска.. ай сиктир
103
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разговор между двама патриоти на границата...
-Бате, тая вечер ша обираме ли нелегални преминаващи, че за нищо не ставам и нема пари и нема кой да ме земе на работа, а трябва да си купя нови джанти за БМВ-то?
-Много ясно, ша га оправим тая кола, няма се косиш... Сеги чакам и едно финансиране от чуждите агенти, които имат сметка да има такива полу-спящи клетки в България... И от там ша дръпнем парички...

Знам, че иронията няма да се схване :)
102
3
 
13
 
! Отговори
1453 преди 2 години
"защо никой не протестира в България срещу изпращане на окупатори в Афганистан?"

Прав сте, тези хора, колкото и да не ни харесва, дойдоха насам, заради Америка, ингилизите, европейците. Те първо вленаха в дома им, заради ПЕТРОЛА! Те са като акули подушели кръв, но в случая, подушиха петрол!
Идеята за сигурна зона в Сирия никак не беше лоша...сега по добре ли стана?
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо не се е борил и против византийците, преди да бяга от турците???"

Защото дедо му явно е мишкaр, предатeл, въpтиопашка...
100
2
 
12
 
! Отговори
1453 преди 2 години
И в ЕС държавите има българска бежанска вълна!
Българи, които бягат от корумпирана държава! И това е факт.
Жалката истина, не се радвам в никакъв случай, роден съм в България, но не е място за живеене и ще е така докато не се прееодолее корупцията, безработицата, развитието на държавата и манталитета на хората. Трябва да се гледа, напред, а не само да гладаш миналото, тва било онова било...:(
99
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болшинството от българите са пропити с расизъм и завист, защото има много по-достойни нации от тях. Там където има национализъм и болен патриотизъм, мир не може да има никога.
98
10
 
11
 
! Отговори
1453 преди 2 години
До Стоян: "Дядо ми е бил бежанец - ама е бягал от турския ятаган - православен християнин , българин , спасяващ се от смърт или помохамеданчване - това им е културата на тия.."

Дядо ти бягал ли е от цар Борис 1 по времето като е ставал християнин, явно не, защото асъл тогава щеше да му отиде главата? Защо не се е борил и против византийците, преди да бяга от турците???