Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!

Човекът, при когото живеят сирийците, не би ги изгонил
15 фев 2017 11:30,
179
Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!
Къщата, в която живеят Фатима и Фахим Снимка: bTV

Дни след напрежението в Елин Пелин срещу семейството сирийски бежанци ситуацията в града изглежда спокойна. Kакво обаче смята хазяинът на Фатима и Фахим? Той е категоричен, че при никакви обстоятелства не би ги изгонил от дома си.

Още по темата

Семейството на Фатима и Фахим обаче не беше в къщата в Елин Пелин, в която живеят от август.

"Хората са кротки, спокойни, живеят без проблеми. Наемът не им е скъп, може и без пари да ги задържа. Все пак ние сме българи, християнски народ. Кичим се с това име, а иначе сме злоба и омраза. Може ли такова нещо?", възмути се хазяинът Петър Паунов пред bTV.

Петър казва, че не е имало оплаквания и от съседите на Фатима и Фахим.

"Всички се притесняваме, защото не ги знаем какви са. Може да са много добри, но може да излезе и друго", каза Марина Георгиева - жител на Елин Пелин.

"Аз горе-долу ги приемам. Бил съм зад граница 9 години и знам какъв е животът на имигранта", каза Петър Петров.

Aдвокатът на семейството Николай Хаджигенов подчерта, че отказът на кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов да регистрира семейството в града е незаконосъобразен.

"Действията на кмета спокойно могат да се изтълкуват като престъпление, защото той има законови задължения, които отказва да изпълни. Това е от правна гледна точка", отбеляза той.

Самият Симеонов отново повтори тезата си, че защитава интересите на хората от Елин Пелин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
10
 
11
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До Стоян: "Дядо ми е бил бежанец - ама е бягал от турския ятаган - православен християнин , българин , спасяващ се от смърт или помохамеданчване - това им е културата на тия.."Дядо ти бягал ли е от цар Борис 1 по времето като е ставал християнин, явно не, защото асъл тогава щеше да му отиде главата? Защо не се е борил и против византийците, преди да бяга от турците???
97
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истински патриот съм бате, пущай Горан Брегович и Цеца, махни ги българските песни!
96
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пешо*"Единственото полоцшжително нещо от жялата бежанска ситиация е, че сега вече знаете как в чужбина се чувстват спрямо българите."Не съм съгласен. Това не означава, че в чужбина хората са скотове, които се държат по същия начин като тези фaшиcти в Елин Пелин.
95
5
 
4
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Единственото полоцшжително нещо от жялата бежанска ситиация е, че сега вече знаете как в чужбина се чувстват спрямо българите.
94
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата на Динко-вците, брато! Чалгата до това води! Днес вече простащината се издига в култ!
93
6
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Тия не са бежанци, напълни се с тарикати дето въртят търговия, това са хора от друга култура , които няма да се впишат в обществото ни. Не им вярвам - ама никак. Дядо ми е бил бежанец - ама е бягал от турския ятаган - православен християнин , българин , спасяващ се от смърт или помохамеданчване - това им е културата на тия...И като е дошъл тука - какво?!?- 30 декара калпава земя, скапана къща и 30 години плащане на ипотека - девет кожи са смъкнали от гърба му за нещо , дето сега не струва...
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 103 да , а ти не знаеш и те е яд....
91
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извод...Явно за да си истински патриот, родолюбец... трябва да си закърмен с Цеца, Василис Карас и тем подобни. Категорично е недопустимо да познаваш в детайли историята и още повече дейността и идеите на Ботев и Левски, ако искаш да си патриот. Трябва да подражаваш и симпатизираш на Динко, трябва в душата ти да има голяма доза омраза, ксенофобия и човеконенавист. Трябва да се чудиш откъде да изклинчиш парички, ако може някой да те финансира. И трябва да ненавиждаш образованието и знанията!
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на 100 проблема му е че знае само руски като чужд език
89
1
 
3
 
! Отговори
до: 100 преди 7 години
На теб мога да кажа само едно нещо , нищо не знаеш и нищо не разбираш , ти чужди Новини чел ли си някога през живота си а чужда ТВ глдеал ли си въобще , имам чувството че си 100 години назад от реалния Живот
88
0
 
7
 
! Отговори
Пак се дърляме преди 7 години
Не са ни виновни хората дошли у нас поради ред причини, нито жителите на някой град или село, които от години си патят от псевдоинтеграцията на етноса и тоталната липса на държава.Къде беше кмета, когато се публикува въпросното ПМС? Що не го обсъди с колеги в сдружението и не излязоха поне с някаква позиция? Или покорна главица сабя не я сече... било за бюджет, било за друго.Къде бяха и политиците да кажат: да, подписали сме разни спогодби и ще ги спазваме, но дошлите ще трябва: 1, 2, 3, ...
87
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанците са добре в Германия имат си квартири пари и сутрин закусват и си пият кафето в BACK-FAKTORY а вие тука си коментирайте Темата за Извънземните които всъшност ги няма
86
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за глупав въпрос , бягат в Европа защото другите са вече там и ги информират за всичко , кой не иска да живее на корем , да не са толкова глупави да отидат в Камерун или Нигерия
85
6
 
13
 
! Отговори
Маке преди 7 години
Работил съм в Сирия , там имаше и българи , имаше един от Чирпан викаха му Гочо кривия, е по долен човек на света не бях виждал , гледахме да не се срещаме , сирийците за него казваха , няма- лош човек - просто не се е развил ,трябва да търсими и най - малкото добро в него за да се култивира. Сирийците са невероятно добри хора , но не са попаднали на правилното място.
84
4
 
26
 
! Отговори
камен преди 7 години
Защо не бягат в съседните на Сирия богати страни като Саудитска , Катар и др. ами чак в Европа , не ни правете на *** !
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви ти пропаганди бе човек , ти чужди новини не четеш ли каде живееш в гората ли
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти изглежда че в България нищо не знаеш , ти мислиш като оня селянин на село от преди 120 години а хората мислят как от 1 000 000 да направят 2 000 000
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О да бе , тва ако го кажеш точно оня Корумпиран Бизнесмен с голяма Сторителна фирма най много да ти се изсмее , такива които в момента правят пари от наеми на Бежанци особенно в Германия въобще не ги интересува колко ще станат след еди си колко време , ти май не си чувал за ''парата прави Играта''
80
3
 
13
 
! Отговори
д преди 7 години
баф тоя хазяин използва, че е крисчън да прибира мюсли...ей там ме загуби. абе като си слагаш некъф си религиозен етикет да не си латентен мазохист бре? знаеш ли кво ше стане като гостите ти видят техните хора да приближават въоръжени? ще ти набият цялата глупава вяра в заника, те са си такива и за тях ние сме овце. така, че преди да ми се правиш на по-хуманен от папата, се поинтересувай малко какво става в главата на един "нормален" един мюсюл***ман.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 87Е какво чакаш, отивай да купуваш къщи в ГФермания тогава... !! Айде, заминавай!Пак пропаганди само.