Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!

Човекът, при когото живеят сирийците, не би ги изгонил
15 фев 2017 11:30,
179
Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!
Къщата, в която живеят Фатима и Фахим Снимка: bTV

Дни след напрежението в Елин Пелин срещу семейството сирийски бежанци ситуацията в града изглежда спокойна. Kакво обаче смята хазяинът на Фатима и Фахим? Той е категоричен, че при никакви обстоятелства не би ги изгонил от дома си.

Още по темата

Семейството на Фатима и Фахим обаче не беше в къщата в Елин Пелин, в която живеят от август.

"Хората са кротки, спокойни, живеят без проблеми. Наемът не им е скъп, може и без пари да ги задържа. Все пак ние сме българи, християнски народ. Кичим се с това име, а иначе сме злоба и омраза. Може ли такова нещо?", възмути се хазяинът Петър Паунов пред bTV.

Петър казва, че не е имало оплаквания и от съседите на Фатима и Фахим.

"Всички се притесняваме, защото не ги знаем какви са. Може да са много добри, но може да излезе и друго", каза Марина Георгиева - жител на Елин Пелин.

"Аз горе-долу ги приемам. Бил съм зад граница 9 години и знам какъв е животът на имигранта", каза Петър Петров.

Aдвокатът на семейството Николай Хаджигенов подчерта, че отказът на кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов да регистрира семейството в града е незаконосъобразен.

"Действията на кмета спокойно могат да се изтълкуват като престъпление, защото той има законови задължения, които отказва да изпълни. Това е от правна гледна точка", отбеляза той.

Самият Симеонов отново повтори тезата си, че защитава интересите на хората от Елин Пелин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Burzumikus BurzumskiА ти си обикновен страхливец, който на всичко отгоре няма представа колко лесно е за специалист да идентифицира нечий компютър.Иначе щеше да подмокриш панталонките.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тук, в Бг, те са твърде малко на брой и са много кротки."Прочети какво съм написал и какво казвам - същото като теб. Абсолютно си прав.
56
0
 
15
 
! Отговори
пак до 57 преди 7 години
Тук, в Бг, те са твърде малко на брой и са много кротки.Човекът събрал много примери и за други народности - колко миролюбиви са там, където са една шепа хора сред огромно мнозинство и какви терористи стават, когато са много, за да наложат своите порядки. това ние виждаме у нас там, където са много големи махалите на ромите.Човекът извел закономерност - нали това е задачата на учения.Партийната секретарка вече била пребоядисана и агресивна по старому, а колегите му - овчедушни.Прогонили го!
55
1
 
12
 
! Отговори
до 57 преди 7 години
Пич,Преди близо 15 г. подобно нещо стана новина в БАН. Млад научен работник от определен институт бил принуден да напусне Академията, след като бившата партийна секретарка на същия институт организирала кампания, за да не публикуват негова статия. човекът доказвал чрез много материал какви проблеми създават "кротките" арменци в онеци райони на Турция, където се оказват с численост, конкурираща мнозинството - налагт терор и стават страшилището на района.А тук са пренебрежимо малко и са (продълж)
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Стоя и си мисля... ами ако така се отнасят чужденците към българите, които живеят зад граница?"А ми те точно така се отнасят. Не се и съмнявай.Имай пред вид, че откакто България я има, от 681 /официално/ насам живеем много народи един до друг. Нещо, което за западните държави не е така. Ние сме свикнали с другите, НО ТЕ НЕ СА. Сещаш ли се какво е отношението към нас зад граница?
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До JjМислителю!Наистина ли нямаш представа как се отнасят, ако някой нашенец се настани в тамошен апартамент и се опита да живее така, както в панелките в "Дружба"?Защото на мен ми се случи, още с настаняването, хаусмайстерът да позвъни, да се извини учтиво и да ми каже, че иска да ме информира какво се е случило, когато една източноевропейка се опитала да пече скара на балкона на една от съседните сгради. Там това можеш да правиш само в кухнята си - има комин с чудесна тяга.
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът не е в конкретните двама души. Проблемът е както всички по-долу казват - какво се случва, когато станат повечко. И аз имах сириец в моя поток в университета - ученолюбив, прилежен, студент мечта. Нищо против него нямаше НИКОЙ. Да, ама ако станат 10-20 хиляди като него, съм убеден че щяхме да мислим другояче.
51
1
 
7
 
! Отговори
Елин Пелин преди 7 години
До 14 АнонименСилата, която стои зад него е силата на жителите на целия град! сешсе?!
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ганьоooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
49
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩОМ ПЛАЩАТ НАЕМ СА В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!В БЛОКА МИ МОЖЕ ДА СИ КУПЯТ АПАРТАМЕНТ ТЪМНОКОЖИ!! ХАРЕСВА МИ НЕ МИ ХАРЕСВА ТЯХНО ПРАВО Е!!!АКО ТЕЗИ СИРИЙЦИ БЯХА НА ДЪРЖАВНО ЖИЛИЩЕ РАЗБИРАМ НО ТЕ СА НА ЧАСТНО!ВЪПРОСА Е ПРИКЛЮЧЕН!
48
1
 
15
 
! Отговори
До 49 преди 7 години
Хартата за правата на човека ти я четеш така, както дяволът чете Евангелието.Заради каприза на двама човека - "Искаме да живеем ей тук", не може да се пренебрегва волята на хиляди жители на едно населено място, чиито родове живеят там от векове!
47
11
 
7
 
! Отговори
Jj преди 7 години
Стоя и си мисля... ами ако така се отнасят чужденците към българите, които живеят зад граница? Колко от нас ще си помислят колко глупаво е това...
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
strahliv narod ste
45
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АЙДЕ СТИГА Руснаците и Асад колят
44
1
 
11
 
! Отговори
До 38 преди 7 години
Не е вярно!Българите не одобряват това зарибяване с уж невинната и кротка будистка религия.Спомни си реакцията на обикновените граждани, когато преди повече от 20 г. онези направиха опит всеки ден срещу СУ да седи по един от техните с ту_пан, да барабани по него и да пее "Харе Кришна".Да не говорим пък за различните западни секти. Веднъж станах свидетел как щеше да яде бой една такава мазно усмихната проповедничка, която звъни по апартаментите и предлага брошурки на деца, които са сами вкъщи.
43
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има Харта за правата човека подписана и от БГ, ей *** и страхливи селяни, светът е едно цяло отдавна
42
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АЙДЕ СТИГА"ЩОТО ОТ ОКОЛО 5 МИЛИОНА ХРИСТИЯНИ ТАМ СЕГА НЕ Е ОСТАНАЛО ПОЧТИ НИЩО"Ами и аз викам "айде стига", щото християните маронити и те не стояха мирно. Малко ли масови гробове направиха и те? По същия начин като едно време в Сребреница. Сигурно даже не си чувал за маронитите и не знаеш за тях. Нещата не са така черно-бели както на повечето хора им изглеждат, заради невежеството и умствeните им неспособности.
41
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да си стоят в собствените държави, да си оправят положението там, а не да се влачат из цяла Европа. "Това ми прилича на онази история в която един пияницa се изпoвръщал върху случаен минувач, погледнал го и казал... "виж се на какво приличаш"!Защо ли? Защото НАШИЯТ свят разсипа техният свят, за да може да имаме превъзходство, власт и надмощие.
40
2
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Да си свестен и почтен в България си е проблем.
39
16
 
8
 
! Отговори
До селяните от Елин преди 7 години
Те не са селяни, а провинциалисти. Иначе и аз мисля, че всяка жаба трябва да си знае гьола. Най-хубавото на социалзма си беше гражданството. Щом си от Сусурлево, си оставаш в Сусурлево, а сега по улиците в София се чува само различни диалекти. Да си се събират на седенки в смесения магазин. Баси наглостта. Ние имаме 3 лагера в София и нямаме проблем, а тези за двама пенсионера ореваха света.