Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!

Човекът, при когото живеят сирийците, не би ги изгонил
15 фев 2017 11:30,
179
Хазяинът на сирийците в Елин Пелин: Кичим се, а сме злоба!
Къщата, в която живеят Фатима и Фахим Снимка: bTV

Дни след напрежението в Елин Пелин срещу семейството сирийски бежанци ситуацията в града изглежда спокойна. Kакво обаче смята хазяинът на Фатима и Фахим? Той е категоричен, че при никакви обстоятелства не би ги изгонил от дома си.

Още по темата

Семейството на Фатима и Фахим обаче не беше в къщата в Елин Пелин, в която живеят от август.

"Хората са кротки, спокойни, живеят без проблеми. Наемът не им е скъп, може и без пари да ги задържа. Все пак ние сме българи, християнски народ. Кичим се с това име, а иначе сме злоба и омраза. Може ли такова нещо?", възмути се хазяинът Петър Паунов пред bTV.

Петър казва, че не е имало оплаквания и от съседите на Фатима и Фахим.

"Всички се притесняваме, защото не ги знаем какви са. Може да са много добри, но може да излезе и друго", каза Марина Георгиева - жител на Елин Пелин.

"Аз горе-долу ги приемам. Бил съм зад граница 9 години и знам какъв е животът на имигранта", каза Петър Петров.

Aдвокатът на семейството Николай Хаджигенов подчерта, че отказът на кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов да регистрира семейството в града е незаконосъобразен.

"Действията на кмета спокойно могат да се изтълкуват като престъпление, защото той има законови задължения, които отказва да изпълни. Това е от правна гледна точка", отбеляза той.

Самият Симеонов отново повтори тезата си, че защитава интересите на хората от Елин Пелин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Срам за Европа преди 4 месеца
Фашистка Държава - тотален позор за Европейският съюз! Сигурно знаете но хората в град Елин Пелин са пулограмотни на ниво Джипси, затова предлагат агресивен фашизъм!
117
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До АнонименНЯМА ДА ГИ ИЗГОНЯТ ЗАЩОТО --РАБОТЯТ А ТЕЗИ ТУК ПОЛУЧАВАТ 1070 ЛЕВА НА МЕСЕЦ КАТО ИМ ГИ ДАВАЛИ ПИТАЛИ--АМА ТЕЗИ ПАРИ ЗА1 СЕДМИЦА ЛИ СА---МАЛКО ИМ СЕ ВИЖДАТ
116
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хазяинът в затвора за укриване на криминални лица (нелегални пришълци). И пришълците вън от нашата България. И толкова.
115
0
 
1
 
! Отговори
Адам Смит преди 7 години
До DddКога за последно албанците са били десетина хиляди в Косово? 14-ти век?
114
15
 
2
 
! Отговори
Адам Смит преди 7 години
Поради невероятната омраза към бежанците и техния живот предлагам да им се даде правото да притежават. носят и използват оръжие за самозащита.
113
2
 
20
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Когато албанците в Косово бяха десетина хиляди си бяха кротки. После като се намножиха и нароиха до два милиона, видяхте какво стана с Косово, гражданска война и отцепена територия. Същото в момента се случва и с Македония, в скоро време ще бъде част от велика албания. И всичко това защото са били толерантни към една малка група бежанци в началото. Търсете аналогия.
112
6
 
4
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До Edna:-)Благодарение на българските легални мигранти в ЕС държавите, европейската икономика и развитие били на крак:-):-):-) Преди българите тези ЕС държави, нямаха никакво развитие, никакви, згради, не ядяха ягоди и старците живееха в мизерия:-):-):-)поуправихте ЕС икономика и развитие, ами ВАШАТА КОГА:-):-):-):-) :-):-):-):-):-):-):-):-) Съвет: "Мисли преди да кажеш"!
111
1
 
9
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До edna:-)Точно пък държавите, където си изброила си развиха държавите икономически заради това, че ти береш ягоди някъде си:-) Преди ти да отидеш да береш ягоди и да гледаш старци, какво ли са правили без българина, явно според теб бяха в лошо икономическо състояние:-):-):-) Да:-) Германия, Испания, Холандия, Англия, без българина са нищо:-) Мисли преди да пишеш:-) Знаеш ли какви старчески домове има в тези държави:-) не като мизерните български, без българина нямало згради и ягоди:-):-):-)
110
0
 
1
 
! Отговори
опорни точки преди 7 години
рус, стига спами от "босфорския ресторант", никой не те чете,минавай към следващата тема, че проспа и днес половината новини
109
3
 
5
 
! Отговори
Edna преди 7 години
До Aнонимен 130Никой не им е развалял "гнездата", тия въпроси ги задавай на Б.Б. Ама не той и онези около него, а обикновените хора ще ги издържат тия нелегални имигранти с данъците си! И да знаеш, не се пише "Либийа", смеш-ни-ко!
108
5
 
9
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Kakви бяха тия трамбовки и кмета на Елин Плин. Единият отгледал децата си с либийски пари. Не го е срам да каже. Араби са му отгледали децата сега емгранти нещял, абе *** ако западна Европа изгони нашите икономически емигранти ти какво шъ ядеш тук. Да не бяхте развалили гнездата на хората в страната им. Защо Б заедно с ЕС се съгласи да се удари Либийа, Ирак Сирия Афганистан. Къде да идат тия хора? Америка ги неще. Нашите "миротворци" какво правят в Афганистан?
107
5
 
10
 
! Отговори
Edna преди 7 години
До Анонимен 120И ЗАЩО ДА ГОНЯТ БЪЛГАРИТЕ - КОЙ ЩЕ ИМ ВЪРШИ НАЙ-ЧЕРНАТА РАБОТА?Кой ще им бере ягодите в Испания и кой ще им гледа бабите и децата в Гърция? Кой ще строи в Германия? Не сравнявайте тези нелегални имигранти, дето чакат да ги храним доживот с гурбетчиите, прогонени от мизерия и безработица от родината ни!
106
0
 
10
 
! Отговори
1453 преди 7 години
Америка и европейците, които вленаха в Сирия, кой ги покани там? А и отделно не искаха да бръкнат ръката в джоба за сигурна зона! Сега, да не се оплакват! Лицемери! Заради тях, сега положението е така сега!
105
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"който иска таpaмбуки да си ги взима у тях, не съм длъжен да издържам *** и пульо, искам да осигуря нормален живот на децата си, а не с моите данъци да се издържат подобни бaцили, същевременно на децата ми в училище да им дават един резен кашкавал и половин филия хляб за закуска.. ай сиктир"Да бе мислил като гласуваш! :)))Да не бе пращал контингенти в чужди държави... Да не бе се радвал на чуждото нещастие, като тях ги бомбят самолетите... Заради такива като ТЕБ сега ТЕ са тук!
104
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
който иска таpaмбуки да си ги взима у тях, не съм длъжен да издържам *** и пульо, искам да осигуря нормален живот на децата си, а не с моите данъци да се издържат подобни бaцили, същевременно на децата ми в училище да им дават един резен кашкавал и половин филия хляб за закуска.. ай сиктир
103
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разговор между двама патриоти на границата...-Бате, тая вечер ша обираме ли нелегални преминаващи, че за нищо не ставам и нема пари и нема кой да ме земе на работа, а трябва да си купя нови джанти за БМВ-то?-Много ясно, ша га оправим тая кола, няма се косиш... Сеги чакам и едно финансиране от чуждите агенти, които имат сметка да има такива полу-спящи клетки в България... И от там ша дръпнем парички...Знам, че иронията няма да се схване :)
102
3
 
13
 
! Отговори
1453 преди 7 години
"защо никой не протестира в България срещу изпращане на окупатори в Афганистан?"Прав сте, тези хора, колкото и да не ни харесва, дойдоха насам, заради Америка, ингилизите, европейците. Те първо вленаха в дома им, заради ПЕТРОЛА! Те са като акули подушели кръв, но в случая, подушиха петрол!Идеята за сигурна зона в Сирия никак не беше лоша...сега по добре ли стана?
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Защо не се е борил и против византийците, преди да бяга от турците???"Защото дедо му явно е мишкaр, предатeл, въpтиопашка...
100
2
 
12
 
! Отговори
1453 преди 7 години
И в ЕС държавите има българска бежанска вълна!Българи, които бягат от корумпирана държава! И това е факт.Жалката истина, не се радвам в никакъв случай, роден съм в България, но не е място за живеене и ще е така докато не се прееодолее корупцията, безработицата, развитието на държавата и манталитета на хората. Трябва да се гледа, напред, а не само да гладаш миналото, тва било онова било...:(
99
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Болшинството от българите са пропити с расизъм и завист, защото има много по-достойни нации от тях. Там където има национализъм и болен патриотизъм, мир не може да има никога.