ОмбудсМая облече пижама заради онкоболни деца

Събра малчуганите на парти, почерпи ги с лакомства
17

Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова покани окноболни деца на пижаменто парти. Инициативата й беше съвместна със Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания".

По този начин тя опита да привлече вниманието на обществеността и отговорните институции към проблемите на децата, болни от рак.

Идеята на партито беше да се почете смелостта, издръжливостта и силата на децата и юношите, борещи се с тежката болест.

В България, средно на година, се разболяват между 100 и 150 деца на възраст от 0 до 18 г. С прилагането на съвременните методи на лечение и при наличие на всички необходими лекарства, се постига дълга ремисия - до 5 години - при деца с левкемия. А шансовете за пълно излекуване са между 65 и 85%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На какво ли не е способна магистралката за да си направи реклама.
12
2
 
5
 
! Отговори
рес еоод преди 7 години
това комунистите срама нямат
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Taja komuniska mi pisva samo toaleti pri4eski i laji
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах каква хитруша! Тая е една от виновниците за кризата мизерията и тнт...
9
0
 
6
 
! Отговори
До Мая преди 7 години
А здравната каса тайно е забранила на джипитата в смъртните актове на починалите от рак да се пишат други диагнози, само не и рак. Мои 14 приятели си заминаха от рак и на нито 1 това не е отразено в смъртния му акт!!!!! Така се крие истинското трагично положение в БГ-ракът стана като епидемия - поради 4добрата демократична система"!!!!!!!!
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мая Манолова, Стефан Данаилов и Вежди Рашидов ги лекуваха в Германия. А тука хората измират като мухи по клинична пътека. Не е ли това висша форма на лицемерие да се появяваш по подобни ивенти и да ръсиш откровени глупости?Защото благодарение на тези хора задравеопазването ни е на такова ниво, а те припкат в Германия като се разболеят.
7
1
 
9
 
! Отговори
IRAT преди 7 години
Не ви ли е срам бе коментиращи влечуги. Сякаш някой ви е нарушил спокойствието като говори за онкоболни деца. Дай като са онкоболни да не се чува нищо за тях. Така на вашите политически пристрастия няма никой да пречи. Един светъл пример на работещ човек да имаме и вие и него се опитвате да омаловажите. ***!
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На нито една снимка не е с пижама- защо лъжете!
5
8
 
4
 
! Отговори
factotum преди 7 години
На всяка манджа.... Мая!
4
5
 
7
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
ЕЕЕЕ СТИГА ВЕЧЕ ПИАР АКЦИИ...... КАКВО НАПРАВИ СЪС СЪДИИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ- НИЩО!ДЕФАКТО РАБОТА НЕ СЕ ВЪРШИ ЗАЩОТО Е БЕЗСИЛНА.... НИКОЙ НЕ Я ЧУВА ТАКА ЧЕ СТИГА ВЕЧЕ....
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В държавата липсват животоспасяващи лекарства за болни от рак...Омбудсмана си облича пижамка и отива при умиращите да се забавлява.Вече сериозно мисля, че политиците ни не са човешки същества. Това е отвратителна гавра, която дори психично болен човек трудно би измислил.
2
10
 
13
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 7 години
Тъпо е да се прави PR с дечица особено ако са бедни и болни!
1
14
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Тая трябваше отдавна да е облечена с раирана пижама за спретване на Костинбродската афера! Издигането и обаче за об. защитник точно от ГЕРБ, показа че и те са същите като БСП поприкрили старото червено с лилаво!