Разводите у нас – заради липса на секс и изневери

Все по-често се разделяме без гръмки скандали
15 фев 2017 08:33, Александър Попов
54
Разводите у нас – заради липса на секс и изневери
Снимка: Flickr

Все по-често българите се развеждат без гръмки скандали и по интелигентен начин. Когато обаче искаме да докажем, че половинката ни е неверна в съдебните зали е повече от горещо.

Бившите съпрузи се цакат с SMS-и до любовници пред съдиите по време на бракоразводните си дела. Друг предпочитан прийом за доказване на изневярата на половинката са компрометиращи снимки от Facebook или любовни писма от електронните пощи на бившите си половинки, пише "Монитор".

Според магистрати в пловдивско, които се занимават с брачни дела, едни от основните мотиви за развод са липсата на секс между доскорошните брачни партньори и съответно – изневерите им.

Ако разводът е по желание на единия и се търсят компромати, адвокатите настояват за експертизи на джиесемите на досегашните партньори. Магистратите в повечето случаи отказват подобни искания, тъй като нямало как да се направи експертиза на достоверността на снимката.

7 дела, свързани с брачното законодателство разгледа в емблематичния за всички влюбени ден на Свети Валентин брачното отделение на Пловдивския районен съд. Не всички дела са за разводи, но повечето касаят именно отношенията между бивши съпрузи и партньори на семейни начала, обясниха от Съдебната палата.

От началото на годината до момента свободата си са получили общо 92 пловдивски двойки. Броят на развелите се за миналата година е 933-ма.

Преобладават разводите по взаимно съгласие и тези, които преминават по исковия ред. Във втория случай страните все още не са наясно какво точно ще се случи с покъщнината и за правата върху децата, като оставят на съда да вземе решение за тези дребни подробности.

Разводът по взаимно съгласие струва едва 65 лева, а съдебните такси отделно надуват сметката с още до 75 лева. Плащат се също такси за споразумението за имуществените отношения на бившите съпрузи, които възлизат на 2% от стойността на всеки дял, както и други 2% от тригодишното плащане на издръжка. Ако се прави разделителен протокол на имуществото, се събира такса от 4% върху стойността на дяловете от имуществото, а ако се отхвърли или прекрати делото за делба, се плащат до 100 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: съдразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моята пък 10 години една сви-рка не се научи да прави като хората, мързи я да готви, спря да работи и да се поддържа, напоследък и секс не ще да правим . Да я търпя ли още или да и бия шута?
19
25
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На моя мъж вече не му става както преди и мисля да се разведа вместо да му слагам рога.Само преди година когато ме доближи и беше готов, а сега два пъти в седмица и то със зорЖал ми е че от готин, атлетичен и много сексуален се превърна във шкебенлия и не иска да се откаже от луканки които му запушват съдовете и му пречат .
18
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плащате/вашите родители най-вече прескъпо за тубма-лумба,родата ви събира печки и хладилници, после ви взимат 4% от стойността на описаното имущество при развод и накрая сте свободни?! Ползите обаче винаги са сигурни за за дяяти поп, съвета, ресторанта, съда и държавата. О, забравиха се и и гръмките и забравени слова как ще се обичате цял живот. А клетвите пред Бог въобще да не споменавам. Всичко е суета и пак суета. А любовта рядко оцелава сред толкова много порно, за съжаление!
17
1
 
64
 
! Отговори
Фалшивляци преди 7 години
Хем не се понасят, хем се женят. Защото "така трябвало" било.Колко ги знам такива...
16
3
 
70
 
! Отговори
Тони преди 7 години
От както съществува глупостта с делене на имоти след развод, брака се превърна в нещо извратено, а ценностната система отиде на кино. Той не иска да се жени случайно да не му изсмучат парите, тя иска да се женят точно пък заради това. ефекта е, че деца не се раждат, дори когато пари има и нацията изчезна.
15
14
 
41
 
! Отговори
адвокат преди 7 години
големи битки стават наистина по тези процеси, няма да забравя имах един случай преди много години - двамата съпрузи бяха хора с положение, само ние адвокатите бяхме по трима на страна - общо 6 адвокати, още толкова свидетели - по трима на страна , последно заседание, исков ред - по доказателствата и по същество, започнахме сутринта в 08.30 часа , на обяд почивка - 30 минути , след обяд пак - до 21.30 часа. сутринта като влязохме в залата бе сухо, мрачно, а вечерта имаше една педя сняг...
14
13
 
51
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
За това трябва да се легализира проституцията -хем задоволени , хем и няма изневеря (секс с *** не е изневяра ) ,хем и семейстовото цяло ,а семейството е яйклетката на обществото .
13
5
 
51
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 7 години
А пък аз като бях в градат на гости и са разкарвам из чаршиата и една булка с микорфон *** спира и вика-кажи дядо нещо за секса бе,пък аз и викам-ми кво да кажа чедо,много му здраве,пък тя вика-ами ти бе дедо зарязал ли си го вече,сигурно вече не можеш бе,пък аз и викам-ми то де да знам,мога и да мога ама дава ли ти някой да пробваш...пък една до нас чула и вика-еййй и аз тъй мисля баш като тебе и ми смига,пък аз са изнизах назаде и айде у тълпата,то няма на стари години за резил да ставаме я...
12
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До неспособниятКупи си виагра бе. Пиеш половин хапче и си готов, да се самоубиваш заради жена е най-голямата простотия.
11
14
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си луд да се жениш - само се набутваш с пари, затова вече само балъците го правят.
10
23
 
85
 
! Отговори
Читака преди 7 години
Аз имам собствено жилище, кола и малък бизнес. И през ум не ми минава за сключване на брак, все пак живеем в свободна страна. Като няма разбирателство - пътя, чантата и шута в гъ*ъ :) кой от където е!
9
5
 
49
 
! Отговори
SA преди 7 години
Ами да дават бе,да не се стискат!!
8
3
 
85
 
! Отговори
до 9 от Мъж преди 7 години
И аз като мъж срещам хора около мен, които търсят момичета с имотни родители, финансово способни, за да се уредят! И от двата пола има негодници!
7
6
 
116
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм жена, винаги съм си изкарвала парите сама с работа и в момента с човека, с когото живея сме равностойни, като заплащане и грижи за дома и не се оплакваме. Нагледала съм се на жени, които мечтая да си хванат някой да ги издържа, да му харчат паричките и те да не правят нищо - отношенията винаги се влошават ужасно, жената си мисли, че мъжът и и е длъжен, става вечно недоволна и мрънкаща и искаща. Не е добре млади хора да остават без работа и да се лишават отконтакти с други хора и развитие.
6
42
 
60
 
! Отговори
неспособният преди 7 години
Работя под стрес, за малко пари, откачам, спря да ми става, не мога да задоволя жена ми, тя си го сложи с друг естествено, скоро ще полетя от някой 16 етажен блок, вече съм си харесал един, няма смисъл!
5
10
 
59
 
! Отговори
до 3 м дааа преди 7 години
В праисторическите времена са ловували, за да изхранват жената и децата. Сега печелят, за да си носят парите на оня свят, но иначе са плейбои. Че и за раждаемост говорят. Жените са без работа и се принуждават да проституират. Трябва да се отбележи, че има и мъже само с по един сак дрехи, които чакат да седнат на жилището на жената. А жената на твоя комшия правилно иска развод, щом той е с разпасан мундарлък.
4
15
 
92
 
! Отговори
много ясно преди 7 години
Българката от пазителка на семейното огнище се превърна в алчна егоистка.
3
14
 
94
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Комшията е кораво коп*ле и не напуща жена си , тя откога се мъчи да го накара да се разведат ,че да седне в апартамента в София , ама той не се дава , работи , ходи по жени като е в командировка , гледа си децата и каза че още 5-6 години вси ще изкара докато станат пълнолетни , пък после тя може да седне където иска, а той винаги ще си намери някоя с 10 години по-млада а жена му ще е на 45 и да видим тогава как ще се оправя.
2
12
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив, една от страните е много наясно какво ще се случи с покъщнината и колата. Общо взето това е главната причина да има сватби и разводи. Не бъдете ***, не се женете!
1
7
 
148
 
! Отговори
Interntlumpen преди 7 години
Дрън - дрън... Хората отдавна са го казали:Когато мизерията почука на вратата, любовта излита през прозореца!