Разводите у нас – заради липса на секс и изневери

Все по-често се разделяме без гръмки скандали
15 фев 2017 08:33, Александър Попов
54
Разводите у нас – заради липса на секс и изневери
Снимка: Flickr

Все по-често българите се развеждат без гръмки скандали и по интелигентен начин. Когато обаче искаме да докажем, че половинката ни е неверна в съдебните зали е повече от горещо.

Бившите съпрузи се цакат с SMS-и до любовници пред съдиите по време на бракоразводните си дела. Друг предпочитан прийом за доказване на изневярата на половинката са компрометиращи снимки от Facebook или любовни писма от електронните пощи на бившите си половинки, пише "Монитор".

Според магистрати в пловдивско, които се занимават с брачни дела, едни от основните мотиви за развод са липсата на секс между доскорошните брачни партньори и съответно – изневерите им.

Ако разводът е по желание на единия и се търсят компромати, адвокатите настояват за експертизи на джиесемите на досегашните партньори. Магистратите в повечето случаи отказват подобни искания, тъй като нямало как да се направи експертиза на достоверността на снимката.

7 дела, свързани с брачното законодателство разгледа в емблематичния за всички влюбени ден на Свети Валентин брачното отделение на Пловдивския районен съд. Не всички дела са за разводи, но повечето касаят именно отношенията между бивши съпрузи и партньори на семейни начала, обясниха от Съдебната палата.

От началото на годината до момента свободата си са получили общо 92 пловдивски двойки. Броят на развелите се за миналата година е 933-ма.

Преобладават разводите по взаимно съгласие и тези, които преминават по исковия ред. Във втория случай страните все още не са наясно какво точно ще се случи с покъщнината и за правата върху децата, като оставят на съда да вземе решение за тези дребни подробности.

Разводът по взаимно съгласие струва едва 65 лева, а съдебните такси отделно надуват сметката с още до 75 лева. Плащат се също такси за споразумението за имуществените отношения на бившите съпрузи, които възлизат на 2% от стойността на всеки дял, както и други 2% от тригодишното плащане на издръжка. Ако се прави разделителен протокол на имуществото, се събира такса от 4% върху стойността на дяловете от имуществото, а ако се отхвърли или прекрати делото за делба, се плащат до 100 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: съдразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
32
 
! Отговори
taksite sa drugi преди 7 години
.....
39
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бьлгарките са най големите урви а булгарците най големите елени хахаха тупая нация вобшем на изчезване
38
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей затова - никакви сватби. Така е по-лесно - като почне да кръшка, щото от безработица и мързел се чуди къде да се дене - да си ходи и да не иска нищо.Затова и в брачните договори това да се признава. Иначе - невинна била, сърбяло я и нямало какво да прави, та взела та се начесала... И хем си я хванал на калъп, хем не било каквото си видял - само искала да види какъв му бил ластика на слиповете :)))
37
8
 
38
 
! Отговори
караамджиклиев преди 7 години
Не може да опъвате жените си и ви бягат!
36
2
 
40
 
! Отговори
до 37 преди 7 години
А дамите все повече и повече започват да се възбуждат от мъжете си... И за това тръгват със по-тъмни слънчеви очила.
35
4
 
34
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 7 години
аматьори
34
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като минат години повечето мъже започват да престават да се възбуждат от жените си.
33
3
 
42
 
! Отговори
до 35 преди 7 години
Ми т`ва си им е в природата, какво си толкова учуден. Караш си кефа и това е. Коя няма да те лъже?
32
4
 
63
 
! Отговори
Мъж преди 7 години
Жената в България вече не е това което трябва да бъде! /най-вероятно жените ще кажат същото за мъжете/, но как да си запази човек семейството с такова "животно" което след като започнете да живеете заедно забравя каква му е принадлежността и само иска и те лъже! Опитват се да ти насадят техните комплекси и мрънкат. Истинските жени са родени в средата на миналия век, когато е имало ценности, любов и всеотдайност. За съжаление сега нещата са много различни!
31
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте господин някой си, разбирам възмущението ви, но статията е за причината за разтрогване на брака и като най главна е посочена липсата на интимност . Ако едно семейство няма достатъчно такава близост или единия не доволен то най удачно да си кажат чао обич. Наяве излизат доста неприятни моменти :1 заради компекса на м*ката *** -коплексарят тормози без повод половинката си 2 половинката търпи нервния, избухлив ревнивец и залинява 3 развежда се със комплексара и я изкарват черна .
30
1
 
38
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Главната на Филибето трябва да се обяви за топлес зона
29
3
 
47
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Ти какво искаш всеки ден ли да те боцка.На човека го боли шишарката за твоята ***.Давай,развеждай се.Да не мислиш че ще намериш по-добър от твоя дебелак.
28
4
 
47
 
! Отговори
Беден и богат преди 7 години
Всички жени се изнасят в чужбина.Във всеки бардак има българки.Ние сме на всеки километър.
27
3
 
49
 
! Отговори
1 преди 7 години
Абе козата си сака пръч, ама и обратното е вярно. Та и жените не са стока. Повечето все в джоба ти гледат. По едно време се бях очаял размер и твърдост да искаш, неква вместо т'ва ме подпитва колко пари съм взимал... Е за тебе ли ще ги харча ***...
26
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до ВалентинаЗа нечие съжаление - не съм шкембелия - ходя на фитнес и съм по-скоро атлетичен. Театрите и ресторантите не са през ден, но се ходи. Кино - не ще . Готвенето както споменах - не и се отдава. Заплатата ми е доста над средната. Проблема е по-скоро, че нея, както и повечето жени я мързи. Както и голяма част от мъжете. Но както се казва - всеки с късмета си
25
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От както има интернет, камери и порняк, кой е луд да се жени? Плюс това познавам едни пичета дето за 50 лв. правят чудеса :)Все пак внимавайте, навъдили са се *** менте, не могат да ти го вдигнат на 5-6 ракии :)
24
11
 
43
 
! Отговори
Отворкото от Бузема преди 7 години
Във Филибето заради по-топлия ли климат, от що ли, ама майничките са големи kоврeта. Уточнявам че за мен няма нищо лошо - аут от сивата София за един луд сех уикенд поне веднъж месечно, а френдовете на сух док. Едно време се бутах у смотания "Брилянтин", сега вече ги знам по-вървежните места. Много е по-приятно от Сф, майничките са доста непринудени след като падне задължителния bitсh shield. 2-3 уискита и покана да се разходят до софе и вече станала играта. Е да, не съм и грозен също така де ;)
23
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разводите са поради прекалено гледане на порно.
22
28
 
70
 
! Отговори
валентина преди 7 години
какъв полов живот,какви 5 лева??българския овчар мисли само за пиене и ядене,шкембето му до пода,портфейла празен..Една жена си иска внимание,ухажване,ако ще да сте женени от 10 години..ТЯ на работа,прибира се да му готви,чисти,пере,децата..кой мисли за се..к..с??да и поддържа един стандарт на един нормален живот,на кино,театър,ресторанти през ден.така се поддържа страстта.ама българския *** иска ,ама няма какво да даде!!!
21
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти си знаеш, но ако не се поддържа имаш пълното оправдание да потърсиш по привлекателна жена.