Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!

Хората търсят и нови политически лица и идеи, писнало им от старите
138
Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Трайно силно е общественото желание за промяна. Масово се одобряват всякакви идеи за ревизия, нови лица и нови идеи в партийните програми. Това е изводът от експресно проучване на "Галъп интернешънъл", финансирано със средства на агенцията.

Още по темата

67,8% от българите смятат, че служебното правителство трябва да промени начина, по който се управляваше България досега.  Едва  26,2% са на противоположното мнение са, а останалите се затрудняват да отговорят.

Над 90 на сто от участвалите в допитването одобряват отстраняването на отговорни лица в пътната агенция, ревизиите в железниците и в образованието.

70,6% одобряват подготвяната отмяна на практиката на пръстовите отпечатъци в здравеопазването, а 23,3 на сто не я одобряват.

Мнозинство от 57% одобрява и смяната на областните управители, макар че този въпрос закономерно събужда и по-сериозна опозиция от 30,6%.

Половината от българите отчитат положително факта, че служебното правителство намери пари за машинното гласуване.

Засилено е и търсенето на всякакво ново политическо съдържание - нови фигури и идеи. Мнозинство от 54% подкрепя новото звучене в програмата на ГЕРБ.

Още по-големи мнозинства от 70% одобряват новите лица в листите на БСП и те се ползват с високо доверие. Засега изглежда, че това допълнително помага на БСП да се утвърди.   

Всички по-популярни обещания на партиите от последните дни се възприемат добре от българите – особено ако във въпроса не се споменава коя партия е направила съответното обещание.

82%, например, харесват увеличение на данъка на най-богатите хора, 90% пък окуражават идеята за увеличаване на учителските заплати, 89% харесват идеята за фонд, който да стимулира индустрията и т.н.


138
Още от
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 месеца
121Нели коя е бе , тиквар?Сигурно имаш в предвид Руми ,Нушка ,Лили ,Ивето ,Мендито, Деси Дуловса или баба Цуца от курника на банкянския дебелак.
93
1
 
3
 
! Отговори
да е ясно преди 8 месеца
Българина очаква справедливост,а не фалшиво ровене ,което повече прилича
на "Дръжте .крадеца...",
защото това шумене май повече прилича на заглушаване на шума от смяната на собствеността на наличните резерви ...и все пак лицеприятно е да има и посочен виновник!!!
92
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От младите лица в БСП може да те побие страх.На лицата им кариеризъм,
омраза и високомерие.Зад всеки от тях стой я дядо,я баща , я някой
близък роднина.А помните ли N15/15. Сега е евродепутат.Класически
кариеризъм.Захапа си кокала момчето и не го пусна.
РР Предлагам на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ ,в отговор на
Боко Тиквата ние пък да пишем Нели Курветината
91
8
 
4
 
! Отговори
Абе преди 8 месеца
Колко е "доволен българинът от ревизиите" е доста съмнително.ГРОБ имаха достатъчно време да заличат престъпленията си.Всичко е хвърляне на прах в очите на наивните българи.И какво показаха ревизиите? ГРОБаджии чисти като сълза.Да бе.Друго няма как да бъде.Борисов беше самодоволен ,ехиден и спокоен,че Герджиков и Сие работят за него.Разчистват му пътя към парламентарната победа.Българинът ку чета го яли,но той сам ще реши дали ще си продължи агонията или ще се бори за достоен живот....
90
3
 
7
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 8 месеца
Това не е ревизия , а реваншизъм и пропагандна атака......или прах в очите на слепите.......

.....за точна оценка е необходимо много време и поне дне независими експертни комисии...всичко извън тези две условия е крайно несериозно и фаршиво
89
3
 
2
 
! Отговори
VARBAN преди 8 месеца
napravi reviziy na stanihevoto upravlenie
88
7
 
4
 
! Отговори
До Годзилчо преди 8 месеца
Кучето не е заровено в 90-те, а в 45-те години социализъм, национализация и житейски трагедии, които промениха естественото развитие на българина, превръщащи го в мързеливо безропотно същество, чакащо Партията-Държава да го нахрани, облече, стопли, изучи и т.н. В крайна сметка народът оскотя.
87
1
 
5
 
! Отговори
До 110 преди 8 месеца
Тъn е, защото е беден или е беден, защото е тъn?
86
0
 
7
 
! Отговори
Радвайте се, българи преди 8 месеца
Още, и още, и още...
Битият и .......ят насита нямат!
85
0
 
17
 
! Отговори
Годзилчо преди 8 месеца
Кучето е заровено далеч в 90-те год.Когато едни комунисти наречени ,,социалисти,, и други комунисти наречени ,,опозиция и демократи,, начертаха на една ,,кръгла маса,, светлото бъдеще за тях и техните дечица.Начертаното включва и как ще връткат бедния и глупав народ през годините. Някой да припознава тези партии на ,,промяната,, и сега ?????????
84
0
 
25
 
! Отговори
/БЪЛГАРИН преди 8 месеца
И НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ ПРЕДЛАГА РЕВИЗИЯ НА „ДЕМОКРАТИЧНИЯ„ПРЕХОД 1989---ДО СЕГА И ОТГОВОРНОСТ ЗА НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ НА ДЪРЖАВАТА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я ДО СЕГА АТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ БАНДИТИ С РАЗЛИЧНИ ИМЕНА ---СДС ДСБ ДПС ГЕРБ БСП РБ И Т Н НОВИ ТЕ ИМЕНА НЕМА ДА НАПРАВЯТ НИЩО СМЯНАТА НА СИСТЕМАТА СТАВА ЕДИНСТВЕНО С--РЕВОЛЮЦИЯ ИЛИ ПРЕВРАТ
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Арест за русенските полицаи, които са гръб на контрабандиста Румен Бубянов, който прекарва джихадисти през границата.
82
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българинът е TЪП и БEДЕН.
81
0
 
11
 
! Отговори
агент преди 8 месеца
Проверка и затвор за шефа на РУО-Кърджали,Гроздан Колев!
80
3
 
14
 
! Отговори
2233 преди 8 месеца
БКП=БСП=ГЕРБ+ДПС Който не го е разбрал ,значи не е живял достатъчно дълго в тази страна , или е обикновен алчен за власт герберолизец.Просто и ясно.
79
5
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 месеца
103! Не се пеняви гербавиЙ.Гробарите до един са все бивши комунисти.Споко ,тикварю.
78
2
 
14
 
! Отговори
цоле преди 8 месеца
арестите кога започват
77
3
 
16
 
! Отговори
реалист преди 8 месеца
До 101! Човече ,сигурно имаш предвид големия банкянски комунист Боко? Най-младия член на БКП и личен слуга на Тато няма да умре никога! Няколко поколения ще връщат милиардите , които Боко открадна.
76
5
 
5
 
! Отговори
apo преди 8 месеца
ГЕРБ това , ГЕРБ онова , а БСП.....че патриотите.....ами ДПС
Каквито едните , такива и другите , мама БКП ги е родила , кърмила и възпитала.
Докато не се приключи веднъж и завинаги с БКП и ДС ( не с буквичките а с хората имали общо с тези букви ), резултатът от политики и управление ще е все същия както от последните 27 години.Открити и маскирани комунисти , забогатели от грабежа на род и родина, се бият за власт за да могат да крадат още повече , а народа или това ,което е останало ще плаща .
75
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ГНЕВЕН 102

Четете простотиите на червения трол . За има няма 5 години ГЕРБ са виновни , а за 50 години робство на БКП-БСП и съсипаната от тях Държава са невинни . Е как с такива де.би.ли ще се оправим . Никога .