Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!

Хората търсят и нови политически лица и идеи, писнало им от старите
138
Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Трайно силно е общественото желание за промяна. Масово се одобряват всякакви идеи за ревизия, нови лица и нови идеи в партийните програми. Това е изводът от експресно проучване на "Галъп интернешънъл", финансирано със средства на агенцията.

Още по темата

67,8% от българите смятат, че служебното правителство трябва да промени начина, по който се управляваше България досега.  Едва  26,2% са на противоположното мнение са, а останалите се затрудняват да отговорят.

Над 90 на сто от участвалите в допитването одобряват отстраняването на отговорни лица в пътната агенция, ревизиите в железниците и в образованието.

70,6% одобряват подготвяната отмяна на практиката на пръстовите отпечатъци в здравеопазването, а 23,3 на сто не я одобряват.

Мнозинство от 57% одобрява и смяната на областните управители, макар че този въпрос закономерно събужда и по-сериозна опозиция от 30,6%.

Половината от българите отчитат положително факта, че служебното правителство намери пари за машинното гласуване.

Засилено е и търсенето на всякакво ново политическо съдържание - нови фигури и идеи. Мнозинство от 54% подкрепя новото звучене в програмата на ГЕРБ.

Още по-големи мнозинства от 70% одобряват новите лица в листите на БСП и те се ползват с високо доверие. Засега изглежда, че това допълнително помага на БСП да се утвърди.   

Всички по-популярни обещания на партиите от последните дни се възприемат добре от българите – особено ако във въпроса не се споменава коя партия е направила съответното обещание.

82%, например, харесват увеличение на данъка на най-богатите хора, 90% пък окуражават идеята за увеличаване на учителските заплати, 89% харесват идеята за фонд, който да стимулира индустрията и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 7 години
ГЕРДЖИКОВ ВИШ "МИНИ МАРИЦА ИЗТОК"
51
0
 
22
 
! Отговори
Малко помним преди 7 години
"Тъкмо Герджиков беше параванът за кражбите на Царчето и Доган при Тройната коалиция, сега ми вдига пушилка с някакви си проверки."А аз се питам - щом по времето на Тройната коалиция е имало кражби, защо за тези кражби не се спомена нищо? Аз се сещам поне за една потресаваща кражба - заменките на земи. ГЕРБ направиха ли ревизия, когато бяха избрани през 2009г? Ако не - защо - да не би да са искали да прикрият кражбите? Ако да - бяха ли намерени някакви нарушения и имаше ли наказани депутати?
50
5
 
11
 
! Отговори
От "Заменките?& преди 7 години
"Мой човек, не очаквай ГЕРБ да разкрие престъпленията на БСП и ДПС, защото трите БСП и ГЕРБ крадат и се сменят, като не разкриват предишните, за да могат да крадат и те. Добре че са служебните правителства като това на Герджиков, които да им правят ревизия. Не всички служебни правителства правят ревизия на предишните. Герджиков е първият служебен премиер, който прави ревизия на предишното правителство и открива много измами, кражби и далавери. Затова Борисов е ядосан толкова сега"Хубаво мнение
49
10
 
6
 
! Отговори
До 66 преди 7 години
Точно така е, както си го написал(а).Но в тази предизборна кампания има толкова много наглост, колкото не е имало никога досега в периода след 1989 г.Преди 1990 г., комунистите си наглееха, колкото си щат, защото Кремъл ги пазеше. Иначе си бяха гола вода!Не ми е ясно защо сега, за да са толкова нагли? Да няма някакво международно споразумение да им се дава пак властта? Само че ние няма да гласуваме за тях, освен една шепа заблудени и заинтересувани. Дали не са подготвили супер фалшификация?
48
9
 
7
 
! Отговори
Таня Пеева преди 7 години
Доклад за ревизия дейността на правителство/което и да е/, изготвен за по малко от месец , звучи меко казано несериозно....😎
47
2
 
16
 
! Отговори
ОЩЕ преди 7 години
Народа иска и вкарани в Затвора Политици и Депутати .Всички знаем че в България бяха налети от ЕС МИЛИАРДИ ЕВРА , в Бюджета бяха вкарани от Данъци Милиарди Евра , а крадливите политици си ги Присвоиха чрез Закони в Народното Събрание ,и Темида не може да ги пипне .
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой открадна 4миларда български лева от КТБ
45
4
 
15
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Засега Герджиков се държи много адекватно. Дори каза нещо което по принцип трябваше да чуем от "независимото" пилотче, а именно че върху президента е имало натиск от някой.
44
1
 
9
 
! Отговори
да преди 7 години
До cccb 53,то хубаво искаш крумови закони,ама 7 млн.крадци на българската територия ще останат без две ръце,не без една,но кражбите няма да спрат,тоя народ краде със ....задните си части
43
15
 
19
 
! Отговори
А ,СТИГА ,БЕ.... преди 7 години
ГЕРДЖИКОВ Е ОТ МОНТАНА !!!ТАМ ---ПРЕКРАСНО ГО ЗНАЕМЕ, ЩО ЗА СТОКА Е...!...НАЛИ ТАМ , КРЕПЕШЕ ОНЯ ЧЕРВЕН ХРАНЕНИК НА ЛУПИ ОТ... "АГРОПРОМСТРОЙ"!!ГЕРДЖИКОВ---Е ПРОДАЖНИК ...ТА ДРЪНКА!!!!!!!
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСКА Я!!! И ЗАЩО НЕ!
41
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проверки? Чудесно. Но такива едностранчиви проверки в предизборна обстоновка са меко казано нерегламентирана помощ за БСП. А Герджика трябваше просто да организира едни честни избори.
40
4
 
10
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
66така ли е в Герб , имсш *** има правосъдие
39
11
 
10
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 7 години
ГЕРДЖИКОВ----НЕ Е ПРОКУРОР!!В СЪДА --ИСКАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ФАКТИ!ВСЕКИ МОЖЕ ДА ТИ ОТВОРИ "ДЕЛО" ----ВЪПРОСА Е ДАЛИ ЩЕ ГО СПЕЧЕЛИ!!!А , "ДЕЛО" ------СЕ СЕ ПЕЧЕЛИ С ПАРИ ...!!!!!И...ДЕЛО ----------СЕ ПРЕКРАТЯВА С ....МНОООООГО ПАРИ !А , КОЙ Е ГЕРДЖИКОВ .....И , ИМА ЛИ ПАРИ...??!
38
10
 
11
 
! Отговори
ДО 57 преди 7 години
Абе тя умря комунистическата система ама май с нея и държавата си отиде
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои съвсем умишлено атакуват конкурентни филми с внедрени хора, няма защо да спирате някои проблемни заглавия.И си върнете липсващите сцени и оригиналните версии, след което отново по кината, а може и по телевизиите.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от тия фалшиви патриоти нищо не става
35
2
 
14
 
! Отговори
cccb преди 7 години
Искам справедливост, вече не издържам а съм само на 24 години, що за държава , искам справедливост искам Крумови закони без алкохола че без него не се издържа тука
34
6
 
6
 
! Отговори
Може и да са жадни преди 7 години
хората за нови политически идеи, но от БСП няма да ги получат!Това, че искат нови проверки, няма никаква връзка нито с Герджиков, нито с Р.Радев, нито със служебното правителство, нито с БСПХората искат прозрачност на всичко, за което са харчени народни пари!Никой друг не е завлякъл повече народни пари в сравнение с комунистите, техните деца и пребоядисаните комунисти, които мимикрират в други партии, само и само да продължат да сосат от бюджета и да присвояват блага, създадени от някой друг
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков е успял да изтегли 400 хиляди лева от КТБ след фалита.