Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!

Хората търсят и нови политически лица и идеи, писнало им от старите
138
Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Трайно силно е общественото желание за промяна. Масово се одобряват всякакви идеи за ревизия, нови лица и нови идеи в партийните програми. Това е изводът от експресно проучване на "Галъп интернешънъл", финансирано със средства на агенцията.

Още по темата

67,8% от българите смятат, че служебното правителство трябва да промени начина, по който се управляваше България досега.  Едва  26,2% са на противоположното мнение са, а останалите се затрудняват да отговорят.

Над 90 на сто от участвалите в допитването одобряват отстраняването на отговорни лица в пътната агенция, ревизиите в железниците и в образованието.

70,6% одобряват подготвяната отмяна на практиката на пръстовите отпечатъци в здравеопазването, а 23,3 на сто не я одобряват.

Мнозинство от 57% одобрява и смяната на областните управители, макар че този въпрос закономерно събужда и по-сериозна опозиция от 30,6%.

Половината от българите отчитат положително факта, че служебното правителство намери пари за машинното гласуване.

Засилено е и търсенето на всякакво ново политическо съдържание - нови фигури и идеи. Мнозинство от 54% подкрепя новото звучене в програмата на ГЕРБ.

Още по-големи мнозинства от 70% одобряват новите лица в листите на БСП и те се ползват с високо доверие. Засега изглежда, че това допълнително помага на БСП да се утвърди.   

Всички по-популярни обещания на партиите от последните дни се възприемат добре от българите – особено ако във въпроса не се споменава коя партия е направила съответното обещание.

82%, например, харесват увеличение на данъка на най-богатите хора, 90% пък окуражават идеята за увеличаване на учителските заплати, 89% харесват идеята за фонд, който да стимулира индустрията и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Проблема не е само в ревизиите ,а и за какво евентуално ще им се търси сметка тъй като днес това което се каза по медиите е меко казано недостатъчно и ми прилича до някъде на замитане под килима дано да не е вярно.
11
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо Герджиков беше параванът за кражбите на Царчето и Доган при Тройната коалиция, сега ми вдига пушилка с някакви си проверки.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринМа ти май забрави кой назначи цацарое, май общата а и какво направиха да разкрият машинациите около ктб?
9
1
 
14
 
! Отговори
473206111 преди 7 години
ще се окаже пак - прах в очите на хората Има ли осъден някой за нещо - Бисеров оправдан , Гриша Ганчев - и той ще се измъкне "сух" , за КТБ - няма виновни , каквото и да си говорим не може само Цветан Василев да източи 4 млрд , всичко по веригата е замесено и хиляди още такива примери
8
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде-е хвърлиха стръв на стадото, нека дъвче и преживя, белким реши да гласува за действителните разбойници с петолъчките, като припознае тези изедници за спасители.
7
7
 
20
 
! Отговори
кражби и корупция преди 7 години
Герджиков да извади на бял свят огромните кражби от оградата на Българо-Турската граница...при Орешарски беше 200 000 лв на километър,а при крадливите и корумпираните КАЛИНКИИИИИИИ на асфалтовата партия + от Паричния фронт на псевдо Патриота В.Симеонов надмина рекордните милион за елементарна ограда на километър......да се изкара на бял свят хиените и крадците които се подиграват с Българския народ....вие сте на ход г-н Герджиков
6
28
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Българина е уникално късопаметен индивид, щом така бързо забравя:1. Виденовата криза2. Тройната крадлива коалиция3. Обира на КТБ и загробването на държавата с 4,2 мрд. леваБългарина е ***, *** и полудял народ, щом отново е готов да дава власт на комунистическата партия! Ако на някой не му е ясно, тия *** знаят да правят 2 неща: да крадат и да лъжат!
5
12
 
30
 
! Отговори
Още, още, още! преди 7 години
Браво на Герджиков! И аз искам всички далавери на Бойко и на Цецо да излезнат на светло, за да видят слепите фенове на ГЕРБ какви крадци покрепят и за какви престъпници гласуват.
4
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кой е този Българин , който е доволен от тези уж проверки . Дали не са червените бабички , които хвърлят пачки с пари от балконите . Или хора със старческа деменция .
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
смешки.
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва яко изтръскване на държавните фирми - пълно е с гепаджийски калинки. В тези дружества мениджъмънт няма има директори послушковци!
1
11
 
25
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЗЛОВЕЩИ ЗЛОУПОТРЕБИ ВЪВ ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА НА МАФИОТСКОТО ГЕРБАДЖИЙСКО ПРАВИТЕЛСТВО ТЕПЪРВА ЩЕ ИЗЛИЗАТ ОЩЕ И ОЩЕ.