Хорът на ексминистърките: Не е работа на Герджиков да ни проверява!

ГЕРБ: Нито има зловещи злоупотреби, нито ще ни спират пари
110
Хорът на ексминистърките: Не е работа на Герджиков да ни проверява!
Снимка: архив, Булфото

Макар че лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов сам заръча на служебното правителство да се разрови в работата на министерствата, бивши министри от кабинета му обвиниха наследниците си, че са иззели функциите на контролните органи.

Повод за това бяха обявените по-рано днес от премиера Огнян Герджиков резултати от проверките по отделните министерства.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова обяви това за недопустимо и посъветва като одитор това да не се случва отново. Нейното министерство бе сред тези, в които не бяха посочени нередности.

Петкова съобщи, че преди броени часове Европейската комисия е отпуснала на България 920 хил. евро за предпроектно проучване за газовия хъб "Балкан" и отделно над 180 хил. евро за модернизация на газопреносната мрежа. "Смятате ли, че ако не се спазваше законът за обществените поръчки, някой щеше да ни отпусне тези пари?", попита тя на брифинг.

Колежката й Лиляна Павлова пък коментира, че и служебният кабинет подлежи на проверка, каквато се надява следващото правителство да направи.

"Митът за някакви зловещи злоупотреби от правителството "Бойко Борисов 2" не бяха доказани и няма как да бъдат доказани", отсече Павлова.

От ГЕРБ си задавали въпроса защо докладът от проверките ще се публикува чак в понеделник.

"Някой ще го дописва или просто целта беше да се изрекат някакви думи, внушения, за да може три дни да има храна за говорители, предизборни спекулации", коментира Павлова.

Тя определи като опит за дискредитиране на АПИ и държавни дружества изнесеното в доклада. Според нея проверката е фокусирана върху двата договора за поддръжката на магистрали от държавната фирма "Автомагистрали". Според Павлова някой има нездрав интерес към държавната фирма с цел да бъде фалирана и приватизирана или частни интереси да бъдат пуснати в поддържането на автомагистралите "Тракия" и "Хемус".

Ексминистърът на земеделието Десислава Танева успокои, че няма риск пари по настоящата програма за развитие на селските райони да бъдат спрени.

Тя посочи, че служебното правителство не трябва да бъде участник в предизборната кампания, а да организира изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четерите каки се надпяват ама пеят доста фалшиво, диригента го нема некъде се е скрил . Ще си търсим по млади и с" по добри " гласове .
67
1
 
3
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Хитър ПетърНЕ СЕ НАСЛАЖДАВАЍ---ОГЪНЯ Е С ХАЛОСТНИ ПАТРОНИ САМО ПУШЕК И НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НА БЯЛ СВЯТ ---ГЕРБДЖИКА ВЕЧЕ ГО КАЗА---БОИКОВАТА БАНДА НЯМА ПРОБЛЕМИ
66
0
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Ако не беше Баце,тези сега щяха да бъдат чиновнички в някоя администрация, на средно ниво, или най-много в някоя синекурна агенциика, дето нищо не прави а прибила пари само.Да не мислите, че ще ревнат против човека, извадил ги от нищото, и направил ги министърки?Нееее, те ще го гледат влюбено, както и до сега, със зомбиран *** поглед, и ще повтарят като папагали. Отдавна и те живеят в паралелната вселена на Бойко, където всичко цъфти и връзва, а България се пука по шевовете от благоденствие...
65
0
 
15
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
Тези са по-*** и от тризначките ,въпреки че са четири.Личната гвардия на ген.Тиква е съставена от дебели и празноглави куку.мявки ,достатъчно простовати за да не личи колко е неграмотен и глупав Вожда.
64
0
 
13
 
! Отговори
Ивомир преди 7 години
Крайно време е министрите да инспектират затворите от вътре
63
0
 
9
 
! Отговори
www преди 7 години
ЕКСМИНИСТЪРКИТЕ - НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА НИ ПРОВЕРЯВА . ЩЕ ПРАВИМ КАКВОТО СИ ИСКАМЕ.....
62
0
 
12
 
! Отговори
Алекс69 преди 7 години
Ще вкарват ли някой министър в затвора или само приказки до изборите ?
61
1
 
19
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Наивен съм и вярвам на Павлова! Никакви злоупотреби не е имало, въобще! Чисти като сълзица са всичките министри и от 2та кабинета на Борисоф, кой от кой по- по- най честен.Как всички тези приеха риториката на вожда, явно им набива канчетата. И още: мислят си, че като повтарят лъжи 100 пъти и ще станат истина или поне ще им повярваме. Да ама наивниците (доколкото ги има) са в електората на ГЕРБ.
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелее, колко е дебела тази.
59
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ Е КОРУПЦИОННА КОНСТРУКЦИЯ. НЯМА ПО-КРАДЛИВИ ОТ ТЯХ
58
1
 
30
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Лилито,Теменужка и очилатата Деси заедно,са...ударната мошт на ГЕРП,почти като...тризначките.Още малко ако се...напънат и ще ги...надминат.
57
0
 
15
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Ей ГЕРБ ДГД! Справка Л. Пенев.
56
2
 
32
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
*** от герп правят всичко възможно да изгубят колкото може повече потенциални гласове. Мислех да гласувам за тях с цел да не побядят бешипету, но след поведението на Боко Тиквата при случая в тунела ми е все едно дали ще победят бешипету или герп. А сега и тези двете се изказват неподготвени. Твърдо няма да гласувам за герп, а за бешипету то е ясно, по-скоро бих гласувал за Доганя отколкото за тях.
55
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ривете аЯ да ровнат и при тия дет ще правят изборите - да няма после бюлетини с тонове и дефектен софтуер !
54
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хорът на ексминистърките: След като реват значи проверките трябва да се задълбочат.На правилен път сме.
53
1
 
40
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Да бяхте узаконили Проституцията мацки.............Проститутките имат повече Достойнство от вас. (някаква била Министър.......Смех в залата)
52
2
 
54
 
! Отговори
сс преди 7 години
Пари ли, пари ли ви на дупето? Ако всичко ви е чисто хич няма да ви пука кой, кога и как ви проверява.
51
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, работа е на главният прокурор който е назначен от Борисов и никога няма да посегне на ГЕРБ.
50
0
 
41
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
и тез ревли, абе ББ каза, проверявайте, я върнете лентата ...
49
0
 
30
 
! Отговори
e преди 7 години
То съд и Прокуратура няма да Ви проверят,а да не говорим, че даже и да се образува дело то решението вече е написано -делото се прекратява поради липса на доказателства.