Инспекцията по труда и прокурори влязоха в "Брикел"

Отговор за снощния инцидент от собствениците все още няма
Обновена: 18 фев 2017 09:45 | 18 фев 2017 08:56, Петя Славова
10
Инспекцията по труда и прокурори влязоха в "Брикел"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Злополуката в "Брикел" е станала около 15 часа при ремонт на сероочистващата инсталация на топлоелектрическата централа, който бил извършван от външна фирма.

Още по темата


По неизвестни засега причини голямо количество варовик се е срутило върху работниците. Всички пострадали са от хасковското село Тянево.

Загиналият мъж - 43-годишният Сашо Недев, е от същото село и работил в "Брикел" едва от 10 дни. Засега официална информация от дружеството-собственик на ТЕЦ-а няма.

На мястото на инцидента са служители на Инспекцията по труда и от прокуратурата.

"Бяхме четирима човека и почнахме да копаем цимента. Стана неочаквано и ни затрупа", обясни пред Bulgaria ON AIR един от пострадалите.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Работник преди 1 година
Тези серочистки са пълна скръб отвсякъде течат всичко е с дупки помпи не рработят капкоуловителе изгоряха цялата вар излиза навън и никой му недреме В тец бобовдол са още в по плачевно положение това само в българия може да се случи в друга държаева да съ всички в затвора отговорни най вече роисов
5
0
 
2
 
! Отговори
Общинар преди 1 година
Ще лапнат пари инспекцията и няма виновни продажници мръсни
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сега къде бяха !? В бара на почерпка !?
3
0
 
14
 
! Отговори
вишисто преди 1 година
И какво от това.Нищо няма да последва.Ще им напишат 2-3 акта по 1000-2000лв.В общинското предприятие ЦГМ инспекцията идва по 2-3 пъти в годината и промени няма-даже напротив гербаджииското ръководство се овълчва и започва да хапе и санкционира работниците.
2
0
 
21
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Задължение на работодателя е да обучи хората, дори и да си нямат представа, и да се грижи за тяхната безопасност.
Тук, няма да има наказани, гаранция.
1
0
 
21
 
! Отговори
нЕмам думи преди 1 година
Жалко за загиналия и пострадалите много пъти заради парчето хляб хората се захващат с работа за която си нямат никаква представа какви опасности крие и как да ги избегнат най-вероятно и в случая е така. Обикновено се наемат тези които са предложили най-ниската цена която пък устройва собствениците които пък спестяват от плащането на заплати на ремонтно-поддържаща група към предприятието.