България се поклони пред Апостола

Отбелязваме 144-та годишнина от гибелта на Васил Левски
19 фев 2017 14:50, Красимир Ангелов
101

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

България отбелязва днес 144-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

В негова памет в цялата страна има възпоменателни церемонии, отслужват се и заупокойни богослужения. През целият ден пред паметника на Васил Левски се трупат хора с цветя, а от няколко дни ученици от цялата страна са на почетен караул.

Кулминацията на честванията са тази вечер. От 17 часа в столичния храм "Св. София" патриарх Неофит ще присъства на панихидата в памет на йеродякон Игнатий – Васил Левски. След края на богослужението в литийното шествие до паметника на Апостола ще се включат духовници и граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: Васил Левскичестване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Американците и колкото филми да направят за техните си измесени герои, никога няма да могат да се доближат дори малко до величието на Васил Левски! Истинския борец срещу злото. Не знам какво сърце трябва да имаш, че да се изправиш срещу цяла империя от зли и диви турци. Този човек е неземен, най-великият герой борещ се против злото за всички времена!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Петьо преди 7 години
И аз искам да съм като Левски!
26
0
 
0
 
! Отговори
Лево Тесно преди 7 години
Много пъти насам-натам се мъчат да го докарат като Левски много *** на, не могат! По пет пъти пробват и пак тая и все тая. Иначе на вратовръзки и костюми го докаруват *** не е баш. Ай дано за в бъдеще да не е само с хвалби и гордости, а и наистина да се постигне народният успех.
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А помните ли как на Левски - Гала-та-сарай камерата помръдваше..Било така, че още съвсем мъничко кураж, и щяло да се случи нещо много хубаво, Българският футбол - независим!По-добре късно, отколкото никога.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От над 90 коментара, виждам само 33.И като гледам какво представляват текстовете на 24, 25 и 31, чудя се какви ли са онези, които са изтрити?Сигурно днес тук е дежурен някой фанатичен и неуморим българоненавистник. Въпросът е, дали той е самодеец или е нечий платен ***?
23
0
 
8
 
! Отговори
русофил преди 7 години
Честит празник българи. Апостола ще живее винаги с нас
22
13
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Поклоните се правят от роби и слуги.Стига с тоя Левски.Искаме велики държавници като Хан Аспарух,Симеон.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И мой коментар беше изтрит , а аз почитам Левски повече от 50 процента от българите.Само написах за тъгата, че са го предали и че не знаят дори гроба му и ме изтриха . Дори нямам българско самосъзнание (а македонско) , дори турците са изпитвали повече уважение към този смел и необикновен човек Васил Левски ...българите не го заслужават...вижте дори и в днешния ден го критикуват
20
9
 
5
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Като се поклоните,пуснете си фики и ударете един кючек в памет на Апостола!..а,и да не забравите да пребиете някой като мма боец и да блъснете дете или жена с колата.Иначе кви българи сте!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da mi yadete chorapite dnes ne utre
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да слагате минуси на коментари за Левски, бе!!!!
17
14
 
8
 
! Отговори
истината е трудна преди 7 години
Разпопен дякон, самозван "апостол", мутра и убиец на българи за събиране на пари, масон от ложите "Млада България" и "Дружината на верните приятели", демократ и радетел за нов държавен републикански ред. Изоставен и от всичките си съидейници и предаден от 7 свои съзаклятници и напълно забравен и непризнат от съвременниците си които не искат да дават пари за паметник на някой който ги е тероризир. Но вината не е само негова. Цялото им поколение е измамено от новите идеологии.
16
15
 
4
 
! Отговори
777 преди 7 години
цял ден левси та левски
15
5
 
11
 
! Отговори
Качени 82,налични 22 преди 7 години
Значи ли това, че 60 коментара са заслужавали да бъдат изтрити?Три четвърти от качените тук коментари?Ако някой потребител не е наред с главата, не може ли просто да бъде блокиран?Пред Левски се благоговее.Ако някой не е разбрал това, значи не бива да бъде допускан до социални контакти с нормални хора, той не е като тях.
14
3
 
14
 
! Отговори
Пламен преди 7 години
Току що се прибираме...Заведох децата, вълнуват се, аз не...Но всички оставихме цветя и наведохме глави за миг размисъл. Разминахме се и с политици, и с футболен отбор...Всички те се опитват да припечелят по някой плюс на ден като днешния. Не заслужават! За нас едва ли, но дано поне децата да открият техния Васил Левски един ден. Пък било само и за един мандат...
13
0
 
1
 
! Отговори
S преди 7 години
Мамят, регистрирайки хората като психично болни, без да са такива!
12
4
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
От 70 коментара само 12 са останали, погледни Апостоле колко анти-българи има. За малцинствата в България разбирам да пишат анти-български коментари, но ако са етнически българи, това е срам и позор!!!
11
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Апостоле, завинаги си в моето сърце където място имат и Тодор Колев, Фреди Меркюри, Велко Кънев, Михаел Шумахер, Лионел Меси, Виталий Кличко, Джордж Майкъл.
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТвоят Кеворк е минало.Влез в час.
9
5
 
16
 
! Отговори
баю преди 7 години
НИКОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ПРОИЗНАСЯ ИМЕТО МУ ДАЖЕ И В СЪНЯ СИ. ЗАЩОТО ТОЙ ЗАТОВА КОЕТО СИ Е ДАЛ ЖИВОТА НИКОЙ НЕ ГО Е ОСЪЩЕСТВИЛ. КЪДЕ Е ЧИСТАТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА?