Павлова vs. Попниколов: Давате опорни точки на БСП!

Атакувани били най-успешните дейности на ГЕРБ - санирането и пътищата
130
Павлова vs. Попниколов: Давате опорни точки на БСП!
Снимка: БулФото

Дават се опорни точки в ръцете на БСП и други опоненти да атакуват най-успешните дейности на ГЕРБ - инфраструктура и саниране. Така отговори в изявление пред медиите бившият регионален министър Лиляна Павлова на служебния - Спас Попниколов.

По-рано днес той посочи слаби места в дейността на правителството "Борисов"2 във връзка с програмата за енергийно обновяване на жилищата като отчете, че има лавинообразен интерес, но няма пари за всички желаещи.

Павлова подчерта, че внушенията на служебния кабинет след ревизията са показали за кого работи, взимайки страна в кампанията и заигравайки се със страховете на хората. Тя декларира, че първият 1 млрд. лв. за саниране е обезпечен, а вторият милиард е гласуван в 43-то НС, за да може и той да бъде сигурен. Първите 2200 сгради са осигурени, подчерта бившият регионален министър.

Невярно било твърдението за недопустими разходи и те не са за сметка на живеещите в сградите, разясни бившият регионален министър, като даде пример - ако съответният кмет е преценил, че иска допълнителни разходи, различни от енергийното обследване /за плочки пред входа, врати, домофони/, тези пари са за сметка на общината. Така че твърдението, че МРРБ ще решава за чия сметка са, не е вярно, категорична е Павлова, цитирана от БТА.

Контрол се осъществявал на три нива, като за сметка на програмата се плащало и за независим инвеститорски контрол. Гаранцията за качество се издавала в полза на етажната собственост и тя може да предяви иск, а изпълнителите са длъжни да ремонтират и възстановят некачествените дейности.

Във връзка с твърденията за завишени цени, Лиляна Павлова обясни, че референтните цени са въведени през през 2015 г. на база средните цени в строителството по данни на Камарата на строителите, отчетени са също анализни цени при аналогични плащания отново в строителството. В бума на строителството през 2015 г. те бяха високи, но след това паднаха, поясни бившият регионален министър.

Така че, заключи Лиляна Павлова, твърденията на служебното правителство са неясни и спекулативни.

Програмата започва 2015 г. с първия милиард. През февруари 2016 г. уведомихме банката да не сключва нови споразумения, докато сградите от 2015 г. не се довършат в срок и качествено, обясни действията на кабинета "Борисов" 2 ексрегионалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лиленце,що не одиш да си гушнеш детенцето,ти да му се порадваш,а и то да ти се засмее!Нямаш представа какво щастие е човек да се занимава с природно присъщи му правилни дела,а не да се прави на май-муна заради един май-муняк!Хората са казали: "Бъди какъвто щеш,но бъди изцяло и докрай"!Ако настояваш и продължаваш както сега,наистина ще станеш май-муна!!
103
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетке,абе то по вашата логика с Байх.. вие почти нищо не сте направили,щото финалните ленти на Тракия и Дунав мост-2 ги преряза кабинетът на Орешарски.Първите копки на Люлин и Арена Армеец ги направи Станишев,а метрото и АМ Хемус ги почна Бай Тошо.В това число и най-трудната част-Витиня.
102
0
 
3
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Ох-ох-олеле! Аман от безсрамници - от алчни и арогантни същестгва.... Павлова още в миналия си мандат преряза лентата на "реновирания" път от с.Гроздьово до с. Ст.Оряхово . Варненска област.През този целия си мандат не го "донаправи".. Да вземем и винеткиге от 97.00 лева.Как да не я обичаш и целиваш, целиваш, целиваш ...... без край !! Тя работи "успешно" / ама много/ срещу самата себе си, да я псува цял народ!!!! Че седнала да плаче - опорни точки на БСП ?!? Некадърница......
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Телцето пак е изтерясала
100
0
 
8
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
алооо Пигиии , напишете swiss vinette cost в гугъл и ще видите цената на винеткста в швейцария. 40 евра при 3000 евра средна заплата. ела и говори за успехи тогава....
99
0
 
21
 
! Отговори
Цветан Василев преди 7 години
Тези дни се наблюдава изключителна активност при синдиците на фалираната от действията на държавните институции Корпоративна търговска банка АД. Очевидно, назначенията на Владислав Горанов и Радослав Миленков са притеснени от нарастващото обществено недоволство от тяхната дейност. Още по-притеснени изглеждат действията на истинския ликвидатор на банката Пеевски и на неговия партньор Борисов. Това написа мажоритарният собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев в поредна публикация по темата на сайта си.
98
2
 
16
 
! Отговори
красналиев русе преди 7 години
това недоразумение на природата как вълбще може да се губи време за да се коментира
97
41
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България тъкмо тръгна леко нагоре и пак ще я сринат комунистите.
96
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лесно е да се намират кусури. Трудно е да направиш нещо хубаво с тоз кофти матриал. Това е проблема.
95
44
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не оплювайте хората които работят за България. Много добре се справя Павлова.
94
9
 
26
 
! Отговори
от Алабама преди 7 години
Лиляно ,моме хубава,как ша та лашкам до зори...
93
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или като баце путчо - 11 пъти размазвал на изборите и нито един мандат не изкарал в живота си - нито като МВР шеф, нито като кмет, нито два пъти като премиер.------------Вие кви мандати искарахте - 5 000 % инфлалция при Виденов, спрени еврофондове при Станишев.Това ли са ви мандатите?
92
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вие като бяхте на влас с Орешарски и Станишев спряхте ли демографският срив?Дръпна ли при вас държавата нагоре?
91
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважаема госпожо Павлова, дори да кажем, че в "инфраструктура и саниране" сте били УЖ перфектни:Цялата останала държава я сринахте тотално. За седем години не само не спряхте катастрофаслният демогравски срив... ами я ускорихте. Погледнато съвсем разумно и хладно на тази територия нама да има достатъчно хора, за да се нарича България след по-малко години от 28те години "преход".С този темп на държавен разпад, дали България ще издърви още не 28 години... ами и половината на това?
90
10
 
37
 
! Отговори
питане преди 7 години
Това чудовище на снимката какво е .
89
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бездънна каца пълна с лойсрам няма нагла та наглакато заговори мас и лъжи потичат от устата .
88
3
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
taq da doide da q zakaram na edin pat za koito se iskat vinetki ujas e dupki pove4e ot kraterite na lunata i da q ostavq na 6ofiorite
87
9
 
42
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Другарко Павлова,време е да помислите за следващо политическо превъплъщение.Червените герберасти са пътници,сините отдавна се разбягаха и пребоядисаха,царчето и то е в глух коловоз,а вие накъде?
86
4
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
vsqka godina po 1 milqrd za sanirane xa xa xa do tuk 3 li stanaxa ili 4 milqrda i edva 10% sa saniranite mi te ako karat sas sa6toto tempo mogat da izteglqt 20-30 milqrda s koito moje da se napravqt pone 5-6 atomni centrali xa xabaxti i saniraneto golqmo kradene pada
85
8
 
23
 
! Отговори
Кмета на Симитли преди 7 години
Коте, защо ми изневеряваш с тази сланина, не ти ли харесва моят салам.