Павлова vs. Попниколов: Давате опорни точки на БСП!

Атакувани били най-успешните дейности на ГЕРБ - санирането и пътищата
130
Павлова vs. Попниколов: Давате опорни точки на БСП!
Снимка: БулФото

Дават се опорни точки в ръцете на БСП и други опоненти да атакуват най-успешните дейности на ГЕРБ - инфраструктура и саниране. Така отговори в изявление пред медиите бившият регионален министър Лиляна Павлова на служебния - Спас Попниколов.

По-рано днес той посочи слаби места в дейността на правителството "Борисов"2 във връзка с програмата за енергийно обновяване на жилищата като отчете, че има лавинообразен интерес, но няма пари за всички желаещи.

Павлова подчерта, че внушенията на служебния кабинет след ревизията са показали за кого работи, взимайки страна в кампанията и заигравайки се със страховете на хората. Тя декларира, че първият 1 млрд. лв. за саниране е обезпечен, а вторият милиард е гласуван в 43-то НС, за да може и той да бъде сигурен. Първите 2200 сгради са осигурени, подчерта бившият регионален министър.

Невярно било твърдението за недопустими разходи и те не са за сметка на живеещите в сградите, разясни бившият регионален министър, като даде пример - ако съответният кмет е преценил, че иска допълнителни разходи, различни от енергийното обследване /за плочки пред входа, врати, домофони/, тези пари са за сметка на общината. Така че твърдението, че МРРБ ще решава за чия сметка са, не е вярно, категорична е Павлова, цитирана от БТА.

Контрол се осъществявал на три нива, като за сметка на програмата се плащало и за независим инвеститорски контрол. Гаранцията за качество се издавала в полза на етажната собственост и тя може да предяви иск, а изпълнителите са длъжни да ремонтират и възстановят некачествените дейности.

Във връзка с твърденията за завишени цени, Лиляна Павлова обясни, че референтните цени са въведени през през 2015 г. на база средните цени в строителството по данни на Камарата на строителите, отчетени са също анализни цени при аналогични плащания отново в строителството. В бума на строителството през 2015 г. те бяха високи, но след това паднаха, поясни бившият регионален министър.

Така че, заключи Лиляна Павлова, твърденията на служебното правителство са неясни и спекулативни.

Програмата започва 2015 г. с първия милиард. През февруари 2016 г. уведомихме банката да не сключва нови споразумения, докато сградите от 2015 г. не се довършат в срок и качествено, обясни действията на кабинета "Борисов" 2 ексрегионалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе на таз бохча няма ли кой да и каже ай сиктир...
83
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма да емигрирамс бюлетината ще ги финтирамна изборите ГЕРБ от властта ще ги детронирам
82
2
 
26
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Ха сега де !Асфалта и санирането на блокове на гербаджии било гордостта на Лилито от ГЕРБ!Наистина пълна отврат !Не трябва ли грижата за майките , децата , младежта и старците да е първа грижа на едно правителство? Но за тия работи няма кой да Ви киха комисионни !РАЗБОЙНИЦИ И ХАЙДУТИ СТЕ ВИЕ ЛИЛЕЕЕЕ!
81
1
 
29
 
! Отговори
@хаха преди 7 години
Санирането е корупционна програма на Баце и аверите за грабеж. Още 2 милиарда от нашите данъци опоскаха. С тези от КТБ (7 милиарда са там) и 16 милиарда външен дълг, тези за 2 години вкараха в дългове още 2-3 поколения българи да връщат.25 милиарда за две години стопиха. По милиард на година. Гоуем е Баце.
80
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лили, вярвам, че ще си документално чиста! Аз пак за тебе шЪ гласувам! Лили вЕрвай ми шЪ ги Упраим! За 100 дни! Не! За 300 дни шЪ сЪ упрАим! Винетка 300-спират колите на бИдняците и има чиС въздух. По магистралите само яки машинки. Трепят се, ама са яки. Като нЕма коли, нема кой да праИ асВалта леш. Те бабите У панелките са на измиране. Измрат ли, не се дава за пенсии и никой не му пука за панелата. Най- много да я продаде и да бЕга некъде. Шессс! Пустиня! Амин Бг!
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 73. Чичо , бате демократ и ти си се изучил сигур при Бай Тошо безплатно. Че ти дадем и каруцата и коню да си джиткаш по мигистралте, па ти *** дай мерцедеса ти с винетката.
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
82, дечко, има една приказка, че както и да се въртиш г.ъза ти е отзад. Та за ти го кажа простичко, че по друг начин няма да го разбереш - дефицитите в бюджета не са заради някой друг, а защото такова е желанието на вашата партия и те са реалната причина за кредита, а изброеното от теб е къде истина, къде лъжа, т.е. не струва. Ако искаш, вадим година по година бюджетния дефицит и си говорим, но ти гарантирам, че няма да ти хареса истината.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав ти път, и си вземи вазелин за из път!
76
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Атакувани били най-успешните дейности на ГЕРБ - санирането и пътищата"---Е, ако "най-успешните" дейности на гербаджиите са тези, КОИТО ПОДЛЕЖАТ на ремонт след максимум 12 месеца ... Какво да кажем за "по-малко" успешните? Да не говорим за ВРЕДНИТЕ ДЕЙНОСТИ на герб !!
75
2
 
32
 
! Отговори
анонимен88 преди 7 години
Според мен герб нямат големи шансове на изборите, всички много ги намразиха, то вече за корупция не се говори а направо си я виждаме, остана само ценоразписи да направят. Лично аз вярвах че могат да променят нещо, да но след 2 техни мандата направо емигрирам без да се замисля.
74
15
 
5
 
! Отговори
Награда!! преди 7 години
Станише -повечи магистрали от Бат Бойко и в пати повече ремонтирони пътища.------------------Изброй ми ги тези на Станишев!
73
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я провери кой плати Цанков камък ,дали не бяха австрийците ?----------Не бяха австрийците, вашата компетентна партия беше.Белене - 20 млрд ако искаш дай ти от собствения си джоб, не от моя като си направиш държава някъде в Северна Корея!
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Награда!!Станише -повечи магистрали от Бат Бойко и в пати повече ремонтирони пътища.
71
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Белене го пиши 2 млрд., Цавков камък 1, КТБ 6, ама до 16 пак не стигат?------------А лихвите броиш ли ги?А хонорарът на Доган от 1 млн лв за Цанков камък, а магистрала Люлин - 22 млн лв на километър броиш ли това?А мотрисите Дизиро Сименс - 500 млн лв броиш ли тях?А 500 млн хвърлени от Орешарски за стадиони по селата тях броиш ли ги?А "намаление" на тока от 3 лв за сметка на 800 млн загуби в НЕК тях броиш ли ги.Брой, брой и си вземи нов калкулатор!
70
2
 
22
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
А бе Свинетке,вашето саниране на две стени на апартаментите струват,колкото самия апартамент в един малък град. Само ъгловите апартаменти се санират трие стени. Много ви е скъп стериопора Свинетке,но няма органи,които да проверят това и как външната дограма я правите вътрешна и карате собствениците да си я плащат...
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак да питам новия кои обекти е строил?
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 72Я провери кой плати Цанков камък ,дали не бяха австрийците ? А Белене кой го спря? Дали не бе " слънчецето" Дянков ? Та кой подписа за производството на реакторите ? Та кой щеше да напляска руснаците? То бива глупост бива ,ама какво да каже човек друго освен--- гербаджия.
67
1
 
15
 
! Отговори
а винетка де преди 7 години
Лилето обеща през четвъртия мандат да ремонтира тунелите на магистрала хемус.
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
72, Белене го пиши 2 млрд., Цавков камък 1, КТБ 6, ама до 16 пак не стигат?
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лилянче, защо, моме гиздаво, раздавахте пари на калпак, а не осигурихте финансиране за ЕСКО договори за т.н. саниране? Ако бяхте направили така щеше да има пари от Юнкер и всички сгради щяха да са облепени и то както трябва.