Внимание: Крадат красиви деца, изнасят ги в чужбина, за да просят!

Хлапето заработвало по 500 евро на ден, засечени са над 150 случая
Обновена: 21 фев 2017 07:13 | 21 фев 2017 07:00,
61
Внимание: Крадат красиви деца, изнасят ги в чужбина, за да просят!
Снимка: Reuters, архив

Красиви деца със светли очи и кожа се крадат и изнасят в чужбина, където се пускат да просят. Те будят повече състрадание и съчувствие пред туристите, в сравнение с тъмните ромчета и затова са предпочитани от мафията.

В зловещата измама са замесени служители на ниски нива в ангажираните с деца институции у нас, алармира "Монитор". Те дебнели за самотни майки с нисък социален статус, които нямат съпрузи или бащи, които да признаят бебетата. След това отнемали децата им и ги предавали на бандитите под прикритието на осиновяването. Сумите, за които те вършели "услугите", не надхвърляли 500 лева на уредено дете научи.

Измамата ставала, като не им връчвали заповеди за отнемане, а твърдели, че бебето не може да живее в условията, които майката предоставя. Впоследствие родителите не можели да докажат как са взети децата им, тъй като нямали необходимия документ. Той пристигал при тях едва след 6 месеца, когато детето вече се водело изоставено по закон и се предавало за осиновяване.

В повечето случаи осиновители се явявали подставени българи, които живеели в чужбина. Когато получавали контрол над детето, те го пускали още в ранна възраст да проси. Сумите, които едно хлапе заработвало от това зад граница, достигали до 500 евро на ден.

Само за последната година и половина са били засечени над 150 такива случаи в Испания, Германия, Великобритания, Гърция, Швеция и Италия. Най-много наши хлапета имало в Гърция. Те са около 40, сочат данните на различни организации. Следва Испания с около 20 и Германия с близо 15 наши малолетни просяци. Експертите обаче предполагат, че цифрите са много по-големи. Назад във времето пък са регистрирани над 2000 подобни истории на малчугани, които са били заловени да просят. След това те са били върнати у нас или дадени на други приемни семейства.

Схемата действала безотказно у нас в последните 10 години. Никога обаче не е била разследвана от правоохранителните органи. Това твърди Йордан Тодоров, председател на фондация "Защита правата на децата". Той разкри и схемата с липсващите заповеди за отнемане.

"Без да знаят, самотните майки давали вербално съгласие, че ще дадат детето си за осиновяване, а то ще попадне в ръцете на някой чужденец", обясни Тодоров. Това обаче не било най-страшното. Мафията, която издевателства над просяците, се занимавала и с болни деца.

Само за последната година и половина 40 такива хлапета са били осиновени и пратени зад граница, за да просят. Точна статистика на Агенцията за закрила на детето показва, че за миналата година са осиновени около 30 болни деца, които са се озовали зад граница, в последните месеци на 2015 година пък те са били около 30. Смята се, че 40 от тях са станали просяци. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
V Bansko nikade ne se vijdat Romi. Banskalii sa gi navriali v misha dupka. Dve usmivki!
26
1
 
34
 
! Отговори
ььаьааь преди 7 години
Аз за това пари на просяк не давам, мога да му купя нещо за ядене, но те никога не са гладни. След като свършат с просенето съм забелязал ,как отива един зад ъгъла и се преоблича. После се качва в една близко паркирана Q7 която беше на 50 метра паркирана и отпраши.
25
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
V Bansko nikade ne se vijdat ***. Banskalii sa gi navriali v misha dupka. Usmivka.
24
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да благодарим на президента!!
23
0
 
20
 
! Отговори
Кс преди 7 години
Значи на който му е грозно детето да не се тревожи.
22
3
 
29
 
! Отговори
none преди 7 години
Ужас колко сме изостанали. Като някоя африканска държава сме. И това ще мине като поредната новина нищо кой знае колко значително в ежедневието на българина.
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сороския *** още от ранна доба Русия и Путин му в устата. Нерде Ямбол, нерде Станбул.
20
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още от 90-те години, като ми светна за какво става дума с просията, спрях да давам пари на шведи и скандинавци. Като почнат да се умилкват, така зверски ги гледам, все едно искам жив да го изям. Работи - заобикалят ме отдалеч, дори най-наглите и нахалните.За това пък много пъти съм давал пари без да ми ги искат - на възрастни хора, ровещи в кофите. Понеже са българи, и имат гордост, случвало ми се е да ми отказват.
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а тази агенция само за статсистика ли я държат? я,малко да я разследват и нея!
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ КАТО НЯМА ДЪРЖАВА И ВСИЧКО Е ОСТАВЕНО НА САМОТЕК ТАКА ЩЕ Е!ПОЛИЦИЯ..СЪД И ПРОКУРАТУРА СЕ ЗАНИМАВАТ ЕДИНСТВЕНО С КОРУПЦИЯ И ПРИКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!НЕСЛУЧАЙНО БЪЛГАРИЯ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА НА УМИРИ САН КЕ НЕ Ф!
17
0
 
21
 
! Отговори
Александър преди 7 години
СМЪРТ за тия ***....
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България изнася..........жени и децаУ нас потребяваме жениикономиката ни растенаселението намалявадаже наскоро по тв-то слушах една дето каза че трафикън на хора от БГ като член на ЕС е напълно легален за разлика от тоя който е извън ЕС но за сметка на това е станало още по-трудно от преди да се разкрие
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22Такава няма.
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така, и къде е държавата в цялата работа?
13
1
 
39
 
! Отговори
do 9 преди 7 години
На 22 октомври 2013 година се опитаха да отвлекат детето ми докато теглех пари от банкомат. Жената, която се опита да я открадне приличаше на "шведка" - с черна къносана коса, с черни дрехи но кожата й беше сравнително бяла и за това не съм напълно сигурна за етноса й.Детето ми е момиченце с изключително бяла кожа, зелени очи и миловидно изражение. Много е палава и винаги е под надзор. За това успях и да я хвана, жената избяга, но в първия момент хванах детето и само то ме интересуваше.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Семейството на индиеца ДРОМАДЖИЯ се занимава точно с такива дела. Довчера беше ДПС-ар и явно защо се натиска толкова за изборите.
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14Съгласен съм с теб, но има едно голямо НО, р*мите са само оръжие на Българската чиновническа мафия!!! Рядко има организирана престъпност без чадър!!!
10
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скопяване за съществата, продаващи децата си и публичен линч за социалните от ниски нива, съдействали за схемата. Ама пуста демокрация, не позволява...
9
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствената работеща мярка против просенето е да спрете да давате пари на просяци!!!
8
27
 
8
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Любимата на комунистите книга "Синът на полка" учеше децата да продават бащите си а оттам- и бащи да продават синовете си,да не говорим ако са малцинства с привилегии,каквито през Царско време не съществуваха!