Военни кораби в Черно море? Каквото сме се договорили!

МО: Погрешни са внушенията за увеличено присъствие на НАТО
146
Военни кораби в Черно море? Каквото сме се договорили!
Снимка: архив, БулФото

Министерството на отбраната продължава да развива приетите договорености от Срещата на върха на НАТО във Варшава през юли 2016 г. за увеличаване на сигурността в Черноморския регион.

Това заявяват от министерството във връзка с публикувани изявления за националната отбранителна политика, като посочват, че има погрешни внушения за увеличаване военното присъствие на НАТО в акваторията на Черно море.

Още по темата

Вчера експремиерът Бойко Борисов разкритикува действията на служебния министър на отбраната Стефан Янев по време на срещата на министрите на НАТО, след която генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг обяви, че е постигнато съгласие за засилено присъствие в Черно море.

"Козируваха в Брюксел преди няколко дни, а после казват, че аз съм бил послушко", коментира той.

От МО обаче посочват, че на 24 юни 2016 г. правителството на Борисов приема рамкови позиции, като основа за мандат на националната делегация, водена от  президента на Република България Росен Плевнелиев на Срещата на върха на НАТО във Варшава (8-9 юли 2016 г.).

Рамковите позиции предвиждат да се подкрепят мерките на НАТО, насочени към увеличаване на сигурността в Черноморския регион чрез разработването на опции и препоръки за адаптирано предно присъствие.

Основната цел на това присъствие е повишаване на оперативната съвместимост и взаимодействие на силите на Алианса чрез разработване на по-интензивен график за учения, включващи сухопътен, военновъздушен и военноморски компоненти.

На Срещата на върха, в която участват президентът Росен Плевнелиев и министрите на отбраната и на външните работи Ненчев и Митов, е изразена подкрепа за адаптираното предно присъствие на НАТО и засиленото провеждане на учения в Черноморския регион с цел възпиране и предотвратяване на конфликти. Действията на НАТО в региона се разглеждат като изцяло дефанзивни, пропорционални и осъществявани при пълна прозрачност и в съответствие с целите на предното присъствие.

На Срещата на министрите на отбраната на 15-16 февруари 2017 г. в Брюксел бе решено да бъде продължен процесът на увеличаване на планираните тренировки, ситуационната осведоменост и оперативната съвместимост в района на Черноморския регион.

През 2016 г. в региона са проведени общо 22 международни учения с участието на сухопътен, военновъздушен и военноморски компоненти.

Служебното правителство на проф. Огнян Герджиков продължава да развива принципите на отбранителната политика на Република България като надежден и предсказуем съюзник на НАТО, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
3
 
! Отговори
474 преди 7 години
Едните прехвърлят топката на другите, а истината е ,че никой от тях няма топки! Неслучайно от "Козяк" сложиха за президент /главнокомандващ/ военен човек, специализирал при тях "Управление на кризи". Колкото и да сучат и да го увъртат , то е ясно за какво ни готвят - за курбан. Само балъците още не са го разбрали!
44
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др. Путин е си подвие опашката.
43
2
 
22
 
! Отговори
есхач преди 7 години
"На Срещата на върха, в която участват президентът Росен Плевнелиев и министрите на отбраната и на външните работи Ненчев и Митов, е изразена подкрепа ..засиленото провеждане на учения в Черноморския регион с цел възпиране и предотвратяване на конфликти. " Тези тримата са за съд и 25 г затвор за национално предателство. Какви конфликти при 600000 руски туристи в България?!! Направете ги 3 млн и да си оставят парите тук кой ще ни напада нито Турция(която е реалният враг на България)нито никой
42
5
 
18
 
! Отговори
българина преди 7 години
Очевидно една от евроценностите е правителството подписва всичко без отчет и обсъждане, утре южна България ще стане част от турция, защото герб така са се договорили с дост и америка срещу България, кога ще ни уведомите
41
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринаТеб няма кой да те пита, руснаци като теб не се питат, директно шута отзад!
40
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските ракети имат избирателно действие. Първо ще гръмнат русофобите. После ще гръмнат русофилите. Ще останат само нормалните българи защото те отдавна са имигрирали на запад :)
39
7
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Радев ще да сваля санкциите срещу Русия, като пуска американски кораби в Черно море.
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Иджис" е на позиция! Точка!
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Ф-35 идват! Точкаа!!:)
36
0
 
13
 
! Отговори
ASA преди 7 години
Този кораб на снимката е НАТОВСКИ или по точно ТУРСКИ.
35
2
 
22
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Когато някой се договаря за моя сметка без да ме пита, номера каквото сме се договорили не минава пред българския избирател. Ако вземете 10% гербаджии ще трябва да черпите... Мръсни предатели
34
2
 
19
 
! Отговори
мм преди 7 години
Едно време съветските ракети бяха най-мирните на света, днес най-мирни са американските танкове и кораби.
33
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента близо 3 хиляди гербави трола добре заплатени обикалят всички сайтове и форуми и пускат коментари.Това е защото мутрата Борисов и гербавата продажна шайка са в паника,защото ще загубят катастрофално изборите.според последните социологически проучвания 68 % от българите повече не желаят ГЕРБ да управляват страната.
32
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ф-22 идват.Точка!
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 66A не те беше срам от пеннндела Поплювналиев?...Т/ъппак
30
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОВЧЕРА ПРОДАЖНАТА МУТРА БОРИСОВ ПО ПРОДАЖНИТЕ НИ МЕДИИ НАЙ НАГЛО ТИРАЖИРАХА ЛЪЖЛИВАТА ИНФОРМАЦИЯ,ЧЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВИО НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ Е ДАЛО РАЗРЕШЕНИЕ ДА БЪДЕ ОКУПИРАНА БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ И НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ ОТ АНГЛО-САКСОНСКИТЕ ЦИОНИСТКИ С В И Н Е,А ТО КВО ИЗЛЕЗЕ ГЕРБАВИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПЛЮВНАЛИЕВ И МИНИСТРИТЕ НА МУТРАТА БОРИСОВ- ВОЕННИЯ НЕНЧЕВ И ВЪНШНИЯ -ГЕЙЧЕТО ДИДИ МИТОВ ДАЛИ РАЗРЕШЕНИЕ И ПОДПИСАЛИ ТОЗИ СКАНДАЛЕН ДОГОВОР С САЩ И НАТО.
29
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До WTF?????????????:Няма нищо лошо че е подписал с НАТО и няма лошо че новите изпълняват договореностите, напротив задължително е като се знае как са побеснели руснаците и не зачитат нищо освен силата. Лошото е че Бойко надявам се предизборно подлага на съмнение това и налива вода в мелницата на най долните руско-комунистически ***. А ако наистина мисли че НАТО не трябва да присъства в Черно море значи не става.
28
6
 
19
 
! Отговори
'/' преди 7 години
Хора.,Бойко е обида эа интелекта ни . Много ми се иска да вярвам, че нещо от траките все е останало.
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Христо40 000 американски войници в Ново село, като оплодят по две новоселянкипърво щели да тренират с руски зомбита
26
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
... - и ракети по източната граница на Украйна...