За 3 март: Ски с трибагреници и носии на Пампорово

Всеки е добре дошъл, за участниците лифтът ще е безплатен
21 фев 2017 17:32, Анисия Иванова
6
За 3 март: Ски с трибагреници и носии на Пампорово
Архив: Булфото

Масово ски спускане с трибагреници и носии от вр. Снежанка е инициативата, с която ще бъде отбелязан Националният празник 3 март в Пампорово, съобщиха организаторите на събитието.

Инициаторите на спускането канят родолюбиви българи и любители на зимните спортове да се включат в празничното шествие по пистите в курорта.

Скиори и сноубордисти, облечени в народни носии, ще поведат колоната, носейки българския флаг с впечатляващи размери. Спускането ще започне в 11:40 ч. от кулата "Снежанка" и ще премине по писта №6 до плаца "Студенец".

След изпълнение на българския химн на ски плаца ще се извие хоро под акомпанимента на родопски гайди.
За всички, които искат да участват в шественото спускане и носят със себе си национални флагове, лифтовете в посока към кулата "Снежанка" ще бъдат безплатни между 11:00 и 11:30 часа, уточняват организаторите, пише БТА.

Те призовават участниците в шествието да се облекат в народни носии или с елементи от традиционно облекло - калпаци, ямурлуци, престилки, шевици.

Авторите на инициативата предвиждат спускането да се организира и догодина по повод на 140-годишнината от Освобождението, а проявата да кандидатства за вписване в Рекордите на Гинес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
НеАнонимен преди 7 години
Анонимно платено блогърче на Банско, ходи да си хейтваш в селцето с празните комерсиални алчни тикви, а нека на нас в Пампорово ни е зле, нищо че цяла България е тук. Пампорово е курорта на всички българи и Пампорово е курорта, който заслужава да е най-български. Аз съм от Варна и карам ски от 10 годишен и имам самочуствието фа знам къде как е. Шапка им свалям и за условията последните години и за този ден, всички бяхме горди. Жалък нещастен хейтър.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трибагреници...държавата гори,населението мре,живеем като скотове..но трибагреницино уви
2
3
 
4
 
! Отговори
? преди 7 години
А ще изпекат ли кебапче дълго 100м и боядисано в цветовете на трикольора ?
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната простотия на Тиквата и любовницата му Цветелина.