Фермери се стягат за протест, ще блокират пътища

Гневни са, защото им бавят парите за директните плащания
31
Фермери се стягат за протест, ще блокират пътища
Снимка: Булфото, архив

Фермери предупредиха, че готвят протести в цялата страна заради забавяне на средствата за директните плащания, съобщи БНР.

Производителите обясниха, че са се организирали спонтанно, за да дойдат в Пловдив, където служебният министър на земеделието и храните Христо Бозуков откри традиционните международни изложения за агробизнес, вино и храни, но са съгласували действията си с всички организации в бранша.

Те подчертаха, че забавените плащания са фатални за много от тях и предупредиха, че са готови да блокират пътища.

"Очаквах поздравителен адрес, а не закани за протести", призна министърът и подчерта, че проблемите са засечени от неговия екип в три от дирекциите - за развитие на селските райони, за надзора и за директните плащания.

"Последните 3-4 месеца преди ние да встъпим като служебно правителство, администрацията са спряли всички действия по работата за субсидиите и плащанията", каза той.

Направено е всичко възможно забавянето на графиците да е минимално, допълни  министърът и увери, че средствата са осигурени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
Понеже питате защо нямало протести до сега въпреки забавянията - забавяния винаги е имало. Част от субсидиите бяха платени преди Нова Година, така че едно нормално забавяне не е проблематично. Проблемът е другаде. В бързината да премахнат ГЕРП-кадри и да сложат техни, взеха че сложиха хора които нямат опит. Докато влязат в час ще минат месеци. Тоест очертава се едно много по-голямо забавяне от очакваното. Сега почвеат сеения. пръскания, торенета - парите трябват сега, а не на есен
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да се наядете и вие! Тази година не си купувайте джипове и ще имате да започнете. А рентата която давате е мижава в сравнение с печалбите ви
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те де не дойдат пак БСП, че ще се оядете и вие пак пред Банкоматите : ) хсхахахаххсх Как добре ви ходише да се редите на опашка да си преберете стотинките. Да живее БСП!
21
2
 
5
 
! Отговори
Герджо преди 7 години
Ама недейте бе, и на нас ни трябват пари, изчакайте да се оядем малко, и елате пак като дойдат отново ГЕРРБ на власт ! Ааааа, такова неразбиране от вас не бях очаквал !
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен защо никой не ми дава пари за бизнеса? Тея кравари с връзки ли са какво?
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къдее камиона с прасенцата да ги докарат преД парламата и новите тракторе дека незнаат що е кал и нива? От 20 ГОДИНИ БАЧКАМ НА НИВА ОТ 500 ДЕКАРА И НЕ СА МИ ДАЛИ 5 СТОТИНКИ КЬОРАВИ. САМ СЕ ФИНАНСИРАМ. НЕ ВЗИМАМ НИЩО ОТ ДЪРЖАВАТА. ПРОДУКЦИЯТА Я ИЗНАСЯМ В ЧУЖБИНА И С ПОЛУЧЕНИТЕ ПАРИ СЕ РЕФИНАНСИРАМ И ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВАТА. А ТЕЗИ КАКВО ПРОИЗВЕЖДАТ КАКВО ИЗНАСЯТ И КАКВО ВНАСЯТ В ХАЗНАТА Е МНОГО ИНТЕРЕСНО ЧЕ ЧАК ИСКАТ ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ!
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека се организираме "Всички земеделски стопани Заедно" !!! Нека покажем, че сме единни. Това е страницата в която ще организираме всеки протест. Всички земеделски стопани Заедно https://facebook/vsichki.stopani/?fref=ts Присъединете се!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идват празници - дайте да бкокираме пътя към Гърция или друг натоварен, да ни забележат най-сетне!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези излязоха големи ***,ама то нали идват избори, вижда се какво става като дойдоха тези на власт затова стачка и да си ходят тези мошеници,те не мислят за хората че трябва да купуват гориво,семена,торове,фуражи за животните нали те си взимат заплатите,а пък ние работим цяла година да изкараме пари,а те се подиграват с трудът на хората.СТАЧКА СТАЧКА.
15
3
 
8
 
! Отговори
земеделец преди 7 години
Доколкото си спомням министъра отговорен за това е от кабинета на Борисов,а не сегашния.Защо не протестирате в Банкя или Сливен???
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ не са виновни,датите бяха различни при тях!!! А парите първо се превеждат на производителите,а после се връщат от евросъюза до 45 дни!!! Т. Е.преведените Декември субсидии по СЕПП са от бюджета и вече са върнати в него,някъде по средата на този месец! Обаче мръсните *** сега ще ги изсучат за да си финансират кампанията по изборите!!! Червени ***!!!! Герджиков и министърът му на въже!!! Цялата арена "Армеец" освиркваше с пълно гърло Герджика като награждаваше Григор!!! Имало е за ка
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да така е трябва да им покожем,че си искаме парите навреме.Вдигаме се веднага за да разберат че ни трябват парите бързо.Хора стига сме спали събуждаите се и тръгваме пишете кога и къде излизаме.Те са лъжци всички досега 100 пъти трябваше да ги вземем.
12
4
 
10
 
! Отговори
УУУУ.... преди 7 години
КАТО СТЕ ТОЛКОВА ГНЕВНИ ОТИДЕТЕ ДА СТАЧКУВАТЕ В БАНКЯ ДА ПИТАТЕ ВАШИЯ ЧОВЕК
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом има проблем значи има и виновни за този проблем, нека виновните си понесат одговорнодта за това.А ние трябва да излезем на протес за да покажем че не бива по този начин да вървят нещата,да има виновни а да няма наказани!!!И заради тях да страдат толкова много хора!!! ПРОТЕС!!!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛЕГИ УТРЕ В 11 ЩЕ ИМА СРЕЩА МЕЖДУ НЯКОЛКО АСОЦИАЦИИ В ПЛОВДИВ НА АГРАТА. ЦЕЛТА Е ДА СЕ СЪГЛАСУВАТ ДЕЙНОСТИТЕ ЗА ПРОТЕСТИ. МОЛЯ МНОГО ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДА ПРИСЪСТВАТ ИЛИ ИЗПРАТЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. В МОМЕНТА Е ТВЪРДЕ ВАЖНО ДА ДЕЙСТВАМЕ СПЛОТЕНИ. ЩЕ ТРЯБВА И ПО РАЙОНИ ОРГАНИЗАЦИЯ.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛЕГИ ОТ ВСИЧКИ БРАНЩОВЕ ОБЕДИНЕТЕ СЕПодавайте информация за протести по региони , всички искаме да участваме , много ясно , кой не иска да си получи парите за пролетната кампания !? Нека се организираме "Всички земеделски стопани Заедно" !!! Нека покажем, че сме единни. Това е страницата в която ще организираме всеки протест. Всички земеделски стопани Заедно https://facebook/vsichki.stopani/?fref=ts Присъединете се!
8
1
 
8
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Зърнари ли са тези?
7
7
 
6
 
! Отговори
до анонимен 10 преди 7 години
Протестират, защото без тези субсидии продукцията им е абсолютно неконкурентна. В България са най-ниските субсидии в целия ЕС.А такива прзнодумци като теб които плюят по форумите изобщо хал хабер си нямат от земеделския труд. Цяла година наливаш пари и трепериш да прибереш реколта, а след това чакаш търговци да благодаволят да ти платят.
6
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
да протестират друга работа нямат дядо им все сьс субсидии е работил и гледалпо 500 декара писна ни от тези пишман земеделци които чакат европарите ичалгата мен какво ме грее техните субсидии
5
2
 
8
 
! Отговори
земеделец преди 7 години
Бюрократите в България създават много проблеми с не навреме свършена работа по оформяне на документите. Всяко орязване на субсидиите дял вземат за награда.Бившия минъстър на земеделието Кабил казваше ,,че нямаме административен капацитет" и сами си създаваме проблеми. На земеделците сега трябва т пари ,а не в май месец. Страната ще се оправи ако се регулира производството и реализацията в земеделието.