Главсекът бил натискан "на четири очи" да си тръгне от МВР-то

Георги Костов отрече да е принуждавал полицаи да напускат
66
Главсекът бил натискан "на четири очи" да си тръгне от МВР-то
Снимка: БТА, архив

Главният секретар на МВР Георги Костов, когото правителството предложи на президента за освобождаване, заяви пред журналисти, че е подал сигнал до прокуратурата за начина, по който е отстранен. Той допълни, че смята да търси правата си в съда.

Костов заяви, че в разговор "на четири очи" министър Пламен Узунов му казал, че има натиск от премиера Огнян Герджиков за отстраняването му, а мотивът бил загубено доверие.

След като миналия четвъртък заедно с Узунов заявиха, че не са в обтегнати отношения, днес Костов призна, че ден преди това министърът все пак му е поискал оставката. След този разговор Костов сезирал прокуратурата за това, че му е оказван политически натиск.

"Не съм запознат с намеренията за проверка на дейността ми, а за предложението да бъда освободен разбрах от медиите", каза още Костов, цитиран от БТА.

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов обяви предложението на правителството за освобождаването му след редовното заседание на МС днес.

Като мотив бе посочено това, че главният секретар принуждавал свои служители да напускат или да преминават на по-ниска длъжност, като изтъквал политически натиск за това върху самия него. Узунов заяви, че с действията си Костов е уронил престижа на МВР.

Главният секретар отрече обвиненията: "Натиск върху полицаи не съм оказвал. Интерпретацията издава непознаване на закона за МВР, защото главният секретар няма отношение по освобождаването на професионални ръководители", поясни Костов и допълни, че миналата седмица е бил потърпевш от действия, които сега му се вменяват.

"Слабости в работата ми не са констатирани, има забележки", коментира Георги Костов и обясни, че те били за административната реформа в МВР.

По думите му интерпретираните факти по неправилен начин внасят дестабилизация в системата. Отстраняването ми не е самоцел, то е послание към всички в професионалното ръководство на МВР, коментира Георги Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
65
 
! Отговори
Чистка трябва преди 7 години
Ако някой тръгне да чисти МВР няма да му стигне година,там има цели фамилии и родове заели служби от години и смучат само като пиявици,ами синдикатите и техните роднини,пълен бардак е там за това потъват парите като в черна дупка.
9
5
 
64
 
! Отговори
лолита преди 7 години
Костов превърна МВР в статистическа служба, която да бълва прекрасна статистика с която да се хвали БАЙ Х. Не тайна, че Костов е лично протеже на ББ и като такъв няма как да организира честни избори.
8
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Костов, вървете си и не правете циркове. Незаменими хора няма. Дано заместникът Ви е по-добър професионалист.
7
20
 
42
 
! Отговори
Ко рече преди 7 години
Главния секретар не е говорител, по принцип. Все ми е тая дали е Костов, Драган или Петкан главен секретар, но определено се вижда че БСП си редят пешките за печелене на изборите. Имам въпрос на който моля да ми помогнете да си отговоря! Служебното правителство не се ли създава за да бъдат организирани честни и почтенни избори? Защото това което чуват и виждат ушите и очите ми са долни хора плюещи се един друг и правещи БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА ***. ПИСНАЛО МИ Е ОТ НЕЩАСТНИЦИ ДА МРЪТ В КОФИТЕ.
6
2
 
57
 
! Отговори
бай Спиро преди 7 години
Назначенията в нашата "мила родина" се решават на маса или на ловни излети. Като му гледам суратя на Костов, явно има добра банкетна култура, но поради махмурлък е пропуснал някой важен ловен излет. Лошо няма, предполагам е захлебил достатъчно.
5
4
 
61
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Щом е от ГЕРБ да го махат, да видим как се печелят избори без свои хора. Този да се сърди на ББ, защото той си подаде оставата без да има нужда. Отнася се и за областните.
4
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги съм се чудил на този израз -на четири очи...А как се води подобен разговор като на повечето във властта очите им са отзад по-ниско от гърба?
3
1
 
52
 
! Отговори
косето преди 7 години
Ей така си се натискат на четири очи, а после реват......
2
2
 
58
 
! Отговори
Поаро преди 7 години
Ми този човечец, не може да говори камо ли да е главен секретар!
1
20
 
41
 
! Отговори
Темида преди 7 години
БСП голямо недоверие към текущите. Нищо ни вярваме в тях.Кой не скача е Гербарист.Айде чакаме ви другари да разсипем заедно останалото от жалкото подобие на нация/държава